Απευθείας ενίσχυση ερασιτεχνικών σωματείων με 12 εκατ. ευρώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΙ ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΚΑΙ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2020 20:29

Την απευθείας ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων, με το ποσό των 12 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανάγκες τους, ανακοίνωσαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Είναι η πρώτη φορά από το 2008 που η Πολιτεία επιχορηγεί απευθείας τα σωματεία, μία πρωτοβουλία «με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.
Όπως ξεκαθάρισαν τα δύο κυβερνητικά στελέχη, το ποσό αυτό θα διανεμηθεί με διαφανή κριτήρια, στα σωματεία, τα οποία προχωρούν στην προεγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ή έχουν κάνει αίτηση για να λάβουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.
«Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η Κυβέρνηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί πυρήνα ομαδικής κοινωνικής δράσης, κύτταρο εθελοντισμού, αλλά και φυτώριο του επαγγελματικού αθλητισμού», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σταϊκούρας.
«Είναι γεγονός ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί βασικό πυλώνα κοινωνικής δραστηριότητας. Στηρίζεται και θα συνεχίσουμε την πολιτική ανάπτυξής του. Είναι στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της Κυβέρνησής μας. Το ποσό αυτό θα διανεμηθεί με απόλυτη διαφάνεια και κριτήρια ισονομίας. Ενδεικτικά, σας αναφέρω ότι θα υπάρχουν κριτήρια οικονομικά και αγωνιστικά», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος επανέλαβε ότι η χώρα μας διεκδικεί πόρους για την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Συμμετέχουμε ως χώρα, ενεργότατα το τελευταίο διάστημα, σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ήδη έχουμε καταθέσει τρεις προτάσεις και ετοιμαζόμαστε να υποβάλουμε συμμετοχή και με άλλες.
Κατόπιν ελληνικής πρότασης, στις πρόσφατες άτυπες τηλεδιασκέψεις των υπουργών Αθλητισμού των κρατών-μελών της Ε.Ε., η αρμόδια επίτροπος για θέματα Αθλητισμού, Μαρίγια Γκάμπριελ, ανέφερε ότι τέλη Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της Επιτροπής για τις επιπτώσεις της πανδημίας στον αθλητισμό και δεσμεύθηκε ότι αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ανακοίνωση επιπλέον μέτρων για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος του αθλητικού τοπίου της χώρας μας, θα ακολουθήσει το Μητρώο Προπονητών και το Μητρώο Αθλητών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass