Τέλος και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Παρίσι

*ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 25-30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2020 17:19

Οι Ευρωπαίοι αθλητές έχασαν και την τελευταία ευκαιρία που είχαν να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη διοργάνωση στίβου μέσα στο 2020 μετά τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για την επόμενη χρονιά. Και αυτό , αφού η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία

ανακοίνωσε την ακύρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει στο Παρίσι 25-30 Αυγούστου. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν τόσο από την ΕΑ όσο και την Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης, το Υπουργείο Υγείας της χώρας δεν έδωσε την έγκριση λόγω της γνωστής πανδημίας της Covid-19. Η συνάντηση που είχε η οργανωτική επιτροπή με την τεχνική επιτροπή, το Υπουργείο Υγείας και τη γαλλική ομοσπονδία οδήγησε στην οριστική απόφαση, η οποία αποσκοπεί στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για όλο τον πλανήτη περίοδο. Η οργανωτική επιτροπή είχε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, προκειμένου να προχωρήσει στη διεξαγωγή των αγώνων, ωστόσο οι μελέτες που έγιναν το τελευταίο διάστημα δεν άφηναν περιθώρια. «Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε την ακύρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παρίσι 2020. Ελπίζαμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να προσφέρουμε στους Ευρωπαίους αθλητές ένα σημαντικό γεγονός στο τέλος του καλοκαιριού. Δυστυχώς ενημερωθήκαμε από την Οργανωτική Επιτροπή και τη γαλλική ομοσπονδία, πως μετά τις επαφές που είχαν με τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, δεν ήταν δυνατό να προχωρήσουν στη διεξαγωγή των αγώνων. Παρότι λυπούμαστε γι΄αυτή την εξέλιξη, πρέπει να τονίσουμε πως η υγεία και η ασφάλεια αθλητών, αθλητριών, φιλάθλων και εργαζομένων είναι αυτή που προέχει. Θα κάνουμε πάντα ό,τι είναι καλύτερο για τα μέλη της οικογένειας του κλασικού αθλητισμού», είπε μεταξύ άλλων ο Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, ο οποίος εκτελεί χρέη προσωρινού προέδρου στην ΕΑ. Το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη στις 7-8 Μαΐου με θέματα που έχουν να κάνουν κυρίως με τους αγώνες που έχουν αναβληθεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass