Αθλητισμός χωρίς κίνδυνο…

ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ - ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2020 22:02

Τα τελευταία χρόνια το δρομικό Κίνημα έχει γίνει βίωμα και τρόπος ζωής σε όλο τον πλανήτη και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην γιγαντωθεί και στην Ελλάδα.


Στη Λάρισα αυξανόταν διαρκώς με τη διοργάνωση πολλών αγώνων δρόμων σχεδόν κάθε μήνα, ενώ είχαν καθιερωθεί και σε πόλεις του νομού όπως τα Φάρσαλα, το Συκούριο, τη Φαλάνη και πρόσφατα στην Τσαριτσάνη και την Ελασσόνα.
Κάθε μέρα στο Αλκαζάρ  αλλά και σε όλα τα πάρκα πολλές δεκάδες Λαρισαίων  βίωναν τη χαρά του αθλητισμού. Εδώ και αρκετά χρόνια η ενασχόληση των αθλούμενων με το τρέξιμο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και η δρομική δραστηριότητα σαν κίνημα είχε κύριο χαρακτηριστικό τη μαζικότητα.
Λόγω του κορονοϊού αυτή η δραστηριότητα εκατοντάδων Λαρισαίων έπρεπε να σταματήσει ή να περιοριστεί, αλλά δυστυχώς καμία συνήθεια δεν κόβεται εύκολα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης την περασμένη βδομάδα έκανε έκκληση να σταματήσουν τη μαζική  δραστηριότητα.
Ποια είναι η κατάσταση σήμερα;
Ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Γιάννης Αλεξούλης μας λέει: «Οι Λαρισαίοι γίνονται παράδειγμα προς μίμηση και περιόρισαν τη μαζική  αθλητική δραστηριότητα ή πηγαίνουν σε χώρους ασκήσεις μοναχικούς. Κάποιοι μάλιστα άφησαν το τρέξιμο και προτίμησαν ποδήλατο ώστε  να κρατούν αποστάσεις με τους υπόλοιπους».
Από την άλλη, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού Μιχάλης Αναστασίου πρόσθεσε ότι ο κόσμος θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να παρθούν μέτρα. Και συνεχίζει: «Όλοι θα θέλαμε να είμαστε στις γιορτές του δρομικού κινήματος αλλά δυστυχώς τώρα επιβάλλεται να είμαστε υγιείς. Άλλωστε για να τρέξει κάποιος θα πρέπει να είναι υγιής. Αυτό ας σκεφτούν όλοι και να πράξουν σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Είναι δύσκολο να αλλάξει κάποιος το πρόγραμμά του, αλλά επιβάλλεται στους δύσκολους και θανατηφόρους καιρούς που ζούμε.  Ας οπλιστούμε όλοι μας με  υπομονή και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Θα έρθει πάλι ο καιρός που θα κάνουμε το δρομικό κίνημα γιορτή…».
Η ουσία είναι ότι ο κόσμος αυτή τη στιγμή έχει περιορίσει την αθλητική δραστηριότητά του με στόχο να νικηθεί ο... αόρατος εχθρός και η ζωή να κυλήσει ξανά ειρηνικά και δημιουργικά…

 

Του Σωτ. Κέλλα
Φωτ. Αλεξ. Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass