ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ

Κόστος αγοράς… ένα εκατομμύριο ευρώ

*Φιλικό την ερχόμενη Τετάρτη με τον Αχιλλέα Φαρσάλων

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2015 8:05

 

 

 

Του Σωτ. Κέλλα

Τον πρώτο οικονομικό απολογισμό από τη μέρα όπου μπλέχθηκε με την ΑΕΛ θα κάνει αυτή τη βδομάδα ο νέος κάτοχος του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ(απομένει βέβαια η έγκριση της μεταβίβασης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού)  με στόχο να δείξει ότι υπάρχει πλήρης διαφάνεια στη λαρισινή ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Κούγιας υποστηρίζει ότι μέχρι τώρα η εμπλοκή του με την ΑΕΛ του κόστισε περίπου ένα εκατομμύρια ευρω (950.000 ευρώ για την ακρίβεια) και σ‘ αυτά τα χρήματα υπολογίζονται αυτά που δόθηκαν για την αγορά της ΠΑΕ, την αγορά του προπονητηρίου των Δένδρων, για την αγορά των επίπλων από τα γραφεία της ΠΑΕ, τα συμβολαιογραφικά έξοδα και ρύθμιση εκκρεμοτήτων σχετικά με το προπονητήριο.

Σ’ αυτό το ποσό δεν υπολογίζονται και τα χρήματα που δόθηκαν για την ενίσχυση της ομάδας με συμβόλαια που αυτή τη στιγμή θεωρούνται καλά για την αγορά αφού υπάρχει μια υποτίμηση της τάξης του 30% σε σχέση με την περσινή περίοδο και τις ακριβές πληρωμές που έκανε η περσινή μεγαλομέτοχος εταιρία που έφθασε να έχει συμβόλαιο ύψους 150.000 ευρώ!

 Παράλληλα θεωρεί ότι η καλύτερή του κίνηση ήταν η συμφωνία με τον μεγαλομέτοχο της «Γήπεδο Λάρισας ΑΕ.» Κωστή Πηλαδάκη για να παίξει η ομάδα στο AeL Fc Arena και θα ζητήσει από  τους Λαρισαίους να ενισχύσουν προσπάθεια αυτή καθώς για να πετύχει το εγχείρημα χρειάζεται μίνιμουμ 3.000 εισιτήρια αφού από τα έσοδα των εισπράξεων η ομάδα παίρνει το 60%(το υπόλοιπο είναι κρατήσεις, φόροι, ΦΠΑ) και από αυτό το ποσό θα πρέπει να πληρωθούν διαιτητές, ιδιωτική ασφάλεια και τυχόν ζημιές.

Μάλιστα τώρα είναι σε θέση να ανακοινώσει και τα εισιτήρια διάρκειας της ομάδας με τις τιμές που θα έχουν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι αρκετά προσιτές.

Σχετικά με τη στελέχωση της ομάδας αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μπούνε άτομα που θα συμμετέχουν και στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας αγοράζοντας μέρος των μετοχών ώστε να είναι συμμέτοχοι και στη διοίκηση αλλά και στη ζημία που ίσως έχει η ομάδα.

Αυτό που αυτή τη στιγμή σε πρώτο βαθμό πετυχαίνει η ομάδα είναι να δείχνει ότι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο αφού τελικά ο αριθμός των συμμετεχόντων στη Β΄ Εθνική κατηγορία θα είναι δεκαοκτώ και μένει έξω ο Άρης (αν βέβαια η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων παραμείνει και στο τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ).

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΌ

Από δω και πέρα ο κ.Κούγιας θεωρεί ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει να ασχοληθούν μόνο με το αγωνιστικό και η έναρξη του πρωταθλήματος(20 ή 27 Σεπτεμβρίου) θα βρει την ομάδα πανέτοιμη. Τον ενδιαφέρει αν κληρωθεί να αγωνισθεί πολύ καλά και στο κύπελλο. Η ΑΕΛ να έχει καλή παρουσία στα δύο παιχνίδια που θα δώσει και να προκριθεί στην  επόμενη φάση κάτι που δεν συνέβη την περσινή σεζόν. Κανείς δεν ξεχνάει πόσο κόστισε πέρυσι(οικονομικά και ψυχολογικά)  η ήττα στο Αλκαζάρ από τον  Ολυμπιακό Βόλου με 1-0 με συνέπεια τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του κυπέλλου.

ΦΙΛΙΚΟ

Την ερχόμενη Τετάρτη η ΑΕΛ θα δώσει νέο φιλικό παιχνίδι αλλά με παίκτες που δεν αγωνίσθηκαν αρκετά στον χθεσινό φιλικό με τη Νίκη Βόλου(λόγω τα ημιαργίας του Σαββάτου το αποτέλεσμα θα δημοσιευτεί στην «Ελευθερία της Δευτέρας») και το οποίο θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα αν κρίνουμε από την ανακοίνωση του Αχιλλέα Φαρσάλων που ανέφερε τα εξής:

«Η διοίκηση του Αχιλλέα Φαρσάλων ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με την ΠΑΕ ΑΕΛ για την διεξαγωγή επίσημου φιλικού παιχνιδιού την ερχόμενη Τετάρτη 26/8 και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Στάδιο Φαρσάλων. Στα πλαίσια του αγώνα θα βραβευθούν ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας, η ΠΑΕ ΑΕΛ καθώς και πρώην παράγοντες του Αχιλλέα Φαρσάλων. Για την ομάδα μας είναι ένα κρίσιμο τεστ ενόψει του πρωταθλήματος αλλά και μια γιορτή του ποδοσφαίρου για τον φίλαθλο κόσμο της πόλης και της επαρχίας τον οποίο καλούμε να έρθει και να χαρεί ένα ποδοσφαιρικό αγώνα υψηλού επιπέδου μετά από πολλά χρόνια στην πόλη μας».

Επίσης δυνατή φιλική αναμέτρηση θα δώσει η ΑΕΛ το ερχόμενο Σάββατο στη Λαμία με τη  φερώνυμη ομάδα.   

ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ

 Σύμφωνα με όσα είπε στο σεμινάριο των διαιτητών της Φούτμπολ Λιγκ ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Γιάννης Τσαχειλίδης κάθε Τετάρτη θα ανακοινώνονται οι επιλογές των διαιτητών  της Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Όπως φάνηκε και οι συγκεκριμένοι ορισμοί θα γίνονται από τον Τσαχειλίδη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass