Ο Μάιος θα κρίνει το μέλλον της Super League 2

ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ - ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΤΙΜ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2020 22:06

Μέχρι τέλος Απριλίου ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού και  εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις  θα επανέλθουμε και πάλι σταδιακά στην καθημερινότητα.


Οι συνέπειες του φονικού -όπως αποδείχτηκε- ιού είναι τεράστιες παντού, όπως και στο ποδόσφαιρο, που γίνονται προσπάθειες για να αξιολογηθούν τα νέα δεδομένα παγκοσμίως και κάθε κράτος μετά να αποφασίσει ανάλογα, για τη συνέχιση ή μη των πρωταθλημάτων.
Στην Ελλάδα φαίνεται πλέον πως στη Super  League  1 αλλά και στη Super  League 2, στην καλύτερη των περιπτώσεων θα ξεκινήσουν και πάλι οι προπονήσεις μετά τις 10 Μαΐου, ενώ  τα πλέι όφ και τα πλέι άουτ θα διεξαχθούν κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές του Ιούνη.
Στον Απόλλωνα Λάρισας υπάρχει αισιοδοξία και πίστη πως θα έχουμε επανεκκίνηση, αλλά σίγουρα θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, απ’ ό,τι ήταν στην προ κορονοϊού εποχή.
Η λαρισινή ομάδα στους δύο εναπομείναντες  αγώνες της κανονικής διάρκειας  με Πλατανιά Χανίων και ΠΑΣ Γιάννινα, θα επιδιώξει να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται ώστε να συνεχίσει στη διαδικασία των πλέι οφ και εκεί θα γίνουν παράλληλα οι αξιολογήσεις του δυναμικού, για την καινούρια σεζόν.
Κατά τα άλλα, αυτό το διάστημα μπορεί να  σταμάτησε η κάθε αγωνιστική  δραστηριότητα, όμως δεν διακόπηκε εξ ολοκλήρου  και η επικοινωνία μεταξύ ποδοσφαιριστών και τεχνικής ηγεσίας.
Ο προπονητής Αριαν Μπελά μπορεί να παραμένει στα Γιάννενα, ο συνεργάτης του Κώστας Κολομητρούσης στη Λάρισα και ο γυμναστής Κώστας Μαργαρίτης να βρίσκεται στην Καρδίτσα, όμως  και οι τρεις τους προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα στους παίκτες πως πρέπει να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση και  να ακολουθήσουν στον βαθμό που μπορούν, ατομικό πρόγραμμα που  τους δόθηκε από τον γυμναστή.
Φυσικά όλοι μας γνωρίζουμε πως το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημα και οι ποδοσφαιριστές  για να επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς, θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες δυνατών και καθημερινών προπονήσεων, ενώ και πάλι κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως θα έχουμε την ίδια εικόνα στο πρωτάθλημα, καθώς άλλες ομάδες θα επηρεαστούν  περισσότερο και άλλες λιγότερο, από την απρόσμενη αυτή διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

 

ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Σχετικά με τη Super League 2, ο πρόεδρος της Ένωσης Λεωνίδας Λεουτσάκος και γενικά οι διοικούντες τηρούν στάση αναμονής και γι’ αυτό δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο ακόμη, ούτε έχει γίνει κάποιο ΔΣ για να συζητηθούν ορισμένα θέματα. Οι  πληροφορίες λένε ότι η Super League 2 θα εναρμονιστεί με τα δεδομένα της Super League 1 και θα περιμένει τις δικές της οριστικές αποφάσεις.
Ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Γιάννινα τάσσεται ανοιχτά υπέρ της ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων, αλλά τηρώντας κατά γράμμα όλες τις οδηγίες των ειδικών και των γιατρών, καθώς ύψιστη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της υγείας των ποδοσφαιριστών, προπονητών και υπαλλήλων. Οι Γιαννιώτες λοιπόν επιθυμούν να τελειώσει το πρωτάθλημα χωρίς να πληγεί ο αθλητικός κλάδος και να επανέλθει όσο το δυνατόν νωρίτερα η ομαλότητα. Η γιαννιώτικη ομάδα είναι η καλύτερη της Super League 2 και φυσικά δεν φοβάται να παίξει τους υπόλοιπους αγώνες, ωστόσο θέλει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο πριν τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων  και των πλέι οφ.  

 

Κρίνεται η τύχη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

Σήμερα κρίνεται η τύχη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων συμπεριλαμβανομένου και της Γ’ Εθνικής, που διακόπηκαν λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ αναμένεται να συνεδριάσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία θα μετέχει και ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Δημήτρης Μπουχλαριώτης, καθότι μέλος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass