Τρέξιμο στη μετά - COVID - 19 (κορονοϊό) εποχή. Επιστροφή στην κανονικότητα;

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2020 17:56

Το τελευταίο διάστημα η καθημερινότητα όλων στον πλανήτη είναι οι ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με τον COVID - 19.

Ωστόσο, σε μια γωνιά του πλανήτη, την Κίνα, εκεί που πρωτοεμφανίστηκε ο ιός, διαβάζουμε όλο και συχνότερα ειδήσεις οι οποίες είναι αισιόδοξες σχετικά με τη μείωση των κρουσμάτων και την επιστροφή στην κανονικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, πριν λίγες μέρες διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας δρόμου στη μετά - COVID - 19 εποχή, ο Panda Mini Marathon στην Chengdu. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες αθλητές σε αυτόν τον πρώτο αγώνα ήταν περίπου 1000, ενώ και η διαδρομή ήταν αλλαγμένη και με λιγότερα χιλιόμετρα σε σχέση με τον καθιερωμένο ετήσιο μαραθώνιο αγώνα της Chengdu. Έτσι, αντί για 42 χλμ η τροποποιημένη διαδρομή για τους δρομείς έγινε 6 χλμ.  Να αναφερθεί ότι στο παρελθόν οι συμμετοχές στον αγώνα ξεπερνούσαν τους 20.000 δρομείς, συνεπώς γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει μεγάλη μείωση στις συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση.

 

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, για την αποφυγή νέων μολύνσεων, και όλοι οι αθλητές έτρεξαν υποχρεωτικά φορώντας μάσκα. Επιπλέον, γινόταν σε όλους τους αθλητές μέτρηση θερμοκρασίας του σώματος, τόσο πριν όσο και μετά την εκκίνηση του αγώνα, ενώ υπήρχαν σημεία για να μπορούν να απολυμαίνουν τα χέρια τους οι δρομείς.
Σίγουρα η συγκεκριμένη είδηση είναι αισιόδοξη και στέλνει θετικά μηνύματα για τις εξελίξεις στην καθημερινότητα των Κινέζων, της πρώτης χώρας που πέρασε το πρόβλημα του COVID-19. Ωστόσο, σίγουρα, η μετάβαση στη μετά - COVID-19, γενικότερα, εποχή δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί προσοχή, προγραμματισμό και μεθοδικές κινήσεις.
Εκτίμηση πολλών είναι ότι πολλά πράγματα δεν θα είναι τα ίδια και σίγουρα ο κόσμος του αθλητισμού δεν θα είναι ίδιος (αυτό βέβαια σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της θεραπείας του ιού). Μέχρι τότε #ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ #ΤΡΕΧΟΥΜΕΣΠΙΤΙ

 

Του Αποστόλη Γούλα*

 

*Ο Αποστόλης Γούλας είναι
πρόεδρος του Συλλόγου
Μαραθωνοδρόμων Λάρισας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass