ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΡΙΑΝ ΜΠΕΛΑ ΣΤΗΝ «ΕτΔ»:

Να μένουμε σπίτι μας και να ακούμε τους ειδικούς

Ετσι μπορούμε να σωθούμε από τον φονικό ιό - Προέχει η ανθρώπινη ζωή και μετά η… μπάλα

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2020 22:01

Οι εξελίξεις σε όλο τον κόσμο είναι ραγδαίες από μέρα σε μέρα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, εξαιτίας του οποίου χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ εκατομμύρια είναι αυτοί που έχουν νοσήσει.


Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες ο αθλητισμός, άπα και το ποδόσφαιρο περνά σε δεύτερη μοίρα, καθώς αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ανθρώπινη ζωή και αυτά είναι τα μηνύματα που στέλνουν όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό γενικότερα. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας Αριαν Μπελά, ο οποίος μετά την απαγόρευση κάθε αθλητικής δραστηριότητας, μετέβη στα Γιάννενα για να βρεθεί κοντά στους δικούς του και εκεί στην πρωτεύουσα της Ηπείρου δίνει τη μάχη, ελπίζοντας πως σύντομα θα έρθουν και τα καλά νέα, για την ίαση του κορονοϊού.
Χθες το απόγευμα και περιμένοντας να πληροφορηθεί τα νέα όσον αφορά στις εξελίξεις για τον ιό, σε δηλώσεις που έκανε στην «ΕτΔ», τόνισε τα εξής: «Από την πρώτη ημέρα που σταματήσαμε τις προπονήσεις, δόθηκε ειδικό πρόγραμμα από τον γυμναστή μας Κώστα Μαργαρίτη, ώστε τα παιδιά στον ελεύθερο χρόνο, μόνοι τους, για μισή ή μια ώρα όσο μπορούν, να τρέχουν και να γυμνάζονται, σε χώρους που επιτρέπονται και δεν υπάρχει μεγάλος συνωστισμός.
Μέχρι εκεί όμως, διότι πρέπει να εφαρμόσουμε το μήνυμα των ειδικών, να μένουμε δηλαδή σπίτι μας για να μπορέσουμε να συμβάλλουμε όλοι μας και να δώσουμε τη μάχη, ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός. Και πιστεύω πως μόνο έτσι μπορούμε να σωθούμε και να αισιοδοξούμε».
-Πόσο μπορεί να αντέξει ένας αθλητής μέσα στο σπίτι του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα; Έχει δει ξανά ο Αριαν Μπελά, παρόμοιες σκηνές;
«Αυτό το πράγμα δεν το έχουμε ξαναδεί και είναι ένας πραγματικός εφιάλτης για όλους μας. Μας τρομάζουν οι εικόνες που βλέπουμε σε όλο τον κόσμο. Ειδικά στην Ιταλία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες συνάνθρωποί μας. Κρίμα, τι άλλο μπορώ να πω. Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές και στους αθλητές γενικότερα, όλοι μας γνωρίζουμε πως σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, πάνω απ’ όλα μετράει η ανθρώπινη ζωή. Όλα τα άλλα γίνονται, διορθώνονται και χρειάζεται να έχουμε τεράστια υπομονή…».
-Τα Γιάννενα πώς αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό;
«Είμαι στο σπίτι μου και οι εικόνες που βλέπω στους δρόμους όταν βγαίνω για τα απαραίτητα ψώνια, είναι όπως σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Ο κόσμος κατανοεί, φοβάται αλλά και συμμορφώνεται με τις υπάρχουσες συνθήκες».
-Θα βρεθεί εμβόλιο για την αντιμετώπιση του φονικού ιού και να σταματήσει η ραγδαία εξάπλωσή του;
«Αυτό ευχόμαστε και σ’ αυτό ελπίζουμε όλοι μας. Εμείς ό,τι και να πούμε δεν έχει κανένα νόημα, πρέπει να κάνουμε ό,τι μας λένε οι ειδικοί.
Προσωπικά, κάθε απόγευμα ακούω τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα, και περιμένω με αγωνία να πληροφορηθώ κάποιο θετικό νέο σχετικά με τον ιό. Εύχομαι να βρεθεί το κατάλληλο αντίδοτο, να σωθούν πολλοί συνάνθρωποί μας αλλά και να θεραπευτούν αυτοί που έχουν νοσήσει. Σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται, γιατί όλοι μας είμαστε άνθρωποι και η ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό».
-Και για μπάλα. Πότε υπολογίζεται πως θα έχουμε επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2;
«Ας το αφήσουμε αυτό. Στις πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις, το ποδόσφαιρο και η επανέναρξη του πρωταθλήματος περνούν σε δεύτερη μοίρα. Όταν με το καλό σταματήσει αυτός ο εφιάλτης, θα παίξουμε και μπάλα, ανεξάρτητα ποια θα είναι η ημερομηνία. Προέχουν η υγεία και ο άνθρωπος».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass