Πρόταση για πρωτάθλημα με 18 ομάδες στην Α’ ΕΠΣΛ

Ποια τα σενάρια για την αναδιάρθρωση των τοπικών κατηγοριών ποδοσφαίρου - Τι θα γίνει με τον προβιβασμό

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2020 21:08

Μια πρώτη συζήτηση σχετικά με την επικείμενη αναδιάρθρωση των τοπικών κατηγοριών του ποδοσφαίρου είχαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ.

Στη συνάντηση ακούστηκαν απόψεις και κατατέθηκαν προτάσεις σχετικά με το πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν. Από τις προτάσεις που κατατέθηκαν δύο φαίνεται ότι θα απασχολήσουν τις επόμενες ημέρες τη διοργανώτρια αρχή. Επί τις ουσίας θα πρέπει να τονισθεί ότι οι όποιες διαφορετικές τάσεις παρατηρήθηκαν αφορούν μόνο στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με την Α1 και τη Β’ ΕΠΣΛ δεν υπήρξε κάποια ουσιαστική διαφωνία. Πάντως βασική κατεύθυνση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ είναι ότι η όποια απόφαση ληφθεί πρέπει να διαφυλάσσει την αγωνιστική ποιότητα και το κύρος του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΛ, το οποίο αποφέρει έσοδα λόγω της ανταγωνιστικότητάς του.
Για τον λόγο αυτό η πρώτη πρόταση (που δείχνει η επικρατέστερη) αφορά στην αύξηση του αριθμού των ομάδων από 16 σε 18, δηλαδή το πρωτάθλημα να διεξαχθεί σε έναν όμιλο. Αυτό σημαίνει ότι από την Α1 θα πρέπει να προβιβαστούν τέσσερις συνολικά ομάδες, ήτοι δύο από κάθε όμιλο, όπως άλλωστε προβλέπει η φετινή προκήρυξη.
Για την Α1 ΕΠΣΛ η πρόταση είναι να συγκροτηθούν τρεις όμιλοι των 12 ή 13 ομάδων (38 συνολικά ομάδες). Αυτό σημαίνει ότι θα προβιβαστούν από τη Β’ ΕΠΣΛ συνολικά 9 ομάδες (οι τρεις πρώτες κάθε ομίλου). Στη Β’ κατηγορία θα συνεχίσουν οι υπόλοιπες ομάδες.
* * *
Η δεύτερη πρόταση για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ έχει να κάνει με την αύξηση των ομάδων από 16 σε 20, οι οποίες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 10 ομάδων. Αυτό συνεπάγεται και με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει υποβιβασμός καμίας ομάδας, πως από την Α1 στην Α’ ΕΠΣΛ θα πρέπει να προβιβαστούν έξι συνολικά ομάδες, ήτοι τρεις από κάθε όμιλο. Το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ με δύο ομίλους των 10 ομάδων θα έχει δύο φάσεις. Η α’ φάση θα αποτελείται από 18 αγωνιστικές σε κάθε όμιλο. Στη β’ φάση οι τρεις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα κάθε ομίλου θα συγκροτήσουν ενιαίο όμιλο και θα αγωνιστούν (μίνι πρωτάθλημα των δέκα αγωνιστικών) για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και για τον υποβιβασμό, ωστόσο ο αριθμός των ομάδων από κάθε όμιλο που θα μετέχει στη β’ φάση θα εξαρτηθεί από το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν συνολικά.
Για την Α1 ΕΠΣΛ η πρόταση των τριών ομίλων των 12 ομάδων παραμένει η ίδια και ως εκ τούτου οι υπόλοιπες ομάδες θα συνεχίσουν στη Β’ ΕΠΣΛ.
Η οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί μετά τη ΓΣ της ΕΠΟ (16/6), σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ και αφού βολιδοσκοπηθούν οι απόψεις των σωματείων. Τα μέλη του Δ.Σ. θα επεξεργαστούν τα δύο σενάρια, προκειμένου να καταλήξουν και να ψηφίσουν. Επομένως η συνεδρίαση του Δ.Σ. την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το πώς τελικά θα διαμορφωθεί η νέα αγωνιστική περίοδος, με δεδομένο ότι κάποια στιγμή και αφού δεν παρουσιαστούν νέα εμπόδια θα πρέπει τα τοπικά πρωταθλήματα να επιστρέψουν στη μορφή που είχαν φέτος.
Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων, οι οποίες αποφασίστηκε να είναι δωρεάν για τη νέα σεζόν, είναι πολύ πιθανό η προθεσμία υποβολής τους ανά κατηγορία να οριστεί νωρίτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρα μία σαφής εικόνα των ομάδων ανά κατηγορία.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass