Εισήγηση για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης!

*ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ *Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ *ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ *ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ *ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ, ΖΕΡΒΑ

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2020 20:43

«Βόμβα» από την ΕΕΑ! Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης με ψήφους 3-2.


Με την εισήγηση ανακαλείται το πιστοποιητικό συμμετοχής του Δικεφάλου του Βορρά για πολύϊδιοκτησία και της Ξάνθης για το μετοχολόγιο, ενώ διαβιβάζει την απόφαση ως «Έκθεση» στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για την επιβολή της προβλεπόμενης ποινής. Παράλληλα, στους δύο συλλόγους επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης τοποθετήθηκε στη «βόμβα» που «πυροδότησε» η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης με ψήφους 3-2.
«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την κρίση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού σε ιστορικές ομάδες χωρίς να υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωση», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Λ. Αυγενάκης.
ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήρε θέση για την εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρεται στα όσα συμβαίνουν κάνοντας λόγο για εξοργιστική εισήγηση που «αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων».
Παράλληλα, τονίζει ότι πρέπει να σταματήσει «άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία», ενώ επισημαίνει ότι «εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου».
ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήρε θέση για την εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρεται στα όσα συμβαίνουν κάνοντας λόγο για εξοργιστική εισήγηση που «αποτελεί προϊόν σκοπιμοτήτων».
Παράλληλα, τονίζει ότι πρέπει να σταματήσει «άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία», ενώ επισημαίνει ότι «εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ’ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου».
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ, ΖΕΡΒΑ
Tην ελπίδα για ορθή κρίση των αρμοδίων οργάνων εκφράζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ. «Με μεγάλη θλίψη και οργή βλέπουμε για μια ακόμη φορά το πρωτάθλημα να παίζεται εκτός γηπέδου. Παρ’ όλα αυτά ελπίζω στην ορθή κρίση των αρμόδιων οργάνων”, υπογραμμίζει ο κ. Τζιτζικώστας.
Για πλήγμα κατά της Θεσσαλονίκης, κάνει λόγο μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος του κεντρικού δήμου, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε δήλωσή του σχετικά με την εισήγηση της επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ.
  «Το πλήγμα δεν είναι μόνο κατά του ΠΑΟΚ. Κατά της ομάδας που κατακτά τίτλους και πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου που πασχίζει να βρει την χαμένη αξιοπιστία του. Το πλήγμα είναι και κατά της πόλης που αρχίζει να νιώθει περηφάνια και αυτοπεποίθηση» υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
  «Η διαφορά σήμερα, είναι ότι η οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι δυνατή, η Θεσσαλονίκη μετράει επιτυχίες και το χαίρεται! Εύχομαι οι όποιες σκέψεις και μεθοδεύσεις που θα επιχειρήσουν να πλήξουν τον ΠΑΟΚ, αλλά και κάθε ομάδα της πόλης μου, να ακυρωθούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι τίτλοι κερδίζονται στο γήπεδο με αγωνιστική υπεροχή και αξία» πρόσθεσε.
Με ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ κατακρίνει την απόφαση της Ε.Ε.Α. κατά του (ποδοσφαιρικού) «Δικέφαλου του Βορρά» και απειλεί με αποχώρηση όλων των αθλητών και των τμημάτων του από κάθε εγχώρια διοργάνωση.
“Η αθλητική δικαιοσύνη, σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τους χορηγούς της, οφείλει να σταθεί στο ύψος της”, δήλωσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, αναφορικά με την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ.
Για «κακόγουστη στημένη φάρσα με σκηνοθέτη την κυβέρνηση Μητσοτάκη” έκανε λόγο ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ενώ συνέστησε ψυχραιμία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass