O Αθλητισμός στην εποχή του covid-19

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2020 22:02

Σύμφωνος με «ψαλίδι»
3,8 εκατ. ευρώ ο Ρονάλντο

Ο Τζιόρτζιο Κιελίνι έδωσε πρώτος το... παράδειγμα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης αποδεχόμενος να μειώσει τις αποδοχές του, προκειμένου να βοηθήσει στην «αποφόρτιση» του προϋπολογισμού της Γιουβέντους, που -όπως και κάθε άλλο κλαμπ της υφηλίου- έχει αρχίσει να δέχεται τρομακτικές πιέσεις, μετά την αναστολή των πρωταθλημάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.


Τον δρόμο του αρχηγού της «μεγάλης Κυρίας» είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν κι άλλοι σταρ πρώτης γραμμής της «Γιούβε», με πρώτο όλων τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος -όπως αναφέρουν τα Μ.Μ.Ε. της Ιταλίας- συμφώνησε ήδη με τη διοίκηση της ιταλικής ομάδας, για «ψαλίδι» στους μισθούς του. Αντίστοιχη διάθεση δείχνουν επίσης και οι Λεάντρο Μπονούτσι και Τζιανλουίτζι Μπουφόν.
Όσο για το ποσό που συμφώνησε να «στερηθεί» από το ετήσιο συμβόλαιό του ο CR7; Δεδομένου ότι είναι ο πλέον ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής της Serie A, με απολαβές 31 εκατ. ευρώ, η μείωση που θα υποστεί, θα φτάσει τα 3,8 εκατ. ευρώ.
BUGATTI 8,5 ΕΚΑΤ. ΛΙΡΩΝ
Καθώς όλος σχεδόν ο αθλητικός κόσμος βρίσκεται σε καραντίνα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο Κριστιάνο Ρονάλντο προσπαθεί να βρει παρηγοριά στο... shopping therapy.
Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Γιουβέντους που βρίσκεται στην πατρίδα του, τη Μαδέιρα, έχει κάνει ήδη προσφορά για να προσθέσει στην εκπληκτική συλλογή αυτοκινήτων του τη συλλεκτική Bugatti Centodieci, αξίας 8,5 εκατομμυρίων λιρών! Ο Ρονάλντο έχει ήδη, μεταξύ άλλων, μία Bugatti Chiron και μία Bugatti Beyron Sport Vitesse.
Η Bugatti Centodieci «πιάνει» από στάση τα 100 χιλιόμετρα σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα είναι τα 380 χιλιόμετρα.

Διακοπή στη Serie A
και πέραν της 3ης Μαΐου

«Το ποδόσφαιρο δεν θα ξαναρχίσει στις 3 Μαΐου. Οι ομάδες της Serie A ήδη έκαναν λάθος όταν ήταν η στιγμή να σταματήσουν. Πρέπει να καταλάβουν ότι τίποτα δεν θα είναι το ίδιο όπως πριν». Τάδε έφη Βιντσέντζο Σπανταφόρα, ο υπουργός Αθλητισμού της Ιταλίας, ο οποίος ανακοίνωσε ακόμη μεγαλύτερη διακοπή του πρωταθλήματος.
«Σκεφτόμουν τα παιδιά μας, που συνήθιζαν να κάνουν χειραψίες, να αγκαλιάζονται, να περνούν το μπουκάλι με το νερό ο ένας στον άλλον... Όλα αυτά θα λείψουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το να ξαναρχίσουν οι αγώνες στις 3 Μαΐου δεν είναι ρεαλιστικό», δήλωσε σε συνέντευξή του.
«Θα προτείνω να επιμηκυνθεί ο αποκλεισμός αθλητικών διοργανώσεων όλων των επιπέδων και βαθμών καθ’ όλη τη διάρκεια του Απριλίου. Θα επεκτείνω το μέτρο και στις προπονήσεις, στις οποίες δεν είχαμε παρέμβει επειδή υπήρχε ακόμα η πιθανότητα να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες», συμπλήρωσε.
Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια «... ο αθλητισμός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο η ανώτατη εθνική κατηγορία. Από τη Serie A περιμένω τα αιτήματα να συνοδεύονται από μια σοβαρή επιθυμία για αλλαγή: οι μεγάλοι σύλλογοι ζουν σε μια φούσκα, πέρα από τις δυνατότητές τους, ξεκινώντας από τους μισθούς εκατομμυρίων των παικτών. Πρέπει να καταλάβουν πως τίποτα δεν θα είναι όπως πριν ύστερα απ’ αυτή την κρίση».

 

Ισπανία: Μόνο τρεις ομάδες
δεν θα κάνουν περικοπές

Το κορυφαίο ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, η La Liga, βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού... Ο Covid-19 υπονομεύει την οικονομική σταθερότητα αρκετών συλλόγων, που έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το σύστημα Erte, το έκτακτο συμπληρωματικό ταμείο. Από τις 20 ομάδες που μετέχουν στην ανώτατη εθνική κατηγορία οι 17 είναι στη διαδικασία εκκίνησης της διαδικασίας για να λάβουν τη συμμετοχή του κράτους στην πληρωμή των μισθών.
Μεταξύ αυτών και η Μπαρτσελόνα, που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 2 βαθμούς διαφορά από την αιώνια αντίπαλό της Ρεάλ Μαδρίτης, ύστερα από 27 αγωνιστικές. Το «όχι» του Μέσι και των συμπαικτών του στην αυτό-περικοπή μέρους του μισθού ώθησε τον πρόεδρο Μπαρτομέου να ζητήσει τη βοήθεια της κυβέρνησης, σε μια απόφαση που συγκρούεται με την καταλανική υπερηφάνεια, η οποία συχνά οδήγησε τους «μπλαουγκράνα» να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ των ακτιβιστών της ανεξαρτησίας της περιοχής.
Μια εκ διαμέτρου διαφορετική απόφαση προέρχεται από ένα άλλο σωματείο με δηλωμένες αποσχιστικές φιλοδοξίες, την Αθλέτικ Μπιλμπάο, που από την ίδρυσή της έχει μόνο παίκτες βασκικής καταγωγής, γεννημένους στη Χώρα των Βάσκων ή που εξελίχθηκαν στα τμήματα υποδομής των ομάδων της περιοχής. «Καμία βοήθεια από τη Μαδρίτη. Ο σύλλογός μας έχει υγιή προϋπολογισμό. Μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας», είναι η θέση της διοίκησης.
Στην ίδια γραμμή, επίσης, η πολύ πλούσια Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και η «μικρή» Έιμπαρ. Η ομάδα της προέδρου Αμάια Γκοροστίθα ιδρύθηκε το 1940, παίζει σε ένα γήπεδο με μόλις 7.083 θέσεις και συμμετείχε στην ανώτατη κατηγορία για πρώτη φορά την περίοδο 2013-2014. Με έδρα στην ομώνυμη πόλη που βρίσκεται στη χώρα των Βάσκων, η Έιμπαρ είναι επίσης η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα στην Ευρώπη που έχει αποκτήσει την πιστοποίηση ποιότητας UNE-EN-ISO 9001.

 

Τουρκία: Στο νοσοκομείο
με κορονοϊό ο Ρουστού

Ο Τούρκος πρώην διεθνής τερματοφύλακας Ρουστού Ρετσμπέρ νοσηλεύεται καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Αυτό αποκαλύφθηκε από τη σύζυγό του, Ιζίλ Ρετσμπέρ, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Ο σύζυγός μου Ρουστού διακομίστηκε στο νοσοκομείο, διαγνώστηκε με COVID-19» ανέφερε η Ιζίλ στο μήνυμά της. «Όλα πήγαιναν κανονικά όταν ξαφνικά ανέπτυξε τα συμπτώματα γρήγορα και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε: είμαστε ακόμα σοκαρισμένοι».
Η Ιζίλ Ρετσμπέρ πρόσθεσε ότι ολόκληρη η οικογένεια υποβλήθηκε στο τεστ, αλλά ήταν αρνητική. Ο 46χρονος Ρουστού έπαιξε στην τουρκική εθνική ομάδα από το 1994 έως το 2012 και συνέβαλε στην κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002. Αφού φόρεσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα υπέγραψε ύστερα στη Φενερμπαχτσέ και στη συνέχεια στην Μπεσίκτας, όπου ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2012.

 

Κορονοϊός: Πέθανε 14χρονος παίκτης futsal
*Στην Πορτογαλία - Διαγνώστηκε
τις τελευταίες ημέρες με κορονοϊό

Ο κορονοϊός έχει αφήσει ως τραγικό απολογισμό 199 νεκρούς στην Πορτογαλία, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 5.962 σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις. Χθες το μεσημέρι άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Σάντα Μαρία ντε Φέιρα ο 14χρονος Βίτορ Γκοντίνιο, ο οποίος διαγνώστηκε με κορονοϊό και νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες. Ήταν αθλητής futsal με την ομάδα της Μασέντα. «Αυτή τη φορά δεν μπόρεσες να ξεγελάσεις τον αντίπαλο, όπως έκανες τόσες φορές. Είμαστε συντετριμμένοι, δεν έχουμε λόγια. Αναπαύσου πρωταθλητή», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ομάδας.

 

Και στη Λευκορωσία
το... βιολί τους
*Κανονικά διεξάγεται
το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Μπορεί οι αθλητικές δραστηριότητες να έχουν σταματήσει σε ολόκληρη σχεδόν την υφήλιο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ωστόσο στη Λευκορωσία το... τόπι εξακολουθεί να κυλάει στο χορτάρι!
Η Premier League της χώρας δεν είναι και από τα πλέον δημοφιλή πρωταθλήματα υπό νορμάλ συνθήκες, ωστόσο πλέον έχει στρέψει πάνω της όλα τα βλέμματα καθώς είναι το μοναδικό ευρωπαϊκό το οποίο συνεχίζεται! Προχθές μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν έξι αναμετρήσεις για την Premier League, συμπεριλαμβανομένου του ντέρμπι ανάμεσα στη FC Μινσκ και την Ντιναμό Μινσκ. Το ντέρμπι της πρωτεύουσας παρακολούθησαν από κοντά πάνω από 3.000 οπαδοί – πολλοί εξ αυτών φορούσαν μάσκες!
Στη χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, με πληθυσμό περίπου 9.500.000, έχουν καταγραφεί λιγότερα από 100 κρούσματα και κανένας θάνατος από κορονοϊό. Ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο δεν ανησυχεί και συστήνει στους πολίτες «να πίνουν βότκα για να καταπολεμήσουν την ασθένεια»!
Γεγονός είναι πως το πρωτάθλημα της Λευκορωσίας μεταδίδεται τηλεοπτικά σε 10 γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Εξ ου και η ατάκα του Αλεξάντερ Στροκ, υπεύθυνου επικοινωνίας της Ντιναμό Μινσκ: «Στο τέλος της περιπέτειας, ο κάθε ποδοσφαιρόφιλος θα υποστηρίζει και μία ομάδα στη Λευκορωσία!».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass