Καταγράφηκαν προβλήματα, έγιναν προτάσεις

*ΒΗΜΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΝΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣΛ *ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ Δ. ΤΕΜΠΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2020 22:03

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Συνεχίζοντας τις συνεδριάσεις στους περιφερειακούς δήμους του νομού, το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ συνεδρίασε χθες στο Μακρυχώρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τεμπών, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα και τις επισημάνσεις

των σωματείων της περιοχής.
Το «παρών» έδωσε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Κυρίτση, τους αντιδημάρχους κ. Νίκο Μητσογιάννη, Θανάση Καραναστάση και τον πρόεδρο της ΔΟΠΑΠΕΠΤ κ. Χρήστο Κρικώνη. Από την πλευρά του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ παρέστησαν ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Μπουχλαριώτης και τα μέλη κ. Λίταινας, Καρυώτης, Γκρίμπας, Κατσικάρης, Καρακάσης, Νταβαρούκας, Γρηγοριάδης, Γκουτζαμάνης, Αλατάς και Καρκατσέλας, ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής κ. Κώστας Κουτσογιάννης και ο Ενωσιακός τεχνικός κ. Δημήτρης Τσέτσιλας. Από τα σωματεία της περιοχής το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι του Αετού Μακρυχωρίου, του Ολύμπου Γόννων, του Κισσάβου Συκουρίου, της Αναγέννησης Πυργετού, της Θύελλας Ελάτειας και του Κεραυνού Παραποτάμου (δεν εκπροσωπήθηκαν οι Όλυμπος Αιγάνης, ΣΣ Ραψάνης και Αναγέννηση Καλοχωρίου).
Αφού καλωσόρισε τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ και τους εκπροσώπους των σωματείων, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν σε γήπεδα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, τονίζοντας ότι στη συνέχεια θα ενταχθούν κι άλλα γήπεδα, επισήμανε για μία ακόμα φορά τη στήριξη της δημοτικής αρχής προς τα σωματεία της περιοχής και χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ να επισκέπτεται τους περιφερειακούς δήμους του νομού. Τέλος, ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και καλό αγωνιστικό υπόλοιπο στις ομάδες μιας και τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου έχουν μπει στον β’ γύρο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Μπουχλαριώτης ευχαρίστησε τον κ. Μανώλη για την αποδοχή της πρόσκλησης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι η δεύτερη φορά που το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ συνεδριάζει στην έδρα του Δήμου Τεμπών και τόνισε για πολλοστή φορά ότι η διοίκηση της Ένωσης είναι πάντα δίπλα σε όλα τα σωματεία του νομού. Όπως είπε «οι συγκεντρώσεις αυτές γίνονται για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί οι δημοτικές αρχές ακούν τα προβλήματα που έχουν τα σωματεία και δεύτερον, η ίδια η ΕΠΣΛ αφουγκράζεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και καταγράφει τις προτάσεις τους με στόχο τη βελτίωση του τοπικού ποδοσφαίρου. Τιμιότητα, καθαρότητα και ισονομία είναι το τρίπτυχο αυτής της διοίκησης» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε αναφερόμενος στις κινήσεις της διοίκησης για την οικονομική ανακούφιση των σωματείων, όπως η εξίσωση των εξόδων διαιτησίας των ομάδων της Β’ κατηγορίας που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές με αυτή των ομάδων της Λάρισας, η δημιουργία δύο ομίλων στην Α1 ΕΠΣΛ, προκειμένου να μειωθούν οι αποστάσεις και κατ’ επέκταση τα έξοδα των σωματείων, η διοργάνωση δύο λαχειοφόρων που μέχρι τώρα συνολικά έφεραν στα ταμεία των ομάδων το ποσό των 300.000 ευρώ περίπου, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις δωρεάν επεμβάσεις στο ANIMUS, μία πρωτοβουλία που τη χαρακτήρισε πρωτοφανή σε πανελλαδικό επίπεδο.
ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ο κ. Μπουχλαριώτης αναφέρθηκε και στα οικονομικά της ΕΠΣΛ, λέγοντας πως «στην αρχή βρήκαμε ένα χάος. Τώρα αρχίζει και μπαίνει μία σειρά. Αυτή τη στιγμή στο ταμείο υπάρχουν περί τις 60.000 ευρώ. Όμως αναμένουμε απόφαση εισαγγελέα. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Θα κάνουμε το παν, αυτά τα λεφτά που λείπουν να επιστραφούν», είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Μπουχλαριώτης.
ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΓΗΠΕΔΟ
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο Ενωσιακό γήπεδο, για το οποίο ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ είπε ότι ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός έχει δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του. «Το θέμα προχωρά» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «το καλοκαίρι αναμένεται να είναι έτοιμη η μελέτη».
ΠΕΡΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
Αρκετός χρόνος αναλώθηκε για τη διαιτησία. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ τόνισε ότι δεν υπάρχουν εσκεμμένα λάθη, αναφέρθηκε στη διαρκή επιμόρφωση των διαιτητών, επισήμανε το μόνιμο πρόβλημα που παρατηρείται τα δύο τελευταία χρόνια, ότι δηλαδή κάθε Σαββατοκύριακο ορίζεται στα Εθνικά πρωταθλήματα η συντριπτική πλειοψηφία των αξιολογημένων διαιτητών με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο της ΕΔ/ΕΠΣΛ σχετικά με τον ορισμό διαιτητών στα τοπικά πρωταθλήματα, αναφέρθηκε σε ευτράπελα που παρουσιάστηκαν με παρατηρητές διαιτησίας, ενώ έκανε λόγο και για τη βιντεοσκόπηση των αγώνων που φέτος δεν συνεχίστηκε.
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Οι εκπρόσωποι των σωματείων ανέφεραν προβλήματα και προτάσεις τόσο προς τον δήμαρχο Τεμπών κ. Μανώλη (κυρίως για βελτιωτικές παρεμβάσεις σε γήπεδα), όσο και προς την ΕΠΣΛ (για θέματα διαιτησίας, αγωνιστικά κ.λπ.). Ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία των Μικτών ομάδων της ΕΠΣΛ έκανε στο τέλος της συνεδρίασης ο Ενωσιακός τεχνικός Δημήτρης Τσέτσιλας.
Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, η ΓΣ της ΕΠΣΛ θα διεξαχθεί στις 6 Φεβρουαρίου, στο περιθώριο της οποίας θα γίνει η κλήρωση της επόμενης φάσης του Κυπέλλου και η κοπή της πίτας, ενώ στις 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών από τους κ. Μανώλη και Μπουχλαριώτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass