Ο κορονοϊός απειλεί και τον αθλητισμό

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2020 22:00

Ανώτατο στέλεχος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε ότι εφόσον η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το φετινό καλοκαίρι αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνη, εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού, οι διοργανωτές εξετάζουν το ενδεχόμενο της ακύρωσης κι όχι της αναβολής ή, μετακίνησης του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού του πλανήτη.


ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Απαγόρευση αθλητικών εκδηλώσεων και διοργανώσεων σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, περιλαμβάνει η νέα απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης για τον κορονοϊό (COVID-19) και αφορά σε όλους τους δήμους των περιοχών Εμίλια Ρομάνια, Φρίουλι Βενέτσια, Λομπαρντία, Βένετο και Πιεμόντε.
Η διεξαγωγή εκδηλώσεων και αγώνων επιτρέπεται, όπως και οι προπονήσεις, πίσω από κλειστές πόρτες στους δήμους, εκτός από εκείνους που βρίσκονται στην «κόκκινη περιοχή» της λοίμωξης, όπου η απαγόρευση είναι συνολική.
Εκτός από το «derby di Italia», ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ίντερ, τα άλλα παιχνίδια τα οποία, σύμφωνα με το κυβερνητικό διάταγμα, θα πρέπει να διεξαχθούν «κεκλεισμένων των θυρών», είναι οι αναμετρήσεις Ουντινέζε-Φιορεντίνα, Σασουόλο-Μπρέσια, Πάρμα–ΣΠΑΛ και Μίλαν-Τζένοα.
Όπως είναι γνωστό, η επαναληπτική αναμέτρηση της Ίντερ με τη Λουντογκόρετς για τους «32» του Europa League, αποφασίστηκε να διεξαχθεί επίσης χωρίς θεατές.
Παράλληλα η ιταλική ομοσπονδία του μπάσκετ ανέβαλε όλους τους αγώνες πρωταθλημάτων Ανδρών/Γυναικών της χώρας για το προσεχές Σαββατοκύριακο.
ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
Η κορυφαία κατηγορία της Ιαπωνίας στο ποδόσφαιρο, J. League, ανακοίνωσε την αναβολή επτά αγώνων του Κυπέλλου που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα λόγω ανησυχιών για την εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19) και εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής όλων των εγχώριων αγώνων ποδοσφαίρου κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.
Η Ιαπωνία έχει 850 κρούσματα, τα περισσότερα σε ένα κρουαζιερόπλοιο, ενώ έχουν καταγραφεί τέσσερις θάνατοι.
ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟΥ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα πινγκ-πονγκ, προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στη Νότια Κορέα, αναβλήθηκε μέχρι τον Ιούνιο λόγω ανησυχιών για την υγεία, εξαιτίας του κορονοϊού (COVID-19).
Η διοργάνωση ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα 22 με 29 Μαρτίου στην πόλη Μπουσάν, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας, αλλά θα μεταφερθεί προσωρινά από 21 έως 28 Ιουνίου, ανέφεραν οι διοργανωτές χθες Τρίτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass