ΕΣΑΚΕ: Η απειλή του Παναθηναϊκού…

*Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ *TΡΙΜΕΛHΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ *ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2020 20:05

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την Basket League, αν δοθεί wild card στον Ολυμπιακό για συμμετοχή στο πρώτο τη τάξει ελληνικό πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου, ξεκαθάρισε ο Παναθηναϊκός στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ.

Το θέμα έθεσε στο... τραπέζι ο Ιωνικός Νικαίας με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Μάνο Παπαδόπουλο να τονίζει πως οι «πράσινοι» θα αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα σε περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέψουν στην Basket League μέσω wild card. Όπως εξήγησε αμέσως μετά ο Μάνος Παπαδόπουλος, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν θα εγείρει αντιρρήσεις για συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Basket League σε περίπτωση που η ομάδα του Πειραιά προβεί σε αγορά ΑΦΜ από άλλον σύλλογο, για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της.
Συγκεκριμένα, ο Μάνος Παπαδόπουλος τόνισε: «Δεν θα αποδεχθούμε να ανεβεί με πραξικόπημα ο Ολυμπιακός στην Α1. Αν ήθελε ας έφτιαχνε ομάδα να ανεβεί. Αν γίνει πραξικόπημα δεν θα παίξουμε εμείς. Μας έφτυσε ως ΕΣΑΚΕ ζητώντας παράνομα κάτι που όλοι ομόφωνα έλεγαν όχι και τώρα θα ανέβει με πραξικόπημα;».
Στο μεταξύ, αποχώρησε φανερά εκνευρισμένος, πριν ολοκληρωθεί η σύσκεψη του ΕΣΑΚΕ, ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ ΑΕΚ Μάκης Αγγελόπουλος. Αιτία ήταν η διαφωνία του στο θέμα της σύστασης επιτροπής αδειοδότησης και συγκεκριμένα θεώρησε πως δεν υπήρξε κλίμα συνεργασίας. Aποχώρησε πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για τα κριτήρια του νέου πρωταθλήματος.
Πάντως, στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε η σύσταση τριμελούς επιτροπής που θα εξετάζει τους φακέλους των ομάδων για αδειοδότηση και θα εισηγείται ποιες ομάδες πληρούν τα κριτήρια για να την πάρουν και ποιες όχι.
Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε ως προθεσμία της καταβολής της εγγυητικής επιστολής των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Basket League 2020-21 η 30ή Ιουνίου. Η εγγυητική, βάσει των νέων κριτηρίων του πρωταθλήματος ανέρχεται στις 200 χιλιάδες ευρώ, εκ των οποίων τα 60 χιλιάδες ευρώ είναι για την εγγυητική, ενώ οι 140 χιλιάδες θα πηγαίνουν στο ταμείο του ΕΣΑΚΕ.
Επίσης, αποφασίστηκε, η σύσταση Τμήματος Διαφάνειας, η οποία θα παρουσιάσει στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προσφορές από εταιρείες, από τις οποίες θα επιλεγεί εκείνη που θα συνεργαστεί ο ΕΣΑΚΕ για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού σε συνδυασμό με την εφαρμογή της «Συνθήκης Magglingen/Macolin» που έχει επικυρωθεί από το ελληνικό κράτος».
Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ είχε ξεκινήσει χωρίς την παρουσία του ιδιοκτήτη του Ρεθύμνου, Κωστή Ζομπανάκη, ο οποίος είναι απογοητευμένος με την εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ και έχει προγραμματίσει ανακοινώσεις σχετική με την απόφασή του για το μέλλον του Ρεθύμνου σε διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΕ στην Κρήτη στις 19:30. Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Κρήτης εξετάζει την περίπτωση να αποχωρήσει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass