Προπονήσεις τον Μάιο, αγώνες χωρίς φιλάθλους...

Τι λένε Βαγγέλης Μόρας και Νίκος Καρανίκας για την κοινωνική και αγωνιστική διάσταση

Δημοσίευση: 21 Απρ 2020 18:22

Με χθεσινές του δηλώσεις ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης προανήγγειλε την εκκίνηση των προπονήσεων τον ερχόμενο Μάιο αλλά και τη συνέχιση των πρωταθλημάτων κεκλεισμένων των θυρών.


Σίγουρα και τα δύο προκάλεσαν αίσθηση ειδικά στους ανθρώπους της Super League που προσπαθούν να κοστολογήσουν την οικονομική ζημιά που υπέστησαν και στόχος είναι με τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ να πάρουν ένα μέρος των εσόδων που προβλεπόταν από τηλεόραση και χορηγούς.
Τις δύο αποφάσεις ζητήσαμε να μας σχολιάσουν δύο παίκτες της ΑΕΛ, ο Βαγγέλης Μόρας που δίνει την κοινωνική διάσταση των αποφάσεων και ο Νίκος Καρανίκας που ρίχνει βαρύτητα στο αγωνιστικό κομμάτι.
Ο αρχηγός της ομάδας Βαγγέλης Μόρας μας είπε για την εκκίνηση των προπονήσεων τα εξής: «Νομίζω ότι πρέπει να γίνουν αλλά οφείλουν να ξεκινήσουν με σύνεση και προσοχή ώστε να μην προκαλέσουν προβλήματα από κρούσματα που μπορεί να δημιουργήσουν εκ νέου κινδύνους. Καλύτερα να αρχίσουν αργότερα παρά βιαστικά και με κίνδυνο. Νομίζω ότι μας λείπουν οι προπονήσεις αλλά προέχει η υγεία».
Σχετικά με τους αγώνες που θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών είπε: «Είναι μια απόφαση που σίγουρα δεν είναι αυτή που θέλουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, αλλά αν οι ειδικοί προτείνουν το συγκεκριμένο μέτρο οφείλουμε όλοι να το σεβαστούμε αλλά και να το υποστηρίξουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Πάνω απ’ όλα είναι η υγεία όλων μας και να μην εμφανιστεί εκ νέου ο κορονοϊός. Θα στηρίξουμε νομίζω μια τέτοια απόφαση που είναι για το καλό όλων μας».
Ο Νίκος Καρανίκας για την επιστροφή στις προπονήσεις τον ερχόμενο μήνα τόνισε: «Επιτέλους να ξεκινήσουν οι προπονήσεις αφού μειώθηκαν τα κρούσματα στη χώρα μας. Όσο και να προπονείσαι μόνος σου αυτό ποτέ δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια προπόνηση. Αν ήταν να γίνει αυτό όλοι θα έκαναν προπόνηση μόνοι τους ή από την τηλεόραση. Μου λείπουν ασκήσεις με την μπάλα και οι συμπαίκτες μου. Οι προπονήσεις δεν μπορούν να αντικατασταθούν με τίποτα. Το μόνο που δεν ξέρω είναι σε πόσο καιρό θα είμαστε έτοιμοι για δράση. Στις 40 μέρες καραντίνας έκανα προπόνηση 32 φορές αλλά αυτό δεν λέει τίποτα αν δεν παίξεις και με μπάλα».
Σχετικά με την απόφαση να γίνουν τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών ο Καρανίκας τόνισε: «Το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους που δίνουν ομορφιά στο παιχνίδι, αλλά αν επιβάλλεται για την ασφάλεια των θεατών και όλων των εμπλεκομένων του αγώνα να γίνουν τα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών τότε δεν θα διαμαρτυρηθεί κανένας. Πάντως θα είναι ένα συναίσθημα άσχημο για όλους μας, κάτι που ζούμε στις τιμωρίες έδρας των ομάδων μας».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass