«Επιστρέψαμε στο… φυσικό μας περιβάλλον»

Η ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ - ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ, ΠΟΥ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2020 21:13

Η επιστροφή στις προπονήσεις, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, όπως για παράδειγμα στη Super League, γέμισε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση τους αθλητές, αλλάζοντας άρδην την ψυχολογία τους.

Μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδος ανήκει στο παρελθόν, διαμορφώνοντας ωστόσο μία νέα πραγματικότητα, που δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό για τη συνέχεια και επιβάλλει την αυστηρή τήρηση των οδηγιών των ειδικών επιστημόνων, όμως η ουσία είναι ότι κερδήθηκε μία μάχη και ο αθλητισμός επιστρέφει, βήμα-βήμα, στην κανονικότητα.
Αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα που στέλνουν οι αθλητές, οι οποίοι αφήνοντας πίσω την παρατεταμένη αγωνιστική απραξία -που είχε μεγάλες επιπτώσεις τόσο στη φυσική και αγωνιστική τους κατάσταση όσο και στην ψυχολογία τους- δηλώνουν ιδιαίτερα χαρούμενοι, ικανοποιημένοι και διψασμένοι για δράση, αφού, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν, επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον.

 

«ΞΕΣΚΟΥΡΙΑΖΟΥΜΕ»
Για κάποιους η αγωνιστική δράση της φετινής περιόδου τέλειωσε οριστικά, όπως στην περίπτωση του περιφερειακού της ΚΑΕ Λάρισα Θοδωρή Τσιλούλη, όμως αυτό δεν τον εμποδίζει να βρίσκεται στο γήπεδο, προκειμένου να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στη φυσική κατάσταση και να γεμίσει δημιουργικά τον χρόνο του.
«Μετά από 3 μήνες αγωνιστικής απραξία αρχίσαμε σιγά-σιγά να «ξεσκουριάζουμε». Για πρώτη φορά μείναμε εκτός αγωνιστικής δράσης τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμα και η ανάπαυλα του καλοκαιριού μετά τη λήξη κάθε αγωνιστικής περιόδου δεν ήταν τόσο μεγάλη» τόνισε ο Θοδωρής Τσιλούλης και πρόσθεσε:
«Επιστρέψαμε στις προπονήσεις λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που επιβάλλει το υγειονομικό πρωτόκολλο (αντισηπτικά, αποστάσεις ασφαλείας, μάσκες, γάντια κ.λπ.) και σιγά-σιγά μπαίνουμε στη νέα καθημερινότητα, προσπαθώντας να ξεχάσουμε το κομμάτι που πέρασε. Φυσικά όταν επιστρέφεις σ’ έναν χώρο που αγαπάς και θέλεις να βρίσκεσαι, δεν μπορείς παρά να είσαι χαρούμενος και ικανοποιημένος. Γεμίζει η ημέρα σου, ανεβαίνει η ψυχολογία, ασχολείσαι με αυτό που είσαι ταγμένος να υπηρετήσεις, βρίσκεσαι με άλλα λόγια στο φυσικό σου περιβάλλον».
Όσο για το τι γίνεται στην προπόνηση, ο περιφερειακός της ΚΑΕ Λάρισα επισήμανε:
«Προσπαθούμε να βρούμε τον ρυθμό μας και να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση κυρίως σε δύναμη γιατί σ’ αυτό το κομμάτι είμαστε πολύ πίσω. Οι προπονήσεις γίνονται χωρίς άγχος, αφού δεν έχουμε επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, ωστόσο αυτό είναι αρνητικό για έναν αθλητή υπό την έννοια ότι μας λείπει το κίνητρο, αφού η προπόνηση είναι σχεδιασμένη κάθε φορά για τις ανάγκες του παιχνιδιού που ακολουθεί. Παρ’ όλα αυτά η διάθεσή μας είναι πολύ καλή».
Ο Θοδωρής Τσιλούλης μίλησε και για τη νέα σεζόν λέγοντας:
«Είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα, τι θα γίνει με τον κόσμο, τι θα γίνει εάν βρεθεί κάποιο κρούσμα σε οποιαδήποτε ομάδα (κάτι που το απευχόμαστε), τι θα γίνει με τις μετακινήσεις κ.λπ., πράγματα που θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την απόδοση μίας ομάδας, αλλά και σε ατομικό επίπεδο τους παίκτες. Ελπίζω οι δυσκολίες να είναι μικρότερες, τα πράγματα να πάνε καλά και πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθουμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό».

 

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΜΕ ΞΑΝΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ»
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην περίπτωση της αθλήτριας βόλεϊ του Φιλαθλητικού Ελευθερίας Γαργάλα που ηλικιακά ανήκει στην κατηγορία των κορασίδων. Τα τοπικά πρωταθλήματα έλαβαν οριστικό τέλος, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ενώ γίνονται προσπάθειες, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα.
«Είμαστε χαρούμενες γιατί μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου τρεις μήνες –δεν έχουμε ξανακαθίσει ποτέ άλλοτε τόσο πολύ- επιστρέψαμε στο γήπεδο. Ασχολούμαστε ξανά με το αγαπημένο μας άθλημα και συναντάμε ξανά αγαπημένα πρόσωπα, άτομα με τα οποία πριν την πανδημία περνούσαμε τουλάχιστον τη μισή μέρα μαζί» σχολίασε η ακραία του Φιλαθλητικού και πρόσθεσε:
«Παράλληλα υπάρχει, θα έλεγα, προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι. Για το πώς, για παράδειγμα, θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε τη φυσική κατάσταση και την αγωνιστική μας αποδοτικότητα που είχαμε πριν την πανδημία. Έχουμε άγχος εάν θα ξαναφτάσουμε στο ίδιο επίπεδο, αποφεύγοντας τους τραυματισμούς, για να δώσουμε ξανά τον καλύτερό μας εαυτό. Εμείς θα θέλαμε να ασχοληθούμε περισσότερο χρόνο με το θέμα της φυσικής κατάστασης και αργότερα με το αγωνιστικό κομμάτι, ωστόσο ο χρόνος μάς πιέζει».
Σε ό,τι αφορά στα επίσημα παιχνίδια η Ελευθερία Γαργάλα επισήμανε:
«Αυτήν τη στιγμή δεν γνωρίζουμε εάν συνεχιστεί και πώς το πρωτάθλημα κορασίδων της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ. Θα πάμε κατευθείαν στο Final-4, προκειμένου να αναδειχθούν οι ομάδες που θα μετέχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ή θα γίνει κάτι άλλο; Θα είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί πρέπει να τηρηθούν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass