Νοκ άουτ για τέσσερις εβδομάδες ο Μόρας

*Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΛΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΧΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ PLAY OUT *ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ Ο 26ΧΡΟΝΟΣ ΙΣΠΑΝΟΣ ΝΙΛΙ ΠΕΡΝΤΟΜΟ

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2020 21:20

Η ΑΕΛ μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης την περασμένη Κυριακή στο AEL FC ARENA, όπου γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1 για την 1η αγωνιστική των play Out της Super League 1, όμως το κακό ήταν διπλό για τους «βυσσινί» στην εν λόγω

αναμέτρηση.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Λάρισας εκτός από τους τρεις βαθμούς έχασε και τον αρχηγό της, τον Βαγγέλη Μόρα, ο οποίος τραυματίστηκε στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης και αντικαταστάθηκε από τον Ζίζιτς.
Θλάση στον δικέφαλο 2ου βαθμού ήταν η πρώτη εκτίμηση μετά τις ιατρικές εξετάσεις που έγιναν και ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΛ δύσκολα θα προλάβει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα έξι εναπομείναντα παιχνίδια των play out.
Πάντως, χθες έβγαλε μαγνητική τομογραφία και η αξιολόγηση που έγινε από τον γιατρό της ομάδας Γιώργο Μπασδέκη, όπου επιβεβαιώθηκε η θλάση στον δικέφαλο, είναι πως ο ποδοσφαιριστής θα απουσιάσει για τρεις με τέσσερις εβδομάδες και δεν θα ρισκάρει λογικά τη συμμετοχή του ο προπονητής Μιχάλης Γρηγορίου, στην περίπτωση που είναι 100 % έτοιμος και μπορεί να παίξει στο τελευταίο ίσως παιχνίδι των play out.
Μια σημαντική απώλεια -έστω και αν δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο- καθώς όλοι γνωρίζουμε την τεράστια προσφορά του Μόρα και την αγάπη που δείχνει ως Λαρισαίος ποδοσφαιριστής για την ΑΕΛ.
Και μακάρι στα επόμενα χρόνια από τα τμήματα υποδομής να αναδειχτούν ταλαντούχοι παίκτες, ώστε να επανδρώσουν την πρώτη ομάδα, καθώς ο κάμπος ήταν και παραμένει μια αστείρευτη πηγή ταλέντων.
Κατά τα άλλα, όπως όλα δείχνουν, ο στόχος της 7ης θέσης μετά την απρόσμενη εντός έδρας ήττα από την Τρίπολη απομακρύνεται και πλέον ο σχεδιασμός επικεντρώνεται στην καινούρια αγωνιστική περίοδο, 2020-2021.
Στα έξι εναπομείναντα παιχνίδια οι παίκτες θα προσπαθήσουν να έχουν την καλύτερη δυνατή παρουσία και να δείξουν πως τη νέα σεζόν η ΑΕΛ μπορεί να πετύχει κάτι καλύτερο και να πείσει τον κόσμο της.
Στο εκτός έδρας παιχνίδι την ερχόμενη Δευτέρα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, θα απουσιάσουν οι τραυματίες Μόρας και Νούνιτς, ενώ επανέρχεται ο Παπάζογλου, που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής (τέσσερις κίτρινες) και θα ενισχύσει την επίθεση.
Όσον αφορά στον Κάτσε, από σήμερα αναμένεται να μπει και πάλι σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς, ώστε να υπολογίζεται από τον προπονητή του.
Ο κ. Γρηγορίου αναμένεται πως θα κάνει αλλαγές στον αγώνα με τον Παναιτωλικό όσον αφορά στο αρχικό σχήμα και θέλει να δει όλους τους παίκτες στη διαδικασία των play out, ώστε να γίνει και η καλύτερη δυνατή αξιολόγηση.
Άλλωστε οι πέντε αλλαγές που επιτρέπονται, δίνουν τη δυνατότητα στους προπονητές των ομάδων της Super League 1 να χρησιμοποιήσουν όλους σχεδόν τους παίκτες που θα έχουν στη διαθεσή τους και να γίνει μια σωστή αξιολόγηση.
*Χθες οι παίκτες είχαν ρεπό και σήμερα θα επανέλθουν στις προπονήσεις το απόγευμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Δένδρων.
«ΒΥΣΣΙΝΙ» ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ
Ο Παναιτωλικός θα είναι λοιπόν ο επόμενος αντίπαλος της ΑΕΛ στη 2η αγωνιστική της διαδικασίας των play out της Super League 1 (15/6, 20:00) και οι «βυσσινί» δεν έχασαν την ευκαιρία να κατασκοπεύσουν τον επόμενο αντίπαλό τους.
Συγκεκριμένα, προχθές το βράδυ ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας με τον προπονητή Μιχάλη Γρηγορίου, μετέβησαν στο ΔΑΚ Λαμίας και παρακολούθησαν το παιχνίδι μεταξύ της Λαμίας και του Παναιτωλικού, που τελείωσε με 2-0 (29’Βιγιάλμπα, 78’Μπιανκόνι), υπέρ της λαμιώτικης ομάδας.
Η ΑΕΛ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟΝ ΝΙΛΙ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε χθες την απόκτηση για τα επόμενα 2 χρόνια του Ισπανού Nili Perdomo.
Ο Nili είναι 26 ετών και προέρχεται από τις ακαδημίες της Λας Πάλμας, με την οποία αγωνίστηκε και στην πρώτη ομάδα τη σεζόν 2015-16 έχοντας 9 συμμετοχές.
Εν συνεχεία τη σεζόν 2016-17 μεταγράφηκε στην Μπαρτσελόνα, όπου αγωνίστηκε ως βασικός με τη δεύτερη ομάδα της σε ηλικία 22 ετών σε 18 παιχνίδια, έχοντας 1 γκολ στη θέση του δεξιού μπακ χαφ και ακολούθως τη σεζόν 2017-18 μεταγράφηκε στην Αλμπαθέτε, όπου είχε 9 συμμετοχές και 1 γκολ.
Τη σεζόν 2018-19 μεταγράφηκε στον Πλατανιά, όπου ο εξαίρετος νέος προπονητής Γιάννης Τάτσης τού άλλαξε τη θέση στην οποία αγωνιζόταν σε καθαρό 8άρι και με τον Πλατανιά είχε 45 συμμετοχές και 11 γκολ σε ενάμιση χρόνο ως τον Ιανουάριο του 2020, που λόγω των οικονομικών προβλημάτων του Πλατανιά μεταγράφηκε στην ινδική Μπενγκαλούρου, όπου αγωνίστηκε σε 6 παιχνίδια, έως ότου διεκόπη το πρωτάθλημα λόγω κορονοϊού.
Ο ποδοσφαιριστής υποβλήθηκε σε ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις στο νοσοκομείο Perpetuo Socorro στα Γκραν Κανάρια υπό την επιμέλεια και τις οδηγίες του επικεφαλής ιατρού της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Γιώργου Μπασδέκη και σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του με την αποστολή του υπογεγραμμένου συμβολαίου του, αφού προηγουμένως κατατέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς η προκαταβολή του παίκτη και η αμοιβή των εκπροσώπων του.
Αναμένεται να έρθει άμεσα στη Λάρισα, μόλις επιτραπούν οι πτήσεις εξωτερικού, ώστε να αρχίσει άμεσα προπονήσεις υπό την επίβλεψη του κ. Γρηγορίου και των συνεργατών του.
ΣΤΙΣ 24/6 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΞΑΝΘΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ;
Με μία εκκρεμότητα ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική των play-out της Super League, καθώς το παιχνίδι ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ατρόμητο αναβλήθηκε, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού στην ακριτική περιοχή. Οι συζητήσεις για την ημερομηνία ορισμού του αγώνα σε επίσημο επίπεδο δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα, καθώς μεσολάβησε Σαββατοκύριακο και Δευτέρα αργία, ωστόσο αυτήν τη στιγμή υπάρχει πιθανή μέρα για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ματς είναι πολύ πιθανό να διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου για δύο λόγους. Πρώτα απ’ όλα, υπάρχει πρόθεση να δοθεί χρόνος, ώστε να φανεί η εξέλιξη της κατάστασης και δεύτερον ανάμεσα στις ομάδες της Super League 1 υπάρχει μια άτυπη συμφωνία. Σύμφωνα με αυτή, οι δύο-τρεις πρώτες αγωνιστικές καλό θα είναι να πραγματοποιηθούν σε διάστημα 6-7 ημερών, ώστε να μην υπάρξει έξτρα επιβάρυνση των παικτών έπειτα από το μεγάλο διάστημα απουσίας και να τους δοθεί ρυθμός μέσω των αγώνων. Κατόπιν τούτου, η 24η Ιουνίου, που είναι μετά τη διεξαγωγή των τριών πρώτων αγωνιστικών, είναι πολύ πιθανό να προτιμηθεί για τον ορισμό του αγώνα, χωρίς βέβαια αυτό να είναι απολύτως βέβαιο.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass