Πρωταθλήματα τον Ιούνιο!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΕΩΣ 50% *ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2020 22:06

EYRO και Ολυμπιακούς Αγώνες μπορεί να μην έχουμε το καλοκαίρι, αλλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου (Τσάμπιονς Λίγκ και Γιουρόπα Λίγκ) όπως και εθνικά πρωταθλήματα το πιο πιθανό είναι να έχουμε και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η Super League.


Μπορεί μέχρι πέρυσι να μιλούσαν όλοι για αντίξοες συνθήκες το καλοκαίρι και ότι είναι απάνθρωπο να αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές στη ζέστη, αλλά φέτος θα δούμε πρωτάθλημα Super League το καλοκαίρι με τη σύμφωνη γνώμη των ομάδων που θέλουν έσοδα τηλεοπτικά από χορηγούς αλλά και οι παίκτες που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να πληρωθούν και οι ομάδες θέλουν μείωση των αποδοχών τους.
Εκτός από το θέμα των πρωταθλημάτων, στόχος είναι και η αναζήτηση «φόρμουλας» στο θέμα της επέκτασης των συμβολαίων των παικτών και προπονητών που λήγουν στις 30 Ιουνίου, για όσο διάστημα χρειαστεί κάθε πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί μετά την πανδημία του κορονοϊού.
Η πρόσφατη τηλεδιάσκεψη της FIFA με τους συλλόγους ECA και την ομοσπονδία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro), είχε ακόμη ένα πολύ βασικό θέμα: Τις πληρωμές παικτών και προπονητών κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
Η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία στη διάρκειας τριών ωρών τηλεδιάσκεψη, πρότεινε προς τους εκπροσώπους των παικτών να αποδεχθούν μείωση ύψους 50% επί των απολαβών τους για όσο διάστημα διαρκέσει η καραντίνα, σε κάθε χώρα ξεχωριστά.
Το ίδιο σκέφτονται και στη Super League με τη διαφορά ότι υπάρχουν και άλλες εκκρεμότητες.
Πρώτη είναι η αδειοδότηση των ομάδων και η ΑΕΛ στην τηλεδιάσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας θα ζητήσει να πάρει παράταση μέχρι την έναρξη των πρωταθλημάτων ώστε να βρεθούν κάποια έσοδα από τις ομάδες.
Επίσης ένα «καυτό» θέμα είναι οι δόσεις σε παίκτες από προσφυγές που έχουν έρθει από συμφωνίες που έχουν κάνει με ομάδες, ενώ υπάρχουν και άλλες ιδιωτικές συμφωνίες για λύση συνεργασίας όπως έκανε η Λαρισινή ομάδα με τον Ντάουντα.
Πάντως το βάρος θα δοθεί στη μείωση των αποδοχών των συμβολαίων και η προσπάθεια να ταυτιστεί η ελληνική λίγκα με τις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες που πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Υπέρμαχος της συγκεκριμένης λύσης, προκειμένου να μπορέσουν να «ανασάνουν» οικονομικά οι ομάδες από την τεράστια οικονομική κρίση που θα προκαλέσει η έξαρση του ιού COVID-19, είναι και η αγγλική ομοσπονδία, ενώ η Premier League προσανατολίζεται ήδη να το εφαρμόσει, ανεξάρτητα με το τι θα επιλεγεί εντέλει από τη FIFA.
Στα αξιοσημείωτα ότι το όλο θέμα δεν βρήκε πολύ μεγάλες «αντιστάσεις» από την ομοσπονδία των παικτών που αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών, ωστόσο θα γίνει κι ένας δεύτερος «γύρος» διαπραγμάτευσης σε μία προσπάθεια να μειωθεί τουλάχιστον λίγο το ποσοστό.
Δεν γνωρίζουμε τι θέση θα πάρει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών....
Από εκεί και πέρα στη FIFA αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα ταμείο για τη στήριξη όλου του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος, ενώ οι σύλλογοι εμφανίστηκαν απόλυτα θετικοί στην προοπτική επέκτασης της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου (κατ' εξαίρεση για την εφετινή σεζόν) έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2021 κάτι που θα γίνει και στη χώρα μας.
Ενδιάμεσα όλων αυτών φυσικά θα υπάρχουν και τα ματς, που έχουν απομείνει και για το Κύπελλο Ελλάδας..

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Το νέο πρωτάθλημα της περιόδου 2020-2021 το πιο πιθανό είναι να αρχίσει τον Οκτώβριο.

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΡΑΣ: Νομικά δεν ισχύει...

Του Σωτ. Κέλλα Σχετικά με την κυοφορούμενη μείωση των συμβολαίων των παικτών που είναι θέμα συζήτησης στη FIFA και βέβαια στην Ελλάδα, ζητήσαμε τη γνώμη του αρχηγού της ΑΕΛ Βαγγέλη Μόρα που μας είπε: «Δεν μπορεί να γίνει μονομερής μείωση των συμβολαίων. Νομικά δεν ισχύει και θα πρέπει να υπάρξει και συναίνεση των ποδοσφαιριστών. Δεν μπορούμε να έχουμε μείωση 50% από τη στιγμή που έχουμε παίξει το 80% του πρωταθλήματος. Η αποδοχή της μείωσης είναι καθαρά θέμα προσωπικό του καθενός και κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει το σύνολο των ποδοσφαιριστών». Μάλιστα ο Μόρας θυμήθηκε την περίπτωση που είχε στην ΑΕΚ όταν αγωνιζόταν και μας είπε: «Θυμάμαι είχε έρθει ως πρόεδρος ο Ντέμης Νικολαΐδης και μας ζήτησε να μειώσουμε 30% τα συμβόλαια για να σώσει την ΑΕΚ. Το δεχθήκαμε όλοι». Όταν μιλάς με τον Βαγγέλη Μόρα με πλούσια θητεία στην Ιταλία, δεν μπορείς να αντέξεις στον πειρασμό να μη ρωτήσεις τι γίνεται στη γειτονική Ιταλία όπου ο Λαρισαίος παίκτης αγωνίσθηκε αρκετά χρόνια. Μας απάντησε: «Δυστυχώς η Ιταλία περνάει τις χειρότερές της στιγμές και φοβούνται ακόμα χειρότερα. Εμείς εδώ πιστεύω ότι μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει καλά και ελπίζω να μην ακολουθήσουμε ένα παράδειγμα προς αποφυγή όπως είναι η Ιταλία. Πιστεύω ο κόσμος να είναι πειθαρχημένος γιατί στη γειτονική χώρα δεν εκτίμησαν, όπως μου λένε φίλοι μου, με τη δέουσα σοβαρότητα τον συγκεκριμένο ιό».

 

ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΔΩΣΕ Η ΠΑΕ ΑΕΛ
800 ευρω μόνο για το υπαλληλικό προσωπικό...

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ισχύοντα οι ομάδες Super League θα δώσουν 800 ευρώ μόνο στο υπαλληλικό προσωπικό που είναι εγγεγραμμένο στην ΕΡΓΑΝΗ, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους παίκτες. Από κει και πέρα σύμφωνα με πληροφορίες παίκτες της ΑΕΛ είδαν το «χρώμα του χρήματος», ενώ θα γίνουν και κάποιες πληρωμές την ερχόμενη βδομάδα που θα αφορούν κυρίως το προπονητικό τιμ.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass