Αθληση μετά την πανδημία…

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ERASMUS

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2020 20:01

Προετοιμασμένο να βοηθήσει τους φοιτητές erasmus που αντιμετώπιζαν δυσκολίες στην περίοδο της πανδημίας αποδείχθηκε το  Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς έδειξε την απαραίτητη κοινωνική ευαισθητοποίηση και υπευθυνότητα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βίωσε όλος ο πλανήτης.


Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία  της πανδημίας θέλοντας να δώσει κάποια διέξοδο στον δίμηνο αποκλεισμό και εγκλωβισμό των φοιτητών Erasmus μακριά από τις πατρίδες τους, διοργάνωσε μονοήμερη εκπαιδευτική άσκηση (πεζοπορία) στον Κίσσαβο (Φαράγγι Καλυψώ).
Λίγο πριν το τέλος του εκπαιδευτικού έτους και πριν την εξεταστική, το Γραφείο Φυσικής αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατάφερε για πρώτη φορά φέτος λόγω των δύσκολων συγκυριών να συνδυάσει βουνό και θάλασσα με επίσκεψη στο φαράγγι της Καλυψώς, που είναι ένα από τα ωραιότερα φαράγγια της χώρας, αλλά αποτελεί και έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς ειδικά στους οπαδούς του canyoning. Βρίσκεται καλά κρυμμένο στην ανατολική πλευρά του Κισσάβου και η προσέγγισή του μπορεί να γίνει από τα χωριά Κόκκινο Νερό ή Καρίτσα.
Οι φοιτητές ξεκίνησαν  την πεζοπορία από υψόμετρο περίπου 300 μέτρων και ακολουθώντας χωματόδρομο οδηγήθηκαν σε μια από τις εννέα λίμνες με τους αντίστοιχους καταρράκτες. Αν και στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπήρχε αρκετή σκίαση, το χαμηλό υψόμετρο στο οποίο κινούνταν έκανε τη ζέστη αφόρητη και έτσι η προσέγγιση σε μία από τις βάθρες σε υψόμετρο περίπου 600 μέτρων, φάνταζε  σαν μια μικρή όαση ξεκούρασης και στιγμών δροσιάς.
Η αυτοσχέδια κούνια που είχε τοποθετηθεί σε μικρό ύψος από τη λίμνη καθώς και το σχοινί που υπήρχε αντιδιαμετρικά της λίμνης, προφανώς από προηγούμενους πεζοπόρους, αποτέλεσαν μια μικρή πρόκληση για όσους ήθελαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά.
Ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι έγινε η  επιστροφή στην παραλία του Στομίου.
Οι φοιτητές/ριες που συμμετείχαν είχαν πραγματικά την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής.
Το τελευταίο ραντεβού θα είναι στις 12 Ιουνίου με την πεζοπορία στον Όλυμπο, στο φαράγγι του Ενιπέα και επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass