Η διακοπή δίνει χρόνο για ανασυγκρότηση δυνάμεων

Η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ 4 ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ - Β. ΑΓΓΕΛΟΥ: ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΙΣΧΥΡΟ ΚΟΡΜΟ - ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΧΙΚΙ, ΓΚΑΡΕΤ ΚΑΙ ΦΛΟΪΝΤ - ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2020 22:05

Η νίκη «χρυσάφι» επί του Ιωνικού, που έφερε την ΚΑΕ Λάρισα στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έδωσε παράλληλα στους «κυανόλευκους» την απαιτούμενη ψυχολογική ώθηση στη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλει προκειμένου να κερδηθεί το στοίχημα της παραμονής.

Η λαρισινή ομάδα βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία, καθώς πατάει πιο σταθερά στα πόδια της, τη συνέχεια στο πρωτάθλημα της Basket League, χωρίς ωστόσο να παραβλέπει τις όποιες αγωνιστικές αδυναμίες υπάρχουν και οι οποίες πρέπει να διορθωθούν.
Αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο για τον Βαγγέλη Αγγέλου με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του All Star, αλλά και των υποχρεώσεων της Εθνικής.
Ο τεχνικός της ΚΑΕ Λάρισα έχει καταρτίσει ένα οργανωμένο πρόγραμμα προπονήσεων και φιλικών αγώνων με στόχο αφενός να ενσωματωθεί ο νεοαποκτηθείς Τόμας και αφετέρου η ομάδα να επανακτήσει την αγωνιστική της χημεία και να δημιουργήσει έναν ισχυρό κορμό. Μέχρι τις 29 του μηνός, που είναι το επόμενο επίσημο παιχνίδι της ΚΑΕ Λάρισας στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, θα δοθούν τέσσερα φιλικά παιχνίδια, το πρόγραμμα των οποίων αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
«Κρατάμε μόνο τη νίκη και τους δύο βαθμούς που πήραμε στο ματς με τον Ιωνικό. Η εικόνα μας ωστόσο δεν ήταν καλή και φυσικά δεν θα μπορούσε να ήταν καλή, καθώς υπήρχαν προβλήματα τραυματισμών που αντανακλούσαν στη χημεία της ομάδας» σχολίασε ο Βαγγέλης Αγγέλου και πρόσθεσε:
«Στο διάστημα της διακοπής θέλουμε να δώσουμε τέσσερα φιλικά παιχνίδια συν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό με στόχο να ξαναφτιάξουμε έναν κορμό που υπήρχε και παράλληλα να ενσωματώσουμε τον Τόμας στην ομάδα, ο οποίος μέχρι τώρα είναι εκτός φιλοσοφίας. Όλα αυτά με απώτερο σκοπό να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα έτοιμοι στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό».
Ο Βαγγέλης Αγγέλου μίλησε και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, για τον παράγοντα έδρα, αλλά και το τι πρέπει να διορθωθεί πρωτίστως στην ομάδα.
«Η αίσθησή μου είναι ότι θα πρέπει -επειδή βασιλεύει το απρόοπτο στο πρωτάθλημα και επειδή υπάρχουν πολλά σενάρια με ισοβαθμίες κ.λπ. σχετικά με την παραμονή- να έχουμε κοντή μνήμη και να αντέχουμε τους δικούς μας κραδασμούς.
Τα βασικά στοιχεία που πρέπει να επιδείξουμε είναι η συνοχή, η σταθερότητα και να μπορούμε να κερδίζουμε στηριζόμενη στην αγωνιστική χημεία της ομάδας. Το τελευταίο ειδικά είναι πολύ δύσκολο. Από κει και πέρα θα πρέπει να δουλέψουμε για να βελτιώσουμε δύο πράγματα: Την άμυνα ένας εναντίων ενός και την άμυνα δύο εναντίων δύο».

 

ΡΕΠΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ
Ημέρες ξεκούρασης για τους παίκτες της ΚΑΕ Λάρισα είναι αυτές που διανύουμε. Σε όλους δόθηκε τετραήμερο ρεπό, δηλαδή θα επιστρέψουν στις προπονήσεις αύριο Τετάρτη το απόγευμα, ενώ για οικογενειακούς λόγους δόθηκε άδεια μέχρι την Κυριακή στους Χίκι, Γκάρετ και Φλόιντ, οι οποίοι ήδη βρίσκονται στην Αμερική. Την Κυριακή θα επιστρέψει και ο Ρας, ο οποίος θα μετέχει στο φετινό All Star. Έτσι η ομάδα θα είναι πλήρης από την ερχόμενη Δευτέρα για τη μίνι προετοιμασία που έχει σχεδιάσει ο Βαγγέλης Αγγέλου.

 

ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ: ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΡΕΚΟΡ 16 ΕΤΩΝ ΣΤΙΣ ΤΑΠΕΣ
Με τον Φλόιντ να σταματάει έξι σουτ αντιπάλων στο παιχνίδι με τον Ιωνικό, η ΚΑΕ Λάρισα έφτασε τις οκτώ τάπες, επίδοση την οποία είχε πετύχει και δύο εβδομάδες νωρίτερα στο ματς με τον Άρη. Έτσι ισοφάρισε την κορυφαία, σχετική επίδοση των τελευταίων 16 χρόνων, αφού από την περίοδο 2003-04 δεν υπήρξε ομάδα που να πέτυχε σε περισσότερους από δύο αγώνες 8 ή περισσότερες τάπες. Σε εκείνη τη σεζόν το κατάφερε πέντε φορές ο Άρης.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass