«Εισέβαλε» απρόσκλητος στην καθημερινότητα των Φαρσάλων

Ο κορονοϊός επηρεάζει αρνητικά τον τοπικό αθλητισμό της περιοχής - Λόγω της καραντίνας σταμάτησαν όλα τα πρωταθλήματα

Δημοσίευση: 06 Απρ 2020 20:06

Ο κορονοϊός «εισέβαλε» απρόσκλητος στην καθημερινότητα των ανθρώπων, επηρεάζοντας αρνητικά τις ζωές των πολιτών, παγώνοντας και συμπαρασύροντας μαζί όλες τις καθημερινές δραστηριότητες.

Φυσικά, όλη αυτή η αρνητική κατάσταση δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τον τοπικό αθλητισμό στα Φάρσαλα, καθώς όλα τα αθλητικά γεγονότα μεγάλα και μικρά έχουν «παγώσει».
Η καραντίνα, που έχει προκύψει τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της ανάσχεσης του κορονοϊού, έχει επηρεάσει όλα τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ, της ΕΣΚΑΘ, της ΕΟΚ, συλλόγων στίβου και βόλεϊ, καθώς δεν πραγματοποιείται καμία αθλητική δραστηριότητα εδώ και πολλές εβδομάδες. Στα Φάρσαλα έχουν σφραγιστεί όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις από τον δήμο (δημοτικό στάδιο, βοηθητικό, κλειστό γυμναστήριο), ενώ επίσης έχει γίνει απολύμανση στους αθλητικούς χώρους.
Οι εκτός Φαρσάλων παίκτες του Γ.Σ.Φ. που αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ και διέμεναν στα Φάρσαλα, έχουν επιστρέψει στις πόλεις τους από τις αρχές της καραντίνας. Όσον αφορά στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ και ΕΣΚΑΘ, εκτός των αγωνιστικών προβλημάτων, πλήττονται και οι κύριες πηγές εσόδων τους, που κατά το μεγαλύτερο μέρος τους στηρίζονται από τις τοπικές επιχειρήσεις μέσω χορηγιών, όπως και του μπάσκετ της Β’ Εθνικής. Προβληματισμός προκύπτει και για τους αθλητικούς παράγοντες που όλα αυτά τα χρόνια συνεισφέρουν στον τοπικό αθλητισμό, από το υστέρημά τους, με πολλούς από αυτούς να επηρεάζεται άμεσα τα εισοδήματά τους, από την πανδημία του κορονοϊού.
Πολλές από τις ομάδες με την έναρξη των πρωταθλημάτων θα παρουσιάσουν μείωση εσόδων, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται λειτουργικά έξοδα και υποχρεώσεις. Επίσης πολλά προβλήματα θα προκύψουν με τη συμμετοχή αθλητών καθώς πολλοί γονείς ανήλικων αθλητών υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να «φρενάρουν» τη συμμετοχή των παιδιών τους, έως ότου κοπάσει η πανδημία.
Όπως και να έχει, όλοι -μηδενός εξαιρουμένου- οι αθλητικοί παράγοντες, προπονητές και αθλητές της επαρχίας συμφωνούν ότι πρωταρχικό μέλημα είναι η ανθρώπινη υγεία και στη συνέχεια ο τοπικός αθλητισμός, που δύσκολα ή εύκολα θα ξαναβρεί τον δρόμο του, με πολλούς από αυτούς να εύχονται όταν επιστρέψει η αγωνιστική δράση να εκτιμήσουν πιο πολύ αυτή την ερασιτεχνική προσφορά και προσπάθεια στον τοπικό αθλητισμό.

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass