Αγγλία: Σε κίνδυνο η ψυχική υγεία των ποδοσφαιριστών

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2020 21:07

Κατάθλιψη, ανησυχία για την υγεία τους και αγωνία για το μέλλον της καριέρας τους, βιώνουν οι παίκτες εξαιτίας της αναστολής του ποδοσφαίρου λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με τον επικεφαλής για την Υγεία των ποδοσφαιριστών στην ένωση παικτών της Αγγλίας (PFA/ Professional Footballers’ Association), Μάικλ Μπένετ.


Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει τεθεί σε αναστολή από τον Μάρτιο και χωρίς καθορισμένη ημερομηνία επιστροφής η αβεβαιότητα οδήγησε σε άγχος και περισσότεροι από 50 ποδοσφαιριστές υποφέρουν από κατάθλιψη, σύμφωνα με τον Μάικλ Μπένετ.
«Δεν ξέρουν αν πρόκειται να επιστρέψουν στο ποδόσφαιρο, δεν ξέρουν εάν η ποδοσφαιρική σεζόν θα ξεκινήσει ξανά, δεν είναι σίγουροι τι συμβαίνει», πρόσθεσε. «Υπάρχουν οικονομικές καταστάσεις δύσκολες στους συλλόγους που παίζουν οι παίκτες, υπάρχει αναβολή καταβολής μισθών. Έχουμε αρκετούς παίκτες που ζουν από τα χρήματα αυτά και αυτό έχει πραγματικό αντίκτυπο σε αυτούς συναισθηματικά. Επίσης ζητήματα υγείας, αν επιστρέψουμε στη σεζόν, μπορεί να λειτουργήσει; Θα λειτουργήσει; Τι γίνεται με την οικογένειά μου; Όλα αυτά τα...τι γίνεται αν;».
Η Premier League ελπίζει να ξαναρχίσει τη σεζόν τον Ιούνιο με αγώνες που θα παιχτούν χωρίς οπαδούς στα γήπεδα, ενώ οι υπόλοιπες κατηγορίες θα ψηφίσουν αυτήν την εβδομάδα για το μέλλον στις δικές τους σεζόν.

 

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ
Η διοίκηση της Γουότφορντ ανακοίνωσε ότι δύο μέλη του προσωπικού κι ένας ποδοσφαιριστής έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, όπως προέκυψε μετά από τα τεστ στα οποία υπεβλήθησαν -βάσει του σχετικού πρωτοκόλλου- όλοι όσοι εργάζονται στην «οικογένεια» της ομάδας. Τα ονόματά τους δεν δίνονται στη δημοσιότητα, δεδομένου ότι προστατεύονται από το ιατρικό απόρρητο.
Και οι τρεις θα αυτοαπομονωθούν για επτά ημέρες -σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει τις οδηγίες της Premier League- και στη συνέχεια θα υποβληθούν σε νέο έλεγχο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass