Auto moto

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2020 15:00
Ο κορονοϊός τρομάζει και την F1 Ο κορονοϊός τρομάζει και την F1

Ενώ η Formula E ματαίωσε τον αγώνα της επί κινεζικού εδάφους και η Formula 1 εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει το ίδιο με το Grand Prix της Σαγκάης, η απειλεί του κορονοϊού «τρομάζει» την κοινότητα του σπορ.

Ενώ υπάρχουν ήδη περιορισμοί σε ό,τι αφορά στα ταξίδια από/προς την ασιατική χώρα, τα λόγια του επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, στο βρετανικό Autosport, αποτυπώνουν τις σκέψεις των εμπλεκόμενων με την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. «Αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσαμε να στείλουμε κάποιον εκεί, γιατί πολύ απλά δεν θα μπορούσα να φτάσουν εκεί. Η FIA είναι η διοργανώτρια αρχή, η Liberty Media ο promoter. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την υγεία και την ασφάλεια, όχι μόνο των οδηγών της F1 αλλά όλων των μελών των ομάδων αλλά και των εκπροσώπων του Τύπου. Είμαι πεπεισμένος πως θα εξετάσουν κάθε παράμετρο προτού ματαιώσουν ή ακυρώσουν τον αγώνα. Εμπιστευόμαστε την κρίση και τη γνώση τους», είπε ο Βρετανός. Το Grand Prix της Κίνας είναι προγραμματισμό για την Κυριακή του Πάσχα, στις 19 Απριλίου.

 

* * *

Ενα «όπλο» 234 ίππων και 152.2 κιλών για τον δρόμο

ENA OPLO GIA TON DROMO 234 IPPON

H Ducati έδωσε στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία της εκπληκτικής Superleggera V4, μιας μοτοσικλέτας περιορισμένης παραγωγής, με 500 κομμάτια μόνο διαθέσιμα από τον Ιούνιο και μετά. Με εξατμίσεις Akrapovic για πίστα έχει απόδοση 234 ίππους, ζυγίζει γεμάτη 152.2 κιλά, μαζί με τα φώτα και τα φλας! Απίστευτη απόδοση, και ρεκόρ για μοτοσικλέτα που μπορεί να βγάλει πινακίδα, στην αναλογία ιπποδύναμης/βάρος με 1.54 hp/kg. Οι λάτρεις των απόλυτων μοτοσικλετών αρχίστε οικονομίες και εμείς θα σας έχουμε τιμή και λεπτομέρειες σε επόμενο άρθρο

 

* * *

FORMULA 1

Οι ιδανικοί οδηγοί για τον Briatore

OI IDANIKOI ODHGOI GIA THN BRIATORE

Μπορεί ο Flavio Briatore να είναι χρόνια μακριά από τον μαγικό κόσμο της Formula 1, εξακολουθεί όμως να έχει άποψη για όσα συμβαίνουν σ’ αυτή. Στη συνέντευξη όπου αποκάλυψε πώς απέρριψε δύο φορές πρόταση της Scuderia Ferrari να αναλάβει τις τύχες της, ο Ιταλός επέλεξε και τον ιδανικό συνδυασμό μίας σύγχρονης Dream Team. O 69χρονος μάνατζερ επέλεξε το ιδανικό οδηγικό δίδυμο ποντάροντας στο… ταλέντο των Charles Leclerc–Max Verstappen, αλλά και τον ιδανικό συνδυασμό σασί-κινητήρα, για να χτίσει μία αυτοκρατορία στις πίστες! «Θα επέλεγα τους Leclerc και Verstappen. Είναι δύο σπουδαία ταλέντα, με τα οποία θα κατακτούσα όλα τα Grand Prix και τους τίτλους για την επόμενη δεκαετία. Όσο για το μονοθέσιο; Θα ήθελα να είχα υβριδική μηχανή της Ferrari γιατί είναι πλέον η ισχυρότερη και σασί της Mercedes γιατί είναι αντίστοιχα καλύτερο στην αεροδυναμική», είπε ο Briatore στο ιταλικό περιοδικό Autosprint.

 

* * *

60.000 ευρώ για το κράνος του Schumacher (!)

60.000 EYRO GIA ENA KRANOS

Ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s πουλά ένα από τα κράνη που φόρεσε ο «Schumi» τη χρονιά του 2001 με τα διακριτικά της Ferrari, για 60.000 ευρώ.

Η τρέλα με την απόκτηση αντικειμένων του πολυπρωταθλητή της F1 συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Όταν η πλειοψηφία των φίλων του Grand Prix σχεδόν αγνοούν τους περισσότερους οδηγούς των ομάδων αυτής της χρονιάς, αντικείμενα του Michael Schumacher και πράγματα με την υπογραφή του «κρατούν» ολόκληρες δημοπρασίες. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει μεταξύ άλλων έναν κινητήρα Ferrari υπογεγραμμένο από τον Γερμανό ή ακόμη και μικροαντικείμενα με το αυτόγραφο του «Schumi» να βγαίνουν σε πλειστηριασμό και να πωλούνται σε υψηλές τιμές. Αυτή τη φορά είναι ο οίκος RM Sotheby’s, που δημοπρατεί ένα κράνος Ferrari που χρησιμοποίησε ο Schumacher το 2001. Το Schuberth QF1, το φορούσε όταν κέρδισε το Grand Prix Μαλαισίας του 2001. Το κράνος στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ξανά στο Grand Prix της Βαρκελώνης και αργότερα το φόρεσε ο Γερμανός για τη φωτογράφιση διαφήμισης για την εταιρεία Schuberth.Το κράνος είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα και συνοδεύεται από τη ζελατίνα, που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Μαλαισίας και έχει την υπογραφή του Michael Schumacher. Φυσικά όλα τα παραπάνω έχουν πιστοποιητικό γνησιότητας, που πιστοποιεί την αυθεντικότητά τους και είναι αρκετό για να κάνει τον οίκο Sotheby’s να υπολογίζει πως η αξία του μπορεί να φτάσει τα 60.000 ευρώ. Ακούγεται ακριβό όμως υπολογίστε πως τα χρόνια δόξας του Michael Schumacher στη F1 ήταν όταν οδηγούσε για τη Scuderia. Από τα 7 πρωταθλήματα που κέρδισε στην καριέρα του, τα πέντε ήταν διαδοχικά για τη Ferrari, μεταξύ 2000 και 2004 (επίσης οδήγησε για τις ομάδες Jordan Grand Prix και Benetton) κερδίζοντας συνολικά 91 νίκες. Θυμίζουμε πως ο Schumacher τον Δεκέμβριο του 2013, τραυματίστηκε σοβαρά σε μια πίστα σκι στις γαλλικές Άλπεις. Οι τραυματισμοί (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις) και οι χειρουργικές επεμβάσεις, που ακολούθησαν έσωσαν τη ζωή του, αλλά για λόγους προστασίας της ιδιωτικής του ζωής, η τρέχουσα φυσική και ψυχική του κατάσταση παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστη.

 

-----Οδηγός-----

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass