Αντιδρούν οι παίκτες στην πρόταση ΕΣΑΚΕ για διακοπή της A1

*Ν. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ *ΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2020 21:58

Την έντονη αντίδρασή του στην πρόταση του ΕΣΚΑΕ για διακοπή του πρωταθλήματος της Basket League εξέφρασε για δεύτερη φορά (είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση την περασμένη Δευτέρα) ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ).

Κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, στην οποία μετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΣΑΚ και οι αρχηγοί των ομάδων της Basket League, γνωστοποιήθηκε ότι ο ΕΣΑΚΕ αγνόησε τις προτάσεις και το αίτημα του ΠΣΑΚ να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι, προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον. Παράλληλα, εκφράστηκε η απορία για το πώς η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος προτείνει τη διακοπή, προεξοφλώντας το μέλλον της χώρας, όσον αφορά στην πορεία του ιού, αλλά και η εντύπωση για το γεγονός ότι ο ΕΣΑΚΕ εμφανίζει τον ΠΣΑΚ να έχει συμφωνήσει στην πρόταση της διακοπής, όπως και στον τρόπο καταβολής της μισθοδοσίας.
Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη από την πλευρά της ΚΑΕ Λάρισα συμμετείχε ο Νώντας Παπαντωνίου, ο οποίος σχολιάζοντας τις εξελίξεις δήλωσε στην «Ε» τα εξής:
«Όταν αποφασίστηκε η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έπρεπε να ενεργήσουμε όπως όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα, δηλαδή να δοθεί χρόνος για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Δεν μπορούμε να μιλάμε αμέσως για οριστική διακοπή της Basket League, το οποίο έχει δευτερεύουσα σημασία μπροστά στην ανθρώπινη υγεία. Η υγεία μας είναι πάνω απ’ όλα και αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Το μπάσκετ έρχεται σε δεύτερη μοίρα και φυσικά δεν μπορούμε να προεξοφλήσουμε το μέλλον της χώρας, όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού» επισήμανε ο Νώντας Παπαντωνίου και πρόσθεσε:
«Η άποψή μας είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα στα γήπεδα και όχι στα χαρτιά. Πρέπει να συζητήσουμε για το αν μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, όταν έρθει εκείνη η ώρα. Θέλουμε να παίξουμε, είναι κάτι που το αγαπάμε.
Υπάρχουν φυσικά μεγάλες δυσκολίες όπως για παράδειγμα το ότι φεύγουν οι Αμερικανοί παίκτες, και γι’ αυτό ζητήσαμε από τον ΕΣΑΚΕ να παρευρεθούμε στο συμβούλιο και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, κάτι που δεν έγινε φυσικά. Επίσης μας προξένησε εντύπωση το ότι ειπώθηκε ότι έχουμε συμφωνήσει στη διακοπή του πρωταθλήματος, κάτι που φυσικά δεν στέκει».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ
Πέραν των αγωνιστικών λόγων υπάρχει και το οικονομικό, για το οποίο ο αρχηγός της ΚΑΕ Λάρισα τόνισε τα εξής:
«Εμείς ζητάμε, από τη στιγμή που το πρωτάθλημα σταμάτησε τον Μάρτιο και έχουμε παίξει λίγο παραπάνω από 6,5 μήνες, να πληρωθούμε τουλάχιστον το 80% γιατί το έχουμε δουλέψει και το δικαιούμαστε. Δεν γίνεται να πληρωθούμε λιγότερο απ’ ό,τι δουλέψαμε. Άλλωστε με δική μας πρόθεση οι περισσότεροι αθλητές πηγαίνουν σε 10μηνα συμβόλαια για να διευκολύνονται οι ομάδες και να «σπάνε» σε περισσότερες δόσεις τα ποσά που πρέπει να καταβάλουν.
Υπάρχει ωστόσο και ένας ακόμα λόγος, ηθικός. Από τη στιγμή που το μπάσκετ -όπως όλα τα αθλήματα- έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, θα ήταν ηθικό να μοιραστούμε αυτή τη ζημιά, σε λογικό πλαίσιο, με τις ΚΑΕ.
Εμείς στην ΚΑΕ Λάρισα νιώθουμε τυχεροί γιατί βρισκόμαστε σε πολύ καλό οικονομικό περιβάλλον και είμαστε ευχαριστημένοι. Ωστόσο άλλες ομάδες αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και φοβόμαστε ότι μέσα στην τρικυμία που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού, μήπως βρουν την ευκαιρία να μην πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους» υπογράμμισε ο Νώντας Παπαντωνίου.
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο αρχηγός της ΚΑΕ Λάρισα τόνισε πως «θα προσπαθήσουμε να πάρουμε απαντήσεις γιατί το μπάσκετ είναι η δουλειά μας. Το προϊόν είμαστε εμείς. Δεν παίζουν οι πρόεδροι μπάσκετ».
Τέλος ερωτηθείς για το πώς περνάει τον χρόνο του εν μέσω κορονοϊού ο Νώντας Παπαντωνίου απάντησε "με γυμναστική στο σπίτι και τρέξιμο στη φύση όπου είναι δυνατόν".

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass