Συζητήσεις για το αν πρέπει να ξαναρχίσουν οι αγώνες εν μέσω του κινήματος «Black Lives Matter»

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2020 21:10

Οι παίκτες που πρόκειται να επιστρέψουν στα γήπεδα τον επόμενο μήνα,

ως μέρος της επανέναρξης του ΝΒΑ, συζητούν τον καλύτερο τρόπο να προωθήσουν το κίνημα «Black Lives Matter».
Ο Καϊρί Ιρβινγκ των Μπρούκλιν Νετς και οι Εϊβερι Μπράντλεϊ και Ντουάιτ Χάουαρντ των Λος Αντζελες Λέικερς είναι μόνο τρεις από τις φωνές πίσω από έναν συνασπισμό παικτών που έχουν εκφράσει την ανησυχία ότι το παιχνίδι θα αποτραβήξει την προσοχή από ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που είναι οι μεταρρυθμίσεις και η κοινωνική δικαιοσύνη μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις 25 Μαΐου. Είκοσι δύο ομάδες αναμένεται να συνεχίσουν το πρωτάθλημα στις 30 Ιουλίου στο Ορλάντο της Φλόριντα και δεκάδες παίκτες συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, προκειμένου να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την επανέναρξη, ενώ την Παρασκευή στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος, περίπου 100 άτομα.
Ο συνασπισμός των παικτών φαίνεται να έχει επιφυλάξεις και για το μπασκετικό κομμάτι, καθώς με την αύξηση των περιπτώσεων κορονοϊού στη Φλόριντα υπάρχουν ανησυχίες για το περιοριστικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να μετριασθεί η εξάπλωση του ιού σε παίκτες, επιτελεία και προσωπικό της λίγκας, ανέφερε το ESPN.
Ο συνασπισμός δημοσίευσε μια μακρά δήλωση στο ESPN τη Δευτέρα, που ανέφερε τα εξής:
«Αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία: Δεν θα δεχτούμε τις φυλετικές αδικίες που εξακολουθούν να αγνοούνται στις κοινότητές μας. Δεν θα κρατηθούμε στο σκοτάδι όσον αφορά στην υγεία και την ευημερία μας. Και δεν θα αγνοήσουμε τα οικονομικά κίνητρα / προσδοκίες που μας εμπόδισαν ιστορικά να λάβουμε σωστές αποφάσεις», ανέφερε η δήλωση.
«Δεν πρόκειται για μεμονωμένους παίκτες, αθλητές ή διασκεδαστές. Πρόκειται για την ομάδα ισχυρών ανδρών και γυναικών που ενώνονται για αλλαγή. Ο καθένας στον τομέα του δεν πρόκειται απλώς να το βουλώσει και να παίξει, προκειμένου να αποσπαστεί από αυτό που είναι στα αλήθεια το σύστημα: Χρήση και κατάχρηση».
Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ανταμ Σίλβερ απάντησε στις πολύπλευρες ανησυχίες των παικτών μιλώντας στην εκπομπή «The Return of Sports» του ESPN.
«Ακούστε, δεν πρόκειται για μια ιδανική κατάσταση», δήλωσε ο Σίλβερ και συνέχισε: «Προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο για τη δική μας ομαλότητα στη μέση μιας πανδημίας, στη μέση ουσιαστικά μιας ύφεσης με 40 εκατομμύρια άνεργους, και τώρα με τεράστια κοινωνική αναταραχή στη χώρα.
Και έτσι καθώς δουλεύουμε σε αυτά τα ζητήματα, καταλαβαίνω πώς αισθάνονται ορισμένοι παίκτες, ότι δεν είναι γι 'αυτούς... μπορεί να είναι για οικογενειακούς λόγους, μπορεί να είναι για λόγους υγείας που έχουν ή μπορεί να είναι επειδή αισθάνονται -όπως είπαν ορισμένοι παίκτες πρόσφατα- ότι ο χρόνος τους θα μπορούσε να διατεθεί καλύτερα αλλού...
Τα πράγματα αλλάζουν γύρω μας. Η κοινωνική αναταραχή στη χώρα ήταν με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ είναι -με τον ίδιο τρόπο που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να προβλέψουμε ότι η πανδημία του κορονοϊού θα ξεδιπλωθεί όπως έγινε- άνευ προηγουμένου. Είμαι απίστευτα συμπονετικός σε ό,τι συμβαίνει στη ζωή των ανθρώπων. Και εν μέσω όλων αυτών, το να πούμε, "Αναζητούμε μια ευκαιρία να ξαναρχίσουμε αυτό το πρωτάθλημα, να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε και να στέψουμε έναν πρωταθλητή", δεν είναι στο μυαλό πολλών ανθρώπων».


ΜΠΑΡΚΛΕΪ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ
ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ
Την άποψή του ότι θα είναι καταστροφικό λάθος αν οι παίκτες αποφασίσουν να μην παίξουν στην επανέναρξη της σεζόν, εξαιτίας των γεγονότων που συμβαίνουν στις ΗΠΑ με τη χρήση αστυνομικής βίας, έκανε γνωστή ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ. Ο πρώην αστέρας του πρωταθλήματος και νυν σχολιαστής υποστήριξε πως οι παίκτες θα μπορέσουν να περάσουν το μήνυμά τους μέσα από τους αγώνες, ενώ με τα χρήματα που θα βγάλουν θα μπορούν να κάνουν σπουδαία πράγματα στην κοινότητα.
Πιο συγκεκριμένα ο Μπάρκλεϊ είπε: «Νομίζω ότι θα είναι χαζό αν δεν παίξουν για δύο λόγους. Αρχικά, αν δεν παίξουν δεν θα φαίνονται πουθενά μέχρι το τέλος της σεζόν. Δεν θα τους ακολουθούν κάμερες. Ο ΛεΜπρόν είναι ο πιο δημοφιλής αθλητής στις ΗΠΑ και δεν θα φαίνεται πουθενά.
Επίσης, οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι αυτά τα λεφτά δεν θα γυρίσουν πίσω. Θα χάσουν δισεκατομμύρια δολάρια που θα μπορούσαν να δώσουν στην κοινότητα και να κάνουν σπουδαία πράγματα. Δεν είναι καλό για κανέναν. Δεν ξέρω γιατί μιλάνε οι Ίρβινγκ και Χάουαρντ, αλλά θα είναι καταστροφικό λάθος αν δεν παίξουν».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass