Μπάμπης Παπαδογούλας:

Ο πρώτος Λαρισαίος που πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ BEACH VOLLEY

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2020 22:22

Οι γνώστες της αρχαίας παιδείας θυμούνται το θρυλούμενο παιχνίδι των αρχαίων Σπαρτιατών, με τις γενιές να περηφανεύονται τραγουδιστά για τα επιτεύγματα.

Πρώτα οι γέροι, έπειτα οι νέοι και τέλος τα παιδιά με το πεισματάρικο «Άμμες δε γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες» = εμείς θα γίνουμε καλύτεροι.
Και το απέδειξε ο Χαράλαμπος Παπαδογούλας, για τον οποίο ανήμερα της γιορτής του, χθες, ανακοινώθηκε από τη F.I.V.B. ότι θα είναι στους διαιτητές που θα διευθύνουν αγώνες beach volley στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και σίγουρα ο αείμνηστος πατέρας του Κώστας, επίσης διαιτητής βόλεϊ (αλλά και τερματοφύλακας στον Απόλλωνα Λάρισας και τον Αχιλλέα Φαρσάλων) θα ήταν πολύ περήφανος που τον ξεπέρασε...
Από αθλητική οικογένεια ο Μπάμπης Παπαδογούλας (και η μητέρα του Ζωή είναι γυμνάστρια) θα συμμετέχει σε τρίτη Ολυμπιάδα στην καριέρα του. Η πρώτη εμπειρία σε Ολυμπιάδα ήταν στην Αθήνα το 2004 που ήταν ένας από τους επόπτες της διοργάνωσης, ενώ στη Βραζιλία το 2016 είχε σφυρίξει μεταξύ άλλων τον μικρό τελικό των γυναικών ανάμεσα στις Βραζιλιάνες Λαρίσα/Ταλίτα και τις Αμερικανίδες Γουόλς Τζένινγκς/Έιπριλ Ρος με νικήτρια ομάδα αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών με 2-1 σετ.
Επίσης ήταν πρώτος διαιτητής στον ημιτελικό ανδρών Άλισον/Μπρούνο (Βραζιλία) και Μπρόουερ/Μέουσεν (Ολλανδία) με τους Βραζιλιάνους να προκρίνονται στον τελικό με 2-1 σετ.
Ο ίδιος μετά την κλήση του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μίλησε στην «Ε» και είπε: «Αυτή η νέα μου κλήση θεωρείται εξαιρετική τιμή για μένα, για την πόλη μου τη Λάρισα αλλά και για το ελληνικό beach volley και έρχεται ως συνέχεια των προηγουμένων κλήσεων των δύο Ολυμπιάδων, όπου συμετείχα».
*Είσαι ο «πρωτόκλητος» Λαρισαίος για το Τόκιο...
«Ελπίζω να έχω και λαρισινή παρέα γιατί ο λαρισινός αθλητισμός έχει πολύ ψηλό επίπεδο».
*Πώς και ασχολήθηκες με τη διαιτησία του beach volley;
«Στην καριέρα μου είχα καλούς μέντορες τόσο στο beach volley όσο και στο βόλεϊ σάλας. Στο beach volley με βοήθησαν σημαντικά στη διαιτητική μου καριέρα ο Βασίλης Ράπτης και ο Παναγιώτης Ρουσάκης ενώ στη σάλα ο Λαρισαίος διεθνής διαιτητής Βασίλης Αντωνούλης».
*Θα άλλαζες τη διαιτησία του beach volley με αυτό της σάλας σε συμμετοχή σε Ολυμπιάδα;
«Τώρα είναι δύσκολο, καθώς δεν μπορώ να είμαι διεθνής και στα δύο αγωνίσματα. Αλλά νομίζω και στη σάλα τα πάω καλά, αφού παίζω στην Α1 εθνική κατηγορία. Πιστεύω ότι έκανα καλή επιλογή και χαίρομαι που βλέπω και νέα παιδιά να ασχολούνται με τη διαιτησία του beach volley».
*Η Λάρισα έχει παράδοση στη διαιτησία βόλεϊ. Αντωνούλης, Θεμελής, εσύ...
«Όταν πέσει ο σπόρος πάντα φυτρώνουν λουλούδια και πραγματικά θα ακολουθήσει και συνέχεια... Είμαστε όλοι μια παρέα που χαιρόμαστε με τις επιτυχίες που έχουμε...».
Ο Μπάμπης Παπαδογούλας που τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι και πρόεδρος του Συνδέσμου διαιτητών ΚΔ Θεσσαλίας αποκάλυψε και τους στόχος του στους Ολυμπιακούς Αγώνες... «Να παίξω τον τελικό των ανδρών...». Του το ευχόμαστε ολόψυχα...

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass