Οριστικά από 23/7 έως 8/8 του 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2020 17:54

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισαν χθες ότι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το καλοκαίρι (24/07-9/08), αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα ξεκινήσει στις 23 Ιουλίου 2021 και θα ολοκληρωθεί στις 8 Αυγούστου.

Αντίστοιχα, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από 24 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου 2021.
«Θέλω να ευχαριστήσω της διεθνείς ομοσπονδίες για την ομόφωνη στήριξή τους και τις ηπειρωτικές ενώσεις Ολυμπιακών Επιτροπών για τη συνεργασία και την υποστήριξή τους στη συμβουλευτική διαδικασία των προηγούμενων ημερών. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω την επιτροπή αθλητών της ΔΟΕ, με την οποία βρίσκομαι σε διαρκή επαφή. Είμαι πεπεισμένος ότι, σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή «Τόκιο 2020», τη μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο, την ιαπωνική κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους, θα αντιμετωπίσουμε αυτή την πρωτοφανή πρόκληση», δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.
Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Γιοσίρο Μόρι, επισήμανε από την πλευρά του: «Πρότεινα να διεξαχθούν οι Αγώνες μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου 2021 και εκτιμώ ειλικρινά το ότι ο πρόεδρος Μπαχ, αφού συζήτησε την πρόταση με τις διεθνείς ομοσπονδίες και άλλους φορείς, την αποδέχθηκε. Σε σχέση με τις μεταφορές, τους εθελοντές και την πρόβλεψη εισιτηρίων για τους φιλάθλους, στην Ιαπωνία και το εξωτερικό, αλλά και για την κατάσταση με τον COVID-19, πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο να επαναπρογραμματίσουμε τους Αγώνες ένα χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 2021. Παρά την αναβολή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, για πρώτη φορά στην ιστορία, και μια σειρά άλλα θέματα που έχουν ήδη επισημανθεί, ο προγραμματισμός της διοργάνωσης είναι θεμελιώδης για τις μελλοντικές προετοιμασίες και είμαι πεπεισμένος ότι, λαμβάνοντας έγκαιρα αυτή την απόφαση, θα μας βοηθήσει να τις επιταχύνουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass