Εκδήλωση με θέα το Τόκιο…

Βραβεύτηκαν χθες από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Χαλκιά, Παπακώστας και οι καλύτεροι Θεσσαλοί αθλητές και αθλήτριες του 2019 μαζί με τους χορηγούς * Θεοδωρικάκος: Μοναχικός ο δρόμος του στίβου. Συνεργασία με Φανή Χαλκιά * Κ. Αγοραστός: Φέρτε μελέτες για το Κλειστό Προπονητήριο Στίβου

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2020 20:37

Μια λαμπρή εκδήλωση διοργάνωσε χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, όπου τίμησε δύο αθλητικές προσωπικότητες της Θεσσαλίας, την ολυμπιονίκη Φανή Χαλκιά και τον παγκόσμιο πρωταθλητή Λάμπρο Παπακώστα, που αποτέλεσαν

πρότυπα για τους Θεσσαλούς αθλητές και αθλήτριες του στίβου που βραβεύτηκαν για τις διακρίσεις του 2019.
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές που ευελπιστεί, όπως είπε, στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, η Θεσσαλία να έχει δυναμική αθλητική παρουσία, αλλά ζήτησε και τη δημιουργία κλειστού προπονητηρίου στίβου.
Παρουσία έκπληξη ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος που μίλησε για τον λόγο της παρουσίας του αλλά και για τον αθλητισμό.
Είπε χαρακτηριστικά: «Για να είμαι ειλικρινής δεν θα ερχόμουν στη Λάρισα γι’ αυτό τον σκοπό καθώς ήρθα για πολιτικές υποχρεώσεις στον Τύρναβο και τα Φάρσαλα για το κόμμα στο οποίο ανήκω. Αλλά επειδή με τη Φανή με συνδέει μια φιλία προσωπική και όχι μόνο, το όχι μόνο δεν θα το πω σήμερα αλλά θα το μάθετε τις επόμενες μέρες, ζήτησα να έρθω εδώ. Δεν θα σας μιλήσω καθόλου για πολιτική και για τον αθλητικό νόμο.
Είμαι γονιός, αγαπώ τον αθλητισμό, ο γιος μου υπήρξε αθλητής και θέλω να πω ένα μπράβο στα παιδιά που αθλούνται, ένα μπράβο στα παιδιά της Λάρισας και της Θεσσαλίας, ένα μπράβο στα παιδιά που κάνουν στίβο γιατί ο δρόμος του στίβου είναι μοναχικός, δύσκολος και η δύναμη ψυχής που χρειάζεται είναι πολύ μεγαλύτερη για να τα βγάλεις πέρα για να μπορέσεις να κινητοποιήσεις το μυαλό και να καταφέρεις να πας πάρα πολύ ψηλά. Μπράβο στα παιδιά που αθλούνται στον στίβο, μπράβο στους γονείς που δίνουν βοήθεια, μπράβο και στους προπονητές.
Τα σημερινά νέα παιδιά θέλουν πρότυπα και τα πρότυπα μπορεί να είναι οι δύο θαυμάσιοι άνθρωποι, η Φανή Χαλκιά και ο Λάμπρος Παπακώστας. Την επόμενη φορά πρέπει να βραβευτεί και η κυρία Σακοράφα η οποία υπήρξε παγκόσμια ρεκορντγούμαν στον ακοντισμό. Είναι Τρικαλινή και είναι Θεσσαλή και της οφείλουμε πολλά. Η Φανή και ο Λάμπρος έχουν κάνει μια σπουδαία δουλειά, αποτελούν πρότυπα για κάθε νέο άνθρωπο και επιστράτευσαν όλες τις δυνάμεις για να εκπροσωπήσουν με τον καλύτερο τρόπο την πατρίδα μας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τέτοια παιδιά αγόρια και κορίτσια. Πιστεύω ότι έχει μεγάλη σημασία όταν ένας αθλητής τελειώνει τον στίβο να μπαίνει στον στίβο της ζωής. Δεν τους είχαμε μόνο να τιμούν τα εθνικά μας χρώματα όταν αγωνίζονταν. Είναι άνθρωποι που ξέρουν από σκληρή προσπάθεια και μπορούν να πρωταγωνιστήσουν και σε άλλους τομείς».
Στη συνέχεια ομιλητής ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που έζησε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της Φανής Χαλκιά δια ζώσης και είπε ότι για το προπονητήριο κλειστού στίβου περιμένει τις μελέτες για να προωθήσει το έργο. Ο κ. Θεοδωρικάκος με τον κ. Αγοραστό τίμησαν τη Φανή Χαλκιά και το Λάμπρο Παπακώστα.
Η EXALCO
Για να υπάρξουν επιτυχίες όπως αυτές της Φανής Χαλκιά χρειάζονται και χορηγίες από εταιρείες με υψηλό αίσθημα κοινωνικής αθλητικής ευθύνης. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας τίμησε τον χορηγό της Χαλκιά που παραμένει πάντα κοντά στον ελληνικό στίβο. Και αυτή είναι η εταιρεία EXALCO που το βραβείο παρέλαβε η υπεύθυνη μάρκετινγκ και επικοινωνίας κ. Εύη Καντώνια από τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλία Καφφέ και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της EXALCO Γιάννης Καντώνιας.
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ
Στη συνέχεια τιμήθηκαν οι καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες του 2019. Αναλυτικά: Νικόλαος Σκαρβέλης (Σφαιροβολία, ΓΣ Τρικάλων), Αναστασία Μαρινάκου (1500μ ΓΕΑ Τρικάλων), Σταματία Σκαρβέλη (Σφυροβολία ΓΣ Τρικάλων), Χάιδω Αλεξούλη (Αλμα σε μήκος Πελασγός), Κωνσταντίνος Νάκος (400μ εμπ. ΓΣ Τρικάλων), Γεώργιος Χατζής (4Χ100μ. ΓΕΑ Τρικάλων), Ευάγγελος Καίκης (4Χ100μ ΓΕΑ Τρικάλων), Ηλίας Ντούμας (4Χ100μ ΓΕΑ Τρικάλων), Γεώργιος Αγορίτσας (4Χ100μ. ΓΕΑ Τρικάλων), Γεώργιος Τουλούμης (4Χ400μ.ΓΣ Τρικάλων), Μέρμηγκας (4Χ400μ ΓΣ Τρικάλων), Γεωργίτσα-Πάου Πόπα (4Χ400μ. ΓΣ Τρικάλων), Κωνσταντίνος Νάκος (4Χ400μ. ΓΣ Τρικάλων), Δημήτριος Κυρίτσης (Σφυροβολία ΕΑΛ), Σοφία Θωμαΐδη (ΣΚΑ Μετεώρων), Απόστολος Καραδήμος 1000μ. ΕΑΛ) Νταιλάνι Εντλίρ (1000μ. ΓΣ Βόλου), Αγγελική Αναγνωστούλη (4Χ80μ. Πελασγός), Παρασκευή Τζιβή (4Χ80μ.Πελασγός), Ελένη Αργυροπούλου (4Χ80μ. Πελασγός), Λήδα Μανθοπούλου (80μ. - 4Χ80μ.Πελασγός), Μάριος Κολίτσας (Δισκοβολία ΓΑΣ Τρικάλων), Αντώνιος Καρβέλης (3000μ. ΕΑΛ), Δημήτριος Ρήτας (Έξαθλο ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ 1964), Σωτήριος Λεοντίδης (Τριπλούν ΩΡΙΩΝ ΑΣ Καρδίτσας), Παναγιώτα Φλώρου (5000μ Βάδην ΣΟΑ Φωκιανός), Αγορίτσα Γωγούλη (Σφυροβολία ΓΑΣ Τρικάλων), Σωτήριος Κανελλόπουλος (400μ εμπ. Πελασγός), Βασιλική Μητσιούλη (400μ εμπ. ΓΑΣ Τρικάλων), Ευτυχία Γιουβρή (800μ. ΓΣ Τρικάλων), Γεώργιος Τζατζάκης (Ακοντισμός, ΓΑΣ Τρικάλων), Γεώργιος Ντελλής (4Χ400μ., Πελασγός), Αθανάσιος Μασούρας (4Χ400μ., Πελασγός), Σωτήριος Κανελλόπουλος (4Χ400μ., Πελασγός), Απόστολος Περλέρος (4Χ400μ., Πελασγός) Κωνσταντίνος Ζήκος (5ος Ευρωπαϊκό κλειστού Ανδρών, 100μ - 4Χ100μ ΓΕΑ Τρικάλων), Χάρης Καλαμαρτζής (4Χ100μ. ΓΕΑ Τρικάλων), Απόστολος Γρηγορίου (400μ εμπ. ΕΑΛ), Ελένη Φιλίππου (Σφυροβολία, ΓΑΣ Τρικάλων), Ανδρομάχη Βελέντζα (80μ εμπ. ΓΣΒ «Η ΝΙΚΗ»), Χρήστος Παπακώστας (Άλμα σε ύψος ΓΣ Τρικάλων), Χρυσάνθη Αρβανιτάκου 3000μ Βάδην ΣΟΑ Φωκιανός), Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (22η στα 20.000μ Βάδην στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ΣΟΑ ΦΩΚΙΑΝΟΣ), Ιωάννης Τσιτόγλου (Αλμα Τριπλούν, ΑΟ Μαγνωησιας), Χαράλαμπος Λαγός (800μ. ΓΣ Τρικάλων).
***
Στη συνέχεια τιμήθηκε το κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας «Απολλώνειο» που αποτελεί πολύτιμο χορηγό της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας με παροχή υπηρεσιών στους εν ενεργεία αθλητές αλλά και στους βετεράνους αθλητές.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Οι αθλητές δεν θα είχαν τις διακρίσεις αν δεν υπήρχαν οι προπονητές τους. Και τιμήθηκαν οι παρακάτω: Κατσιάβας (ΓΕΑ Τρικάλων), Λουκάς Κοντονάσιος (ΓΑΣ ΖΕΥΣ Τρικάλων), Σούλας Δημήτρης (ΓΣ Τρικάλων), Κοντονάσιος Δημήτρης (ΓΑΣ ΖΕΥΣ Τρικάλων), Σακκάς Βασίλης (ΣΚΑ Μετεώρων), Αγγελάκη Φιλιώ (ΓΣ Τρικάλων), Βουτσελάς Βασίλης (ΓΣ Τρικάλων), Μπεκιάρης Βασίλης (Πελασγός), Κουσιώρας Δημήτρης (Πελασγός), Κυρίτσης Αθανάσιος (ΕΑΛ), Ακριβούλης Γιάννης (ΑΕΛ), Μπακάλης Βασίλης (ΕΑΛ), Δεληγιάννης Αθανάσιος (Φωκιανός), Μασούρας Κώστας (Ωρίων Καρδίτσας), Βλαχάβας Απόστολος (Νίκη Βόλου) Κουτσοφλίνης Ιωάννης (ΓΣ Βόλου), Δίκαρου Κατερίνα (ΑΟ Μαγνησίας).
ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΝΤΕΣ
Την εκδήλωση που παρουσίασε ο αθλητικός συντάκτης της «Ελευθερίας» Σωτήρης Κέλλας τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Χρήστος Κέλλας, Ευαγγελία Λιακούλη, ο δήμαρχος Σοφάδων Θανάσης Σκάρλος, ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Χρήστος Κωνσταντάκος, ο αντιδήμαρχος Λάρισας Γιάννης Αλεξούλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Καλαμπάκας, ο πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας Γιάννης Κουρδής, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Καπετάνος, το μέλος της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ Δημήτρης Χαχάμης, τα μέλη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Γιάννης Κοντονάσιος, Στέργιος Φάτσης, οι τεχνικοί σύμβουλοι Θανάσης Μπουλογιώργος και Χρήστος Χαλίτσιος, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αδάμος Τσιάχας (λόγω της βράβευσης του εγγονού του Σωτήρη Κανελλόπουλου) και άλλοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass