Οταν οι γυναίκες κυριαρχούν και στον αθλητισμό…

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2020 22:15

Η Καλλιπάτειρα, κόρη του Ολυμπιονίκη Διαγόρα του Ρόδιου, ήταν η πρώτη γυναίκα της αρχαιότητας που μπήκε μέσα σε αθλητικό χώρο και παρακολούθησε τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες για να θαυμάσει τον γιο της που αγωνιζόταν στην πάλη.


Έκτοτε οι γυναίκες δεν μπαίνουν απλά στους αθλητικούς χώρους αλλά αρχίζουν να αθλούνται και να κυριαρχούν. Η περίοδος από το 1976 έως το 1992 σηματοδότησε μια πρόοδο χωρίς προηγούμενο για τον γυναικείο αθλητισμό. Η πρόοδος αυτή χαρακτηρίστηκε από μια μεγάλη αύξηση στον αριθμό των ολυμπιακών αθλημάτων όπου συμμετέχουν γυναίκες και μέχρι το τέλος του 20ού αιώνα, η θέση των γυναικών στον αθλητισμό είχε σαφώς βελτιωθεί. Πλέον οι γυναίκες αθλήτριες φθάνουν σε ποσοστό 40%.
Η Λάρισα όχι απλά αναπτύσσει τον γυναικείο αθλητισμό, αλλά πλέον οι γυναίκες αθλούνται μαζικά και φαίνεται από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Άθληση και γυναίκα» που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων με τις συμμετέχουσες προχθές να κόβουν και την καθιερωμένη πίτα.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Νίκος Αρσενίου. Παρόντες ήταν η βουλευτής Ευαγγελία Λιακούλη, οι αντιδήμαρχοι Σωτήρης Βούλγαρης (που μετέφερε τους χαιρετισμούς του δημάρχου) και Γιώργος Ζαούτσος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού Μιχάλης Αναστασίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θωμάς Δαούλας, Θεόδωρος Καφφές και Μάκης Γιαννακόπουλος, η πρόεδρος της 4ης Κοινότητας Ευαγγελία Αργυροπούλου, της 3ης Κοινότητας Ειρήνη Χατζούλη, ο πρόεδρος της ΠΕΠΦΑ Λάρισας Κώστας Τσιτώτας και άλλοι. Ιδιαίτερα χαρούμενος ήταν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού Μιχάλης Αναστασίου που στην ομιλία του τόνισε τα εξής: «Ενα μεγάλο ευχαριστώ στις Γυμνάστριες και στους Γυμναστές που φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο της εκγύμνασης των συμπολιτών μας, καθώς και σε όλες εσάς που συμμετέχετε ενεργά με την παρουσία σας στα προγράμματα του Δήμου μας. Είναι βέβαιο ότι στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτές τις δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητά μας και μας κάνουν καλύτερους στο σώμα και την ψυχή. Καλή χρονιά με υγεία και όλα τα καλά».
Μάλιστα ο Μιχάλης Αναστασίου πήρε τα εύσημα και από τη βουλευτή Λίτσα Λιακούλη που μεταξύ άλλων είπε: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους γυμναστές και εκπαιδευτές μιας τόσο ξεχωριστής ΚΟΙΝΣΕΠ, στον Δήμο Λάρισας, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και ιδιαίτερα στον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο σε θέματα Αθλητισμού Μιχάλη Αναστασίου που είναι η ψυχή των προγραμμάτων αυτών και υπηρετεί τον χώρο με μεγάλη προσφορά». Και κατέληξε λέγοντας: «Η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας αυτοβελτίωσης και κάθε μέρα ένα σκαλοπάτι προς τη δική μας κορυφή. Πραγματικά μπράβο σε όλες σας, που παρά τους πολλαπλούς ρόλους σας - μητέρες, εργαζόμενες, γιαγιάδες και πολλά ακόμη, αφιερώνετε τον απαραίτητο χρόνο στο ναό του μυαλού μας, στο σώμα και στην άθληση. Ξέρω ότι είστε όλοι μία υπέροχη συντροφιά. Είναι καιρό τώρα μέσα μου, η επιθυμία να βρεθούμε μαζί και να γίνω μέρος αυτής της υπέροχης συντροφιάς σας. Εύχομαι κάποια στιγμή οι συνθήκες να το επιτρέψουν, γιατί κάθε επαφή μαζί σας είναι μία πραγματική πηγή έμπνευσης. Καλή και ευλογημένη χρονιά, με ανθρώπινη καθημερινότητα για τους Ανθρώπους μας και περηφάνια για τον τόπο μας».
Το πρόγραμμα «Αθληση και Γυναίκα» υλοποιείται χρόνια σε όλες τις συνοικίες της πόλης μας από τον Δήμο Λαρισαίων με απόλυτη επιτυχία και αυτό φαίνεται από τη συμμετοχή των αθλούμενων γυναικών που ξεπερνά τις 800, από την άψογη εφαρμογή του προγράμματος και από το μεράκι που δείχνουν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Αρσενίου Νίκος, Αλεξάνδρου Νατάσα, Βράκα Μίνα, Ζιώγα Αργυρώ, Κουρίνου Ματίνα, Καλαντζή Ελένη, Κουτίνα Σταυρούλα, Λαδοπούλου Σταυρούλα, Λαγού Βασιλική, Μανώλα Ελένη, Μπασιά Βάια, Νικόπουλος Ιωάννης, Σαμαρά Ελένη, Σαμουρέλη Σοφία και Χατζή Σοφία.
ΣΩΤ. ΚΕΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass