Auto moto

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2020 15:00
Προς ανανέωση συμβολαίου ο Vettel Προς ανανέωση συμβολαίου ο Vettel

Ένα από τα πρόσωπα που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τυχόν… ανατροπές στη σύνθεση του grid το 2021 είναι ο Sebastian Vettel.

Το συμβόλαιο του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινή σεζόν. Και παρότι από τα μισά του 2018 και μετά θυμίζει μάλλον σκιά του παλιού, καλού εαυτού του, η Scuderia Ferrari εξακολουθεί να πιστεύει σε αυτόν. Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Mattia Binotto, οι δύο πλευρές θα αρχίσουν να συζητούν πιθανή επέκταση της συνεργασίας τους τον προσεχή Μάρτιο – όταν θα υπάρχει και μία σαφής εικόνα για τα επίπεδα ανταγωνιστικότητας του 32χρονου. Πάντως, ο οδηγός από το Χέπενχαϊμ, δεν σκέφτεται την αποχώρηση από την ενεργό δράση.

«Είχα λίγο χρόνο τον χειμώνα να σκεφτώ και να αποφασίσω τι θέλω να κάνω. Και θέλω σίγουρα να συνεχίσω, ακόμα το απολαμβάνω», είπε ο Γερμανός στην Bild. Αυτό που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως ο Vettel δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τον δούμε να αγωνίζεται την επόμενη σεζόν με τα χρώματα κάποιας άλλης ομάδας! «Υπάρχει η πιθανότητα. Μάλιστα αν θυμάμαι καλά υπάρχει κι άλλο παράδειγμα Γερμανού που πήγε σε άλλη ομάδα μετά τη Ferrari», είπε χαρακτηριστικά «φωτογραφίζοντας» τον σπουδαίο Michael Schumacher που επέστρεψε στην ενεργό δράση με τα χρώματα της Mercedes.

 

* * *

Αλλαγές λόγω κορονοϊού στο MotoGP

2ALLAGES LOGO KORONOIOY STO MOTOGHP

Το θέμα με τον κορονοϊό κάνει την κατάσταση για το MotoGP – και όχι μόνο – πολύ απρόβλεπτη, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι μέλλει γενέσθαι. Το σενάριο που είχε ακουστεί πριν από λίγες ημέρες, περί μετάθεσης του Αγώνα της Aragon ώστε να μπει η Ταϊλάνδη τον Οκτώβριο, επιβεβαιώθηκε επίσημα.

Η FIM και η Dorna έστειλαν το νέο, ανανεωμένο Ημερολόγιο Αγώνων, όπου βλέπουμε τις δύο αυτές αλλαγές. Έτσι, το Grand Prix της Aragon μετατίθεται μια εβδομάδα νωρίτερα και θα διεξαχθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 27 του μήνα.

Από την άλλη, ο αγώνας της Ταϊλάνδης που αναβλήθηκε θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι Aragon και Ταϊλάνδη θα είναι συνεχόμενοι Αγώνες, ενώ μετά από μια εβδομάδα κενό θα έχουμε τους τρεις συνεχόμενους σε Ιαπωνία, Αυστραλία και Μαλαισία. Ο CEO της Dorna, ο Carmelo Ezpeleta, μίλησε σε μια ειδική συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι τίποτα δεν έχει αποκλειστεί από το τραπέζι!

Στόχος της Dorna είναι το MotoGP να συνεχιστεί ακόμα και μέχρι τα Χριστούγεννα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, ώστε να έχουμε πλήρη σεζόν. Το μόνο βέβαιο είναι ότι με τη δεδομένη έξαρση του κορονοϊού, η Dorna και η FIM πρέπει να προσαρμόζονται συνεχώς στα νέα δεδομένα και να βρίσκουν λύσεις. «Ακόμα και στο χειρότερο σενάριο, ότι δηλαδή θα χρειαστεί να ακυρώσουμε και άλλους Αγώνες, τότε υπάρχει χρόνος. Ίσως να κάνουμε Αγώνες σε ζεστές χώρες τα Χριστούγεννα!»

«Αυτό είναι το καθήκον μας… να κάνουμε τους Αγώνες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσους περισσότερους Αγώνες γίνεται». «Δεν θα σας πω αν είμαι αισιόδοξος ή όχι, αλλά αυτό που σας υπόσχομαι είναι ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να κάνουμε και τους 19 Αγώνες που μένουν».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι προσπάθησαν να μεταθέσουν το GP του Τέξας και να βάλουν στη θέση του κάποιο Ισπανικό GP, ωστόσο ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο.

Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Εάν υπάρχει κάποιος νόμος σε οποιαδήποτε χώρα, οφείλουμε να τον σεβαστούμε και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γι’ αυτό».

«Αν ο νόμος μας απαγορεύει να πάμε κάπου, δεν θα συνεχίσουμε… επαναλαμβάνω ότι στόχος μας είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Αγώνες».

Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν ο πρώτος γύρος της φετινής σεζόν θα λάβει χώρα στο Qatar σήμερα για τις κατηγορίες 15:05 ΜΟΤΟ3 και 16:30 ΜΟΤΟ2 και καλή μας χρονιά.

 

* * *

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με το σύστημα DAS...

2ANTAGONISTIKO PLEONEKTHMA ME TO SYSTHMA

Ενώ η ώρα της πρεμιέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 πλησιάζει, δύο είναι τα βασικά θέματα συζήτησης: η απειλή του κορονοϊού και το σύστημα DAS.

Ο λόγος για την πρωτοποριακή ιδέα της πρωταθλήτριας Mercedes-AMG με την οποία φιλοδοξεί να κάνει κίνηση-ματ στον ανταγωνισμό! Πώς λειτουργεί το εν λόγω σύστημα; Ο οδηγός μετακινεί εμπρός/πίσω το τιμόνι στην ευθεία, με την κίνηση αυτή να αλλάζει ταυτόχρονα τη γωνία σύγκλισης των εμπρός τροχών. Λύση που επηρεάζει την κατανομή θερμότητας στα ελαστικά. Τι κάνει λοιπόν ο ανταγωνισμός; Η Racing Point ξεκαθάρισε πως απαιτούνται πάνω από έξι μήνες για να υιοθετηθεί πλήρως ένα τέτοιο σύστημα στο μονοθέσιό της, η McLaren τόνισε πως θα επικεντρωθεί σε άλλους τομείς αφού άλλωστε έχει ήδη απαγορευτεί ενόψει 2021 ενώ η Ferrari αποκάλυψε πως είχε εξετάσει στο παρελθόν τη συγκεκριμένη λύση. Είναι όμως το προβάδισμα που δίνει μικρό ή μεγάλο; Οι εκτιμήσεις έχουν μεγάλη απόκλιση αφού άλλοι μιλούν για ελάχιστο πλεονέκτημα, άλλοι ακόμα και για άνω του ενός δευτερολέπτου στον γύρο! Ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff, δίνει την απάντηση. «Δεν θέλουμε ακόμα να αποκαλύψουμε πολλά σχετικά με αυτό αλλά όποιος πιστεύει πως μας δίνει δύο δευτερόλεπτα στον γύρο, κάνει λάθος. Είναι μία από τις πολλές καινοτομίες στο νέο μας μονοθέσιο και είναι το συνολικό πακέτο που κάνει τη διαφορά», είπε ο Αυστριακός στην εφημερίδα Bild am Sonntag.

 

-----Οδηγός-----

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass