«Δεν θα μείνουν ξεκρέμαστα τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες»

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2020 20:21

«Οι Ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία δεν θα μείνουν ξεκρέμαστα, καθώς υπάρχει η σχετική μέριμνα από μέρους των αρμοδίων Υπουργών για να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης.

Μένει να το συνυπολογίσουν, να το συνεκτιμήσουν οι συνάδελφοι και να τα συμπεριλάβουν τώρα ή λίγο πιο μετά» είπε σε συνέντευξη ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού συμπλήρωσε αναφορικά με την επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αθλητική οικογένεια, που και αυτή πλήττεται οικονομικά από τη λαίλαπα του κορονοϊού:
«Βήμα βήμα εξετάζονται όλα τα αιτήματα από το οικονομικό επιτελείο, καθώς κάθε αποδοχή για οικονομική ενίσχυση σημαίνει κόστος, επιβάρυνση στο ήδη βεβαρυμμένο ταμείο του ελληνικού κράτους. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, ο Πρωθυπουργός και τα μέλη του κυβερνητικού επιτελείου έχουν δείξει πως σημασία γι’ αυτούς δεν έχουν οι αριθμοί αλλά οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι και η υγεία τους».
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕΓΑΣ
Οι Αθλητικοί Όμιλοι, Ενώσεις και Ομοσπονδίες συμπεριλήφθηκαν στη λίστα των επιχειρήσεων - δραστηριοτήτων, που δικαιούνται τα ευεργετικά μέτρα της Πολιτείας, λόγω κορονοϊού.
Ο ΣΕΓΑΣ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, χαιρετίζει με ικανοποίησή του για την άμεση αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για στήριξη των αθλητικών σωματείων και Ομοσπονδιών.
«Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στη χώρα μας πρέπει να βγει από την κρίση της πανδημίας με τις λιγότερες δυνατές αρνητικές συνέπειες. Ο ΣΕΓΑΣ κάνει και θα συνεχίσει να κάνει το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να υπηρετήσει τον στόχο αυτό» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΠΟΝΟΥΝΤΑΙ
Με 23 καινούρια ονόματα εμπλουτίστηκε ο κατάλογος των αθλητών/τριών που έχουν δικαίωμα προπονήσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις, κατ’ εξαίρεση των έκτακτων μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ. Στη λίστα των 84 αθλητών/ τριών που είχε δοθεί χθες στη δημοσιότητα, προστέθηκαν από την ΕΙΟ επιπλέον 17 ιστιοπλόοι, επίσης τρεις αθλητές της σκοποβολής, καθώς και τρεις Κύπριοι αθλητές του στίβου που διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας.
Οι αθλητές που προστέθηκαν στον κατάλογο είναι οι εξής:
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής, Γιάννης Ορφανός, Βασίλης Παπουτσόγλου, Γιάννης Μιτάκης, Βασιλεία Καραχάλιου, Αιμιλία Τσουλφά, Αριάδνη Σπανάκη, Αγγελική Σκαρλάτου, Αναστάσιος Παναγιωτίδης, Ναταλία Ταμβακίδου, Παναγιώτης Καμπουρίδης, Στέλιος Νούτσος, Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλιανός Μόνος, Κατερίνα Διβάρη, Βύρωνας Κοκκαλάνης
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Γιάννης Γκογκολάκης, Εμμανουέλα Κατζουράκη, Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης
ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΙΒΟΥ: Κυριάκος Ιωάννου, Βασίλης Κωνσταντίνου, Γιώργος Κονιαράκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass