27ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»

Κατσικάρης: «Διαθέτει ταλέντο και έχει δυνατότητες αυτή η εθνική»

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2015 11:10

 

Η νίκη επί της Ολλανδίας στην πρεμιέρα του Τουρνουά «Ακρόπολις» σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζει τον Ομοσπονδιακό προπονητή, Φώτη Κατσικάρη που αν και δεν ανησυχεί ιδιαίτερα, προβληματίζεται για τη χαλάρωση, τα νεκρά διαστήματα, ενώ παρατηρεί πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στα επιθετικά ριμπάουντ για την εθνική ενόψει του τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ στις 5 Σεπτεμβρίου. «Δεν ξέρω αν αυτή είναι η καλύτερη εθνική όλων των εποχών. Κάθε εποχή είναι διαφορετική. Σίγουρα αυτή η ομάδα διαθέτει ταλέντο και σίγουρα έχει δυνατότητες,» δήλωσε μετά τον φιλικό αγώνα με τους Ολλανδούς ο Κατσικάρης τονίζοντας πως περιθώρια βελτίωσης θα έχει η ομάδα και κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ, στο Ζάγκρεμπ.

«Είχαμε προβλήματα στην άμυνα τα δύο πρώτα δεκάλεπτα, δεχτήκαμε πολλούς πόντους. Πολύ εύκολα πήγαινε η μπάλα στο low post. Δεχτήκαμε πολλούς πόντους στο ένας εναντίον ενός… 20 συγκεκριμένα, ενώ είχαμε αργές αντιδράσεις. Δεν είναι αυτή η φιλοσοφία της ομάδας. Θέλουμε σκληρή δουλειά στην άμυνα, έλεγχο των ριμπάουντ και σε ανοιχτό γήπεδο να ελέγξουμε τις μπάλες. Σε μισό γήπεδο είμαστε σε καλό σημείο, αφού έχουμε το μέσα έξω παιχνίδι, καλά σκριν, spacing. Είμαστε σε καλό σημείο Με κάποιες αλλαγές που έγιναν στο β΄ μέρος και με δεδομένο πως προσπαθώ να μη έχω πολλά συνεχόμενα λεπτά μέσα τους παίκτες, βελτιωθήκαμε στη συνέχεια. Βέβαια παρουσιάσαμε πάλι τα γνωστά… συμπτώματα, χαλάρωση, το πρόβλημα στα επιθετικά ριμπάουντ. Πάντως, δεν ανησυχώ. Έχουμε μία ομάδα με παίκτες και πιο έμπειρους, αλλά και νέους. Είναι όλοι συνειδητοποιημένοι πως πρέπει να λειτουργήσει ο καθένας μέσα στην ομάδα και για την ομάδα,» σχολίασε αρχικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Σχετικά με την πολύ καλή εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο που σημείωσε 22 πόντους, ο Φώτης Κατσικάρης, τόνισε: «Ο Αντετοκούνμπο έπαιξε στο “3” και εκεί θα παίζει στην εθνική. Βέβαια, έπαιξε και στο “4” και θα το κάνει προς όφελος της ομάδας. Σήμερα σημείωσε 22 πόντους, αύριο μπορεί να πετύχει περισσότερους ή να είναι κάποιος άλλος παίκτης πρώτος σκόρερ. Ανάλογα με τον αντίπαλο θα λειτουργούμε στην επίθεση».

Ρωτήθηκε αν αυτή η εθνική είναι η καλύτερη όλων των εποχών και εξήγησε: «Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη όλων των εποχών. Κάθε εποχή είναι διαφορετική. Σίγουρα αυτή η ομάδα διαθέτει ταλέντο και σίγουρα έχει δυνατότητες. Σιγά σιγά θα αποδειχτεί αν είναι η καλύτερη… μέσα στο γήπεδο».

Στο τέλος, ο Κατσικάρης επισήμανε: «Εχουμε τη δυνατότητα με την Τουρκία και τη Λιθουανία να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Πρόκειται για τους Πιο δυνατούς αντιπάλους μέχρι στιγμής στην προετοιμασία μας και θα δούμε τι θα διορθώσει η ομάδα. Θα έχουμε περιθώρια φορμαρίσματος και βελτίωσης και μέσα στον όμιλο, στο Ευρωμπάσκετ στο Ζάγκρεμπ. Μέσα από τα φιλικά βγάζουμε κυρίως συμπεράσματα».

Ο Κώστας Καϊμακόγλου δήλωσε: «Θεωρώ πως πρέπει να κρατήσουμε απόψε τα πρώτα 7 λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου, όταν παίξαμε καλή και πιεστική άμυνα. Είχαμε εν συνεχεία πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Παρά τους πολλούς πόντους στην επίθεση, δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα. Στην επίθεση δεν ανησυχώ, θα βρούμε λύσεις. Αρχίσαμε το παιχνίδι με ένα μεγάλο σερί, αλλά πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερα τα καλά διαστήματα. Πρέπει να θυσιαζόμαστε όλοι για την ομάδα, να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα και να βοηθάμε τον συμπαίκτη μας. Θέλουμε να βελτιώνουμε το παιχνίδι μας ανεξαρτήτως αντιπάλου. Ακόμη η ομάδα δεν είναι έτοιμη 100%. Αυτό πρέπει να γίνει στην Κροατία. Στα επόμενα δύο παιχνίδια θα δούμε τι κάναμε καλά και τι όχι. Στην ομάδα είμαστε 12 καταξιωμένοι παίκτες. Υπάρχει ιεραρχία, υπάρχουν και ρόλοι. Ο κόουτς το έχει κάνει ξεκάθαρο σε όλους. Πρέπει κι εμείς οι παίκτες να βάλουμε πίεση στον εαυτό μας για να τα καταφέρουμε».

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 1ης ΗΜΕΡΑΣ

Σε αγώνες της 1ης ημέρας του 27ου Τουρνουά «Ακρόπολις» σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Τουρκία-Λιθουανία         71-53

Ολλανδία-Ελλάδα           80-92

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

2η Ημέρα, 28/8

19:00 Λιθουανία–Ολλανδία

21:15 Ελλάδα–Τουρκία

3η Ημέρα, 29/9

19:00 Τουρκία–Ολλανδία

21:15 Ελλάδα–Λιθουανία

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass