Αποφασίζουν για επανέναρξη ή διακοπή

*ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ 14 ΠΑΕ ΤΗΣ SUPER LEAGUE *ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΛ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ, ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ...

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2020 21:52

Ανάμεσα στα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού, η κυβέρνηση είχε αποφασίσει και την υποχρεωτική παύση των προπονήσεων επαγγελματικών και ερασιτεχνικών ομάδων μέχρι σήμερα 27 Μαρτίου.


Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είχαν σταματήσει πλέον όλες οι προπονήσεις των συλλόγων, με εξαίρεση τους αθλητές που προετοιμάζονταν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα συνεχιστεί το μέτρο της απαγόρευσης των προπονήσεων μάλλον μέχρι τις 30 Απριλίου, με τα υπάρχοντα πάντα δεδομένα.
Τα μέτρα λοιπόν συνεχίζουν να υφίστανται και σε μεγαλύτερο βαθμό ακόμη, καθώς, λόγω της έξαρσης του φονικού ιού, απαγορεύτηκε, όπως είναι ήδη γνωστό, από την περασμένη Δευτέρα η κυκλοφορία.
Κατά τα άλλα, στην ΑΕΛ περιμένουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης ιδιοκτητών των δεκατεσσάρων ΠΑΕ, που ανακοινώθηκε πως θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (30/3), για το ενδεχόμενο επανέναρξης των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Super League 1.
Μία πρώτη σκέψη είναι να ξαναρχίσει το ελληνικό πρωτάθλημα στις 16 Μαΐου... κορονοϊού επιτρέποντος.
Να διεξαχθούν δηλαδή τότε οι αγώνες κατάταξης, ώστε τα παιχνίδια (10 αγωνιστικές στα πλέι οφ και επτά στα πλέι άουτ) να έχουν ολοκληρωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.
Τα χορηγικά πακέτα, καθώς και τα τηλεοπτικά συμβόλαια με NOVA και ΕΡΤ, πιέζουν τις δεκατέσσερις ομάδες, με τη Super League να αναζητά τρόπο για προγραμματισμό, προκειμένου να γνωρίζουν οι ομάδες πότε θα πρέπει να ξεκινήσουν πάλι οι προπονήσεις. Ακόμη πάντως κι αν αποφασιστεί να οριστεί η 16η Μαΐου ως ημερομηνία επανέναρξης των αγώνων, αυτή δεν θα είναι δεσμευτική, με τον Συνεταιρισμό να παρακολουθεί τις εξελίξεις ως προς την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, σε συνεννόηση με την αθλητική και πολιτική ηγεσία.
Πάντως υπάρχει και το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος, στην περίπτωση που τα μέτρα ισχύσουν μέχρι τέλη Μαΐου και τον Ιούνιο, στην περίπτωση που οι αρμόδιοι κρίνουν πως ο ιός εξακολουθεί να έχει τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας.
*Χθεσινές πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως καμία ΠΑΕ δεν έχει ειδοποιηθεί για τηλεδιάσκεψη την προσεχή Δευτέρα, κάτι όμως που είναι πιθανό να συμβεί κάποια στιγμή μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass