Στο ιστορικό Αλκαζάρ επιστρέφει η ΑΕΛ

ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΓΙΑ-ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2020 21:07

Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του προέδρου και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη κατά την οποία συμφωνήθηκε η επιστροφή της ΑΕΛ στην ιστορική της έδρα, το Αλκαζάρ, ενώ άμεσα ξεκινούν έργα για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα και την ανακατασκευή των χώρων (αποδυτήρια ομάδων, αποδυτήρια διαιτητών, χώρος αντιντόπινγκ, χώρος παρατηρητών κλπ), με έξοδα της ΠΑΕ ΑΕΛ, τα οποία θα συμψηφίσει με το ποσό μίσθωσης για τη χρήση του Σταδίου, που είναι το 15% των καθαρών εισπράξεων σε κάθε αγώνα.

Τα έξοδα της ανακατασκευής του ταρτάν του στίβου θα καλύψει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Σήμερα στις 20:00 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, κ. Κούγιας και ο πρόεδρος της διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας κ. Κουρδής, στην οποία θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας.
Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση της ΑΕΛ αναφέρεται:
«Σήμερα (σ.σ. χθες) στις 2:00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Πολιτισμού αρμόδιου υπουργού για τον Αθλητισμό κ. Λευτέρη Αυγενάκη με τον πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξη Κούγια.
Μοναδικό θέμα της συζητήσεως ήταν η ανακατασκευή του ιστορικού Σταδίου Αλκαζάρ.
Σε ελάχιστο χρόνο και με συνοπτικές διαδικασίες και με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού συμφωνήθηκε η επιστροφή της ΑΕΛ στην ιστορική της έδρα, στο Στάδιο που κατέκτησε το Πρωτάθλημα και τα δύο Κύπελλα.
Συμφωνήθηκε, εκτός της ανακατασκευής του ταρτάν του στίβου, τα έξοδα ανακατασκευής του οποίου θα καλύψει η Περιφέρεια, άμεσα και πιθανώς πριν την έναρξη των έργων για το ταρτάν να ξεκινήσουν τα έργα για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα, ώστε να τοποθετηθεί ίδιος με τον εξαιρετικό χλοοτάπητα που με έξοδά της η ΑΕΛ τοποθέτησε στο AEL FC ARENA, αλλά και η ανακαίνιση – ανακατασκευή όλων των αναγκαίων χώρων (αποδυτήρια ομάδων, αποδυτήρια διαιτητών, χώρος αντιντόπινγκ, χώρος παρατηρητών κλπ), ώστε εάν είναι δυνατόν εκτός των αγώνων πρωταθλήματος, όπως έκανε στο παρελθόν, η ΑΕΛ να χρησιμοποιεί αυτό το Στάδιο ακόμη και για ευρωπαϊκούς αγώνες.
Αποφασίστηκε όπως λόγω της στενότητας του χρόνου (πρέπει να είναι όλα έτοιμα στο τέλος Αυγούστου οπότε προβλέπεται ότι θα αρχίσει το νέο πρωτάθλημα), όλες τις δαπάνες γι’ αυτόν τον εκσυγχρονισμό – ανακατασκευή να τις αναλάβει η ΠΑΕ ΑΕΛ και να συμψηφίσει τη δαπάνη αυτή με τα δικαιώματα χρήσεως προς τη διοίκηση του Σταδίου, τα οποία πρέπει να καταβάλλει σε κάθε αγώνα και τα οποία είναι το 15% των καθαρών εισπράξεων.
Οι λεπτομέρειες για την τυπική ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας θα συζητηθούν αύριο (σ.σ. σήμερα) Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 και ώρα 8:00 το βράδυ σε σύσκεψη στα γραφεία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού, όπου θα συμμετάσχουν εκτός του περιφερειάρχη, ο κ. Αλέξης Κούγιας υπό την ιδιότητά του ως ιδιοκτήτη και προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ και ο πρόεδρος της Διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας κ. Κουρδής».

 

Ο ΚΟΥΤΣΙΑΥΤΗΣ «ΣΦΥΡΙΖΕΙ» ΣΤΟ AEL FC ARENA
Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας) θα διευθύνει την αναμέτρηση Λάρισα-Βόλος Ν.Π.Σ. για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League (Δευτέρα 22/6, 19:30) στο AEL FC Arena. Βοηθοί του θα είναι οι κ. Τζιουβάρας (Κοζάνης) και Μαυρουδής (Ηρακλείου) και ο κ. Κουμπαράκης (Θράκης) στο VAR.
Αναλυτικά οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής των πλέι άουτ της Super League:
ΚΥΡΙΑΚΗ 21/6
19:15, Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος: Τσαμούρης (Πειραιά), Σίπκας (Σάμου), Κωνστάντιος (Ευβοίας), 4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου), VAR Τζήλος (Λάρισας), ΑVAR Τζιώτζιος (Θράκης)
19:30, Ξάνθη-Παναιτωλικός: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Σινιοράκης (Χανίων), 4ος Βρέσκας (Πιερίας), VAR Μανούχος (Αργολίδας), AVAR Πετρόπουλος (Aρκαδίας).
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22/6
19:30, Λάρισα-Βόλος ΝΠΣ: Κουτσιαύτης (Άρτας), Τζιουβάρας (Κοζάνης), Μαυρουδής (Ηρακλείου), 4ος Καραντώνης (Ημαθίας), VAR Κουμπαράκης (Θράκης), ΑVAR Καλαμπόκης (Aιτ/νίας).
20:00, Λαμία-Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Νατσιόπουλος, Πάτρας (Μακεδονίας), 4ος Τσαγκαράκης (Χανίων), VAR Ευαγγέλου, ΑVAR Φωτόπουλος (Αθηνών).

 

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεδριάσει σήμερα (16:30) το Δ.Σ. της Super League. Μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση για την εκλογή νέου προέδρου, το Δ.Σ. του συνεταιρισμού θα συζητήσει το αίτημα που υπέβαλαν εγγράφως έξι ΠΑΕ (ΑΕΛ, Άρης, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, ΟΦΗ και Πανιώνιος), περί υποβολής πρότασης να διεξαχθούν παρουσία φιλάθλων τα υπολειπόμενα παιχνίδια των πλέι-οφ και πλέι-άουτ.
Παράλληλα, αναμένεται να αποφασιστεί ο ορισμός του αναβληθέντος αγώνα Ξάνθη-Ατρόμητος, για την πρεμιέρα των πλέι-άουτ.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass