«Χρυσός» βαθμός με «χρυσή» αλλαγή

*Με γκολ του Νούσιου ο Απόλλων τον «έκλεψε» από τον Λεβαδειακό ισοφαρίζοντας σε (1-1) στο 76’ *Ισοπαλία(1-1) και στις κόκκινες χθες στη Φιλιππούπολη

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2020 22:42

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Μπορεί να μην έγινε το σούπερ παιχνίδι χθες στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, όμως οι φίλαθλοι που δεν ξεπερνούσαν τους 250, απόλαυσαν ένα ευχάριστο απόγευμα και μια συναρπαστική αναμέτρηση, ανάμεσα σε δύο αξιόλογες ομάδες, τον Απόλλωνα

Λάρισας και τον Λεβαδειακό, που ολοκληρώθηκε ισόπαλη 1-1, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League 2.
Πρωταγωνιστές του αγώνα δύο… Βαγγέληδες, ο Μάντζιος των Βοιωτών και ο Νούσιος των Λαρισαίων, που πέτυχαν τα δύο γκολ (16’, 76’) και διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.
Ισοπαλία είχαμε όμως και στις κόκκινες κάρτες, καθώς ο Μπαστιάνος του Λεβαδειακού στο 86’ και στο 88’ δέχτηκε δύο κίτρινες και πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια, ενώ και ο Ναζίμ είχε την ίδια τύχη, αντικρίζοντας την πρώτη στο 83’ και τη δεύτερη στο 90’+3’.
ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ ΚΑΙ 0-1
Ο Λεβαδειακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 5’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Κονέ από αριστερά, ο Κοζορώνης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας που πέρασε όμως άουτ.
Οι φιλοξενούμενοι πάντως κατάφεραν να προηγηθούν στο 16, όταν ο Χατζής προσπάθησε να ανακόψει τον Συμελίδη, αλλά τελικά βγήκε τετ-α-τετ ο Βαγγέλης Μάντζιος και απέναντι από τον Γκέκα δεν αστόχησε, πετυχαίνοντας το 0-1.
Αμέσως μετά στο 17’, οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα όταν ο Μάντζιος μέσα στην περιοχή βρήκε τον Ιωαννίδη στο ύψος του πέναλτι, με τον τελευταίο όμως να είναι άστοχος και να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Γκέκα.
Οι «κυανόλευκοι» από εκεί και πέρα ανέβασαν ρυθμό προσπαθώντας να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 35’ ο Τασιούλης εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή με τον Μπάιτς να διώχνει δύσκολα την μπάλα σε κόρνερ.
Δύο λεπτά αργότερα στο 37’ μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Μπαστακός έκανε το γύρισμα στην περιοχή, με τον Σιφναίο να κάνει το σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Τασιούλης εκτέλεσε το φάουλ, με τον Άνγκουα να απομακρύνει σε πρώτο χρόνο, με τον Ναζίμ στη συνέχεια της φάσης να παίρνει νέα κεφαλιά και τον Μπάιτς να διώχνει ξανά δύσκολα σε κόρνερ την μπάλα.
ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ
ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Οι παίκτες του Απόλλωνα μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και στο 51’, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τασιούλη η μπάλα έφυγε άουτ και στο 53’ ο Σκούπρας έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Σιφναίος κατέβασε μέσα στην περιοχή στον Χατζή που έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνά όμως άουτ.
ΟΤΑΝ… ΜΙΛΑΕΙ Ο ΝΟΥΣΙΟΣ
Κι ενώ ο Απόλλωνας προσπαθούσε να βρει τους τρόπους για να φτάσει στην ισοφάριση, η λύση ήρθε τελικά από τον πάγκο με τον Βαγγέλη Νούσιο, που είχε ενάμιση περίπου μήνα για να αγωνιστεί και άρπαξε τη μεγάλη ευκαιρία η οποία του δόθηκε από τον προπονητή του.
Στο 76’ ο Χατζής επιχείρησε την κάθετη πάσα προς τον Σκούπρα, που από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή, έκανε και το γύρισμα εκεί όπου στο δεύτερο δοκάρι ο Νούσιος με προβολή και με εξουδετερωμένο τον Μπάιτς, ισοφάρισε σε 1-1.
Ο Απόλλων προσπάθησε να κάνει την ολική ανατροπή και απέκτησε νέο ενδιαφέρον το παιχνίδι, με τον Λεβαδειακό να μένει με δέκα παίκτες στο 88’. Ο Μπαστιάνος μέσα σε δύο λεπτά πήρε δύο κίτρινες κάρτες. Η αλλαγή των φιλοξενούμενων είδε στο 86’ κίτρινη κάρτα για φάουλ, ενώ στο 88’ ο παίκτης είδε και δεύτερη όταν πήγε να πάρει φάουλ έξω από την περιοχή του Απόλλωνα και τιμωρήθηκε για το «θέατρο».
Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έμειναν και οι γηπεδούχοι με δέκα, όταν ο Ναζίμ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ.
Τη στιγμή που ο Άριαν Μπελά είχε περάσει ως τρίτο επιθετικό τον κεντρικό αμυντικό Σουλιώτη ψάχνοντας την ανατροπή.
ΔΙΚΑΙΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ
Όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, το τελικό αποτέλεσμα σε γενικές γραμμές κρίνεται δίκαιο και οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο καλής απόδοσης.
Ο Απόλλωνας την ερχόμενη Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου θα ταξιδέψει για την Κρήτη, όπου θα αντιμετωπίσει τον Εργοτέλη, σε ένα επίσης πολύ σημαντικό παιχνίδι στη μάχη της εξάδας.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής κ. Γιουματζίδης (Πέλλας), ενώ συνεργάτες του ήταν οι κ. Δέλλιος (Πέλλας), Νταβέλας (Μακεδονίας)
Κίτρινες Κάρτες: 31’ Μπελά, 32’ Κουρτεσιώτης, 83’/ 44’ Άνγκουα, 82’ Πολέτο, 86’ Μπαστιάνος. Επίσης μια κίτρινη έδειξε ο ρέφερι και στον πάγκο του Λεβαδειακού στον γενικό αρχηγό της ομάδας.
Κόκκινες Κάρτες: 90+3’ Ναζίμ / 88’ Μπαστιάνος
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Άριαν Μπελά): Γκέκας, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης (89’ Σουλιώτης), Καρρίκι, Καρατάσιος, Χατζής, Ναζίμ, Τασιούλης, Μπρέμπος (60’ Νούσιος), Σιφναίος, Μπαστακός.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σωτήρης Αντωνίου-Γιάννης Προβίδας): Μπάιτς, Άνγκουα, Βήχος, Λιάγκας, Κονέ (72’ Νίκας), Καραχάλιος, Κοζορώνης (80’ Μπαστιάνος), Μεχία, Ιωαννίδης (60’ Πολέτο), Μάντζιος, Συμελίδης.

Νίκες για ΠΑΣ Γιάννινα
και Απόλλωνα Σμύρνης
Νίκες για ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλωνα Σμύρνης κόντρα σε Απόλλωνα Πόντου και Πλατανιά αντίστοιχα, με τις δύο ομάδες να εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μετά τους αγώνες της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2.
Η ομάδα των Ιωαννίνων επιβλήθηκε με 6-1 του Απόλλωνα Πόντου εκτός έδρας σε ένα ματς όπου ο τεχνικός των γηπεδούχων Δημήτρης Καλαϊτζίδης δεν κάθισε στον πάγκο αλλά έξω από τα αποδυτήρια και μάλιστα υπό τη φύλαξη των αστυνομικών δυνάμεων.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
*Χανιά - Κέρκυρα    4-0 (17’ Γιάκος, 29’ Πάνος, 45’+1’ Καρλίτο, 55’ Τριανταφυλλάκος)
*Καραϊσκάκης - Εργοτέλης    3-0 (16’ Κυβελίδης, 41’ Ψιάνος, 54’ Καπίας)
*Απόλλων Σμύρνης - Πλατανιάς    4-0 (20’ Μαρκόφσκι, 31’ Ιωαννίδης, 63’-65’ Μπεντινέλι)
*Απόλλων Λάρισας - Λεβαδειακός    1-1 (76’ Νούσιος /16’ Μάντζιος)
*Απόλλων Πόντου - ΠΑΣ Γιάννινα    1-6 (27’ Τουρσίδης από ασίστ του Λαρισαίου Φάνη Τσιάτα/53’, 54’ Λέο, 63’, 84’, 90’ Κρίζμαν, 70’ Ελευθεριάδης)
ΣΗΜΕΡΑ
16:00 Παναχαϊκή - Δόξα Δράμας(ERT SPORTS)Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 16 αγώνες)
1. ΠΑΣ Γιάννινα    37
2. Απόλλων Σμύρνης    33
3. Χανιά    28
4. Καραϊσκάκης    28
5. Λεβαδειακός    28
6. Απόλλων Λάρισας    27
………………………………
7. Εργοτέλης    25
8. Παναχαϊκή    22
9. Πλατανιάς    20
10. Δόξα Δράμας    17
11. Κέρκυρα    -3
12. Απόλλων Πόντου    -5Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (17η)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (14/2)
16:00 Εργοτέλης- Απόλλων Λ.
ΚΥΡΙΑΚΗ (16/2)
14:45 ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης
15:00 Κέρκυρα- Απόλλων Πόντου
15:00 Δόξα Δράμας-Πλατανιάς
15:00 Χανιά- Καραϊσκάκης
ΔΕΥΤΕΡΑ (17/02)
17:00 Λεβαδειακός- Παναχαϊκή

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass