ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΕ 2-0

Νίκησε και βραβεύθηκε η ΑΕΛ

* Εορταστική η ατμόσφαιρα στο γήπεδο των Φαρσάλων με τη διοίκηση του Αχιλλέα να δίνει νέα διάσταση στις σχέσεις των δύο ομάδων * Τιμήθηκαν επίσης οι Αλ. Κούγιας, Κ. Νεμπεγλέρας, Αντ. Δραμαλιώτης και Απ. Αστάρας

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2015 9:17

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Μία ακόμα φιλική νίκη στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πέτυχε η ΑΕΛ, αυτή τη φορά στα Φάρσαλα επί του τοπικού Αχιλλέα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Το παιχνίδι διεξήχθη παρουσία 1000 φιλάθλων τόσο από τα Φάρσαλα όσο και από τη Λάρισα, που βρέθηκαν χθες στο γήπεδο Φαρσάλων για να στηρίξουν τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Οι «βυσσινί» επικράτησαν εύκολα με 2-0 (που ήταν το σκορ του α’ ημιχρόνου) παρουσιάζοντας ικανοποιητική εμφάνιση αν και ο τεχνικός Ράτκο Ντόστανιτς ως επί το πλείστον χρησιμοποίησε τους θεωρητικά μη βασικούς αφού θέλησε να ξεκουράσει αρκετούς παίκτες ενόψει και του επόμενου φιλικού αγώνα με τη Λαμία μεθαύριο Σάββατο. Η ΑΕΛ διατήρησε τα ηνία του αγώνα σε όλο το 90λεπτο, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο της μεσαίας γραμμής, δεν επέτρεψε την άμυνά της να απειληθεί, έδωσε γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και γενικά η εικόνα που έδειξε είχε θετικό πρόσημο. Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα άλλαξε, κυρίως λόγω των πολλών αλλαγών που έγιναν και από τις δύο πλευρές.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2ο λεπτό ο Μπουντόπουλος, ο οποίος ελίχθηκε πολύ ωραία και με δυνατό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα Κουτσοκέρα. Το 2-0 πέτυχε ο Πάτο στο 32ο λεπτό με κοντινό πλασέ υπό πίεση μετά από πάσα του Λαμπρόπουλου.

Πολύ καλές στιγμές για λογαριασμό της ΑΕΛ είχαν οι Ροβύθης (10’), Μπουντόπουλος (16’), Πάτο (21’), Ουρτάδο (80’), Μπανούσης (82’) και Χοτζιάλι (89’).

«Είναι η πρώτη φορά που παίζουμε πολύ καλά. Το δεύτερο ημίχρονο νομίζω ότι δεν ήταν το ίδιο καλό για μας. Νομίζω ότι οι παίκτες μπορούν να παίζουν πολύ καλά, είναι κάτι που το χρειαζόμαστε και δουλεύουμε γι’ αυτό. Είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα. Έχουμε ακόμα χρόνο. Σε τρεις μέρες παίζουμε με τη Λαμία και είναι ένα καλό φιλικό για μένα γιατί θέλω να δω πού βρίσκεται η ομάδα» σχολίασε μετά το παιχνίδι ο τεχνικός της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς.

Σε ό,τι αφορά στον Αχιλλέα Φαρσάλων το σίγουρο είναι ότι δέχθηκε πολύ μεγάλη πίεση σε όλο το παιχνίδι, προσπάθησε να δοκιμάσει τις αντοχές του απέναντι σε μία ομάδα του βεληνεκούς της ΑΕΛ που αγωνίζεται στην Β’ Εθνική και παρά το αρνητικό αποτέλεσμα έδειξε ενθαρρυντικά στοιχεία ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

«Ήταν ένα δύσκολο φιλικό για μας. Νομίζω ότι ήταν μεγάλη τιμή για την πόλη που ήρθε η ΑΕΛ μετά από πολλά χρόνια. Πιεστήκαμε από μία πάρα πολύ καλή ομάδα όπως η ΑΕΛ. Μέσα από τέτοια παιχνίδια βλέπουμε πώς μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε τόσο τρομερή πίεση. Νομίζω ότι τα παιδιά αρχίζουν σιγά-σιγά να επανέρχονται και σε δέκα μέρες θα είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος» σχολίασε από την πλευρά του ο τεχνικός του Αχιλλέα Φαρσάλων Γιάννης Μπουρνάκας και κατέληξε: «Εύχομαι καλή πορεία στην ΑΕΛ και άνοδο στη Σούπερ Λιγκα».

Τον χθεσινό αγώνα στα Φάρσαλα διηύθυνε ο κ. Κουκούλης με βοηθούς τους κ. Ακρίβο και Αρχοντή. Στο 25ο λεπτό δόθηκε τάιμ άουτ προκειμένου οι παίκτες των δύο ομάδων να δροσιστούν λόγω της ζέστης.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Μπουρνάκας): Κουτσοκέρας, Φιλιππούλης, Καραμπούζης, Οικονόμου, Τσιανάκας, Νεμπεγλέρας, Γρηγορίου, Μπλατσέρι, Κουρούμαλος, Μαλάκος, Βούλγαρης (Γκικούδης, Πατσιούρας, Τσούλης, Τλούπας, Κομισόπουλος, Κατσανάκης, Ζαγγανάς, Τσετιροκλής, Αναγνώστης, Ξυνογαλάς).

ΑΕΛ (Ντόστανιτς): Πατσογιώργος, Μασούρας, Μονιάκης, Μανακούσιος, Σουλιώτης, Χάμος, Οικονομόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ροβίθης, Μπουντόπουλος, Πάτο (Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Καβουσάκης, Κοντοχρήστος, Νικολακάκης, Μπανούσης, Αναστασόπουλος, Ουρτάδο, Χοτζιάλι, Καμπλιώνης).

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Το χθεσινό φιλικό στα Φάρσαλα δεν περιορίστηκε στα όρια μιας αναμέτρησης προετοιμασίας καθώς η διοίκηση του Αχιλλέα έδωσε εορταστικό χαρακτήρα με μία σειρά βραβεύσεων με στόχο να ισχυροποιηθούν οι δεσμοί των δύο ομάδων και να δοθεί μία νέα διάσταση στις σχέσεις τους.

Συγκεκριμένα στο ημίχρονο της αναμέτρησης η ΠΑΕ ΑΕΛ τίμησε τον πρώην αρχηγό των «βυσσινί» και νυν του Αχιλλέα Φαρσάλων Κώστα Νεμπεγλέρα, ενώ ο Αχιλλέας Φαρσάλων απένειμε τιμητικές πλακέτες στην ΠΑΕ ΑΕΛ, στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, στον πρώην πρόεδρο του συλλόγου Αντώνη Δραμαλιώτη και στον πρώην πρόεδρο του συλλόγου και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ομάδας Απόστολο Αστάρα.

Ως μύθο του ελληνικού ποδοσφαίρου χαρακτήρισε από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας τον Κώστα Νεμπεγλέρα λέγοντας χαρακτηριστικά «Υπάρχουν παίκτες πολύ μεγάλοι στο ποδόσφαιρο, στη ζωή όμως για να πετύχεις ο ασφαλής τρόπος είναι η διάρκεια και το πάθος. Αν σ’ αυτά προστεθεί και το ταλέντο τότε είσαι μύθος. Και ο Κώστας Νεμπεγλέρας είναι ένας από τους μύθους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπήρξα θαυμαστής του και ήθελα να τον έχω πάντα σε όποια ομάδα ήμουν».

Ο δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος που απένειμε την τιμητική πλακέτα στο Αλέξη Κούγια, καλωσόρισε την ΑΕΛ και τους φιλάθλους και τόνισε ότι «εμείς στα Φάρσαλα θεωρούμε την ΑΕΛ και δικιά μας ομάδα». Ο βουλευτής Λάρισας Χρήστος Κέλλας που απένειμε την πλακέτα στον Αντώνη Δραμαλιώτη, εξήρε τη μεγάλη προσφορά του πρώην αντινομάρχη και προέδρου του Αχιλλέα Φαρσάλων και συνεχάρη τον νυν πρόεδρο του Αχιλλέα Φαρσάλων Χρήστο Μπασαγιάννη για την πρωτοβουλία της χθεσινής εκδήλωσης, που συμβάλλει όπως χαρακτηριστικά είπε στη σύσφιγξη των σχέσεων των δύο ομάδων. Ο κ. Δραμαλιώτης από την πλευρά του αναφέρθηκε στον κ. Κούγια λέγοντας ότι η ενασχόλησή του με την ομάδα της Λάρισας αποτελεί τιμή για την πόλη και κάλεσε όλους να σταθούν στο πλευρό της ομάδας για να πετύχει το στόχο της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα. Επίσης συνεχάρη τη διοίκηση του Αχιλλέα Φαρσάλων για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει φέτος, ανεβάζοντας όπως είπε τον πήχη και κάλεσε τον κόσμο των Φαρσάλων να σταθεί στο πλευρό της.

Τέλος ο πρόεδρος του Αχιλλέα Φαρσάλων που απένειμε την τιμητική πλακέτα στον κ. Αστάρα ευχαρίστησε την ΠΑΕ ΑΕΛ που τίμησε με την παρουσία της στο χθεσινό φιλικό την πόλη των Φαρσάλων και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται φέτος στον Αχιλλέα λέγοντας χαρακτηριστικά «στόχος μας είναι να αλλάξουμε επίπεδο. Όλοι μαζί μπορούμε».

Την απονομή της τιμητικής πλακέτας στην ΠΑΕ ΑΕΛ την οποία παρέλαβε ο Θωμάς Κυπαρίσσης έκανε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΛ Σταύρος Πουλαράκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass