Αυγενάκης: Είμαστε στην τελική ευθεία

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2020 21:40

O υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας χθες για την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου και ειδικότερα του πρωταθλήματος της Super League δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:


«Είμαστε στην τελική ευθεία με τη διοργανώτρια αρχή της Super League. Η συνεργασία μεταξύ των υγειονομικών συνεργατών των ΠΑΕ και της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ και των εκπροσώπων του ΕΟΔΥ είναι στο τελικό στάδιο. Έχουν μείνει κάποιες λεπτομέρειες. Αύριο (σ.σ. σήμερα) έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της διοίκησης της Super League, έτσι ώστε να επικυρώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του πρωτοκόλλου διεξαγωγής των αγώνων και να δοθεί το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στις 6-7 Ιουνίου. Οι λεπτομέρειες είναι θέμα της διοργανώτριας αρχής».
Επίσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στο υπό δημιουργία Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο αθλητισμός μπαίνει επιτέλους στην ψηφιακή εποχή, η τεχνολογία και η πληροφορική τίθενται στις υπηρεσίες της αθλητικής οικογένειας. Για πρώτη φορά νοικοκυρεύουμε το αθλητικό οικοδόμημα της χώρας, δημιουργώντας το μητρώο ερασιτεχνικών φορέων, ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Το μητρώο θα είναι προσβάσιμο σε όλους. Μέχρι σήμερα υπάρχουν αθλητικά σωματεία που λειτουργούν, είτε με την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση είτε χωρίς, αλλά κανένας δεν γνωρίζει πόσα είναι, αν είναι όντως νόμιμα, αν υπάρχει έλεγχος και από πού. Σήμερα βάζουμε ένα πρώτο «λιθαράκι», ζητώντας από όλες τις διοικήσεις των ερασιτεχνικών αθλητικών φορέων να προεγγραφούν στην πλατφόρμα μέχρι τις 5/6». Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι σε επόμενη φάση η Πολιτεία θα προχωρήσει στη δημιουργία μητρώου προπονητών, αλλά και αθλητών.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ
Παράλληλα, ο κ. Αυγένακης μίλησε και για τις εκλογές της ΕΠΟ τονίζοντας τα εξής:
«Η χώρα μας αυτή τη στιγμή έχει 48 αθλητικές ομοσπονδίες, η μία εξ αυτών είναι η ΕΠΟ. Σαφώς είχαμε κάνει στις 22 Γενάρη μία μεγάλη συνάντηση και με τους big 4, όπου είχαμε συμφωνήσει να γίνουν οι εκλογές τον Ιούνιο, αρκεί να ακολουθούσαν μια σειρά από βήματα που έπρεπε να γίνουν. Ωστόσο τα πράγματα πήγαν όλα πίσω, τόσο λόγω της πανδημίας αλλά και του Μνημονίου που υπογράφηκε μεταξύ της Κυβέρνησης και των διεθνών συνομοσπονδιών. Σύμφωνα μάλιστα με γραπτή απάντησή τους περιμένουμε από εκείνες την ολιστική μελέτη τους στα μέσα του επόμενου μήνα.
Από την επιστολή αυτή λοιπόν, εγώ κρατάω την τελευταία παράγραφο και φυσικά δεν συμμερίζομαι τους τίτλους για «χαστούκια στον τάδε ή στον δείνα». Αυτοί οι τίτλοι απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό, που έχει μάθει σε αυτόν τον τρόπο. Υπάρχει ανοικτή συνομιλία, η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ απάντησαν στην ΕΠΟ να συνεννοηθεί με την ελληνική κυβέρνηση. Εμείς είμαστε ανοιχτοί, όχι μόνο στην ΕΠΟ αλλά σε όλες τις Ομοσπονδίες. Προχωράμε βήμα-βήμα και οργανωμένα.
Η απόφαση για διεξαγωγή εκλογών το φθινόπωρο σε όλες τις Ομοσπονδίες είναι κυβερνητική και όχι μόνο του Αυγενάκη. Ο Αυγενάκης είναι μέλος μιας κυβέρνησης με έναν Πρωθυπουργό αποτελεσματικό, εξαιρετικό που δεν αμφισβητείται από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Έναν Πρωθυπουργό που προνοεί και δεν τρέχει να σβήνει φωτιές εκ των υστέρων, γεγονός που περίτρανα αποδείχτηκε από τη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας.
Η διάταξη, λοιπόν, που θα φέρουμε θα αφορά στο θέμα που προέκυψε με τη διεξαγωγή των εκλογών και στις υπόλοιπες ομοσπονδίες, καθώς αυτές θα έπρεπε είτε να πάνε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε να προηγηθούν, καθότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετατέθηκαν έναν χρόνο αργότερα.
Έχουμε δρόμους επικοινωνίας με την ΕΠΟ, δεν είμαστε πάντα στην ένταση και στη σύγκρουση. Οποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο νομίζω ότι δεν έχει παρά να κάτσει στο τραπέζι και να συνεννοηθεί για να δούμε πώς θα αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση που δεν ευχαριστεί σχεδόν κανέναν».

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
«Τα χρήματα, ακόμα δεν μπορούμε να τα ξέρουμε αν δεν ξέρουμε τον αριθμό των σωματείων. Εκτιμούμε ότι μπορεί να είναι 7.000, 8.000 ίσως και 10.000 τα σωματεία, πράγμα τα οποίο δεν το ξέρουμε. Μέχρι αυτήν την ώρα είναι 1.300 που έχουν ήδη προεγγραφεί στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων.
Επιπλέον, έχουμε δώσει εντολή σε όλες τις διοικήσεις των ΕΑΚ της ΓΓΑ να προχωρήσουν σε γενναίες εκπτώσεις στα σωματεία, ενώ έχει γίνει αντίστοιχη παράκληση και στους Δήμους και τις Περιφέρειες για τις δικές τους εγκαταστάσεις. Είναι ένα έμμεσο υποστηρικτικό μέτρο, σημαντικό νομίζω. Άλλα έμμεσα μέτρα εξετάζονται και από άλλα αρμόδια υπουργεία, όπως έκπτωση φόρων κ.λπ.».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass