Στους «8» με εντυπωσιακή ανατροπή ο Παναθηναϊκός

ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΑΟΚ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2020 21:45

Από την... κόλαση στον «παράδεισο» βρέθηκε μέσα σε λιγότερο από ένα ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, αλλά κατάφερε εντέλει με τρία γκολ μέσα σε 17 λεπτά να κάνει την απόλυτη ανατροπή και να νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννενα με 3-1, παίρνοντας την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.


Οι Γιαννιώτες άνοιξαν το σκορ με την κεφαλιά του (πρώην «πράσινου») Νώντα Παντελάκη στο 24’. Στο 34’ ο β’ βοηθός Βασίλης Καλύβας ακύρωσε ως οφσάιντ γκολ του Ινσούα, προκαλώντας πολύ έντονες διαμαρτυρίες από τους παίκτες, το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού και την εξέδρα που αποδοκίμαζε έντονα τον βοηθό από τη Φθιώτιδα.
Ο Χρήστος Δώνης στο 56’ έφερε το ματς στα ίσια με κεφαλιά. Στο 58’ από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Σένκεφελντ, που δεν λάθεψε από θέση... φορ, πλασάροντας στη γωνία του Γιαννίκογλου για το «πράσινο» 2-1. Το «τριφύλλι» βρήκε και τρίτο γκολ (της πρόκρισης) με πέναλτι που κέρδισε ο Γιόχανσον στο 71’ από τον Μπουκουβάλα. Ο Μακέντα πήρε πάνω του την εκτέλεση και με ψύχραιμο πλασέ στη γωνία έκανε το 3-1. Οι «πράσινοι» έπαιξαν από το 77’ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Κουρμπέλη, ωστόσο δεν αισθάνθηκαν μεγάλη πίεση από τον ΠΑΣ και κράτησαν το προβάδισμά τους ως το τελικό σφύριγμα.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Χρ. Δώνης, Μπουζούκης (46’ Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (80’ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (83’ Κολοβέτσιος).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (Α. Γιαννίκης): Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Σιόντης (23’ Λιάσος), Κάστρο (43’ Νικολιάς), Καρτάλης, Κρίζμαν, Ξύδας (75’ Λέο Μπατίστ), Παμλίδης.
ΕΥΚΟΛΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Το 2-0 στην Καλαμάτα είχε διώξει κάθε σκοτούρα από τους «ερυθρόλευκους», που νίκησαν ξανά τη «Μαύρη Θύελλα», αυτή τη φορά με 4-1 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ήδη στο 17ο λεπτό το σκορ ήταν 2-0 με τα τέρματα των Λοβέρα στο 3ο και Γκερέρο στο 17ο λεπτό. Στο 51΄ ο Ισπανός επιθετικός ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, με τους Μεσσήνιους να φτάνουν τελικά στο «γκολ της τιμής» με ωραία προσπάθεια και σουτ του Ιντρίσι (66΄). Δύο λεπτά αργότερα ο Λοβέρα με ένα εκπληκτικό σουτ από τα 25 μέτρα έγραψε τον επίλογο στον αγώνα (4-1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Ομάρ, Κούτρης, Μάρκοβιτς (58΄ Γκιγιέρμε), Σισέ, Μεριά, Ξενιτίδης, Χριστοδουλόπουλος (68΄ Λιάτσος), Ραντζέλοβιτς (52΄ Φορτούνης), Λοβέρα, Γκερέρο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Γαλούπης, Νασέρ, Ζαχαρόπουλος, Ιντρίσι, Πανάγου, Πέεφ (65΄ Οσμανάγκιτς), Μπουσμπίμπα (63΄ Αλεξόπουλος), Καντούτσης, Πετσίτης (55΄ Ηλιόπουλος), Τριανταφυλλάκης.
ΗΣΥΧΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ
Εύκολη δουλειά είχε ο ΠΑΟΚ στον στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος κερδίζοντας 4-1 τον ΟΦΗ. Την υπόθεση πρόκρισης την έκανε ευκολότερη η γρήγορη παραβίαση της εστίας του Γουάλεϊ και μάλιστα δύο φορές. Η πρώτη στο 12' με τον Λάμπρου, η δεύτερη στο 21', όταν ο Ακπομ ανατράπηκε εντός περιοχής, ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και ο Πέλκας που ανέλαβε την εκτέλεση διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του.
Στο 28' ο ΟΦΗ μείωσε σε 2-1 με μακρινό σουτ του Κοροβέση, που αφού άλλαξε πορεία από το πόδι του Ροντρίγκο ξεγέλασε τον Πασχαλάκη και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Ακπομ στο 44' σκόραρε με κεφαλιά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σαν φάουλ πάνω στον Μαρινάκη. Στο β΄ ημίχρονο κι ενώ το παιχνίδι περιήλθε σε υποτονικό αγωνιστικό επίπεδο, ο ΠΑΟΚ αύξησε το σκορ στο 3-1 με κοντινό σουτ του Πέλκα στο 55' μετά από αρχικό σουτ του Λάμπρου στο δεξί δοκάρι του ΟΦΗ. Λίγο αργότερα, ο ΠΑΟΚ με τον Πέλκα είχε και δεύτερο δοκάρι στην εστία του ΟΦΗ. Στο 80' ο ΠΑΟΚ με τον νεοσειλθόντα Σφιντέρσκι ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1 μετά από ωραία ενέργεια από πλάγια του Πέλκα και ιδανικό τελειωμα από τον Πολωνό... εκτελεστή.
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκανσον, Βαρέλα (74' Μιχαηλίδης), Γιαννούλης, Μαουρίτσιο (59' Εσίτι), Ντόουγκλας, Λάμπρου, Στοχ (78' Σφιντέρσκι), Πέλκας, Άκπομ.
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλεϊ, Κοροβέσης (46' Μπράουν), Κ. Γιαννούλης, Νάστος, Μαρινάκης, Μπολάκης, Στάικος (61' Μεγιάδο), Σουρνάκης, Νοικοκυράκης, Φερέιρα (82' Βαζ), Μάνος.
ΤΡΟΜΑΞΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
Η Λαμία δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά πήρε την πρόκριση από τα Τρίκαλα για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Ο 2ος αγώνας για τη φάση των «16» που έγινε στο ΔΑΚ Λαμίας έληξε ισόπαλος 1-1 και οι γηπεδούχοι πήραν την πρόκριση χάρη στη νίκη τους με 1-0 στο πρώτο ματς που έγινε στα Τρίκαλα. Σκόρερ αναδείχθηκαν ο Μπιανκόνι στο 11΄ με πέναλτι για τη Λαμία και ο Πέλκας στο 33΄ με σουτ για τα μαχητικά Τρίκαλα, που μέχρι στιγμής βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης στην Football League.
ΛΑΜΙΑ: Κάχριμαν, Ασίγκμπα, Τζανετόπουλος, Σάλιακας, Μπαχανάκ (24΄ Βασιλόγιαννης), Σκόνδρας, Δημούτσος, Τιρόνε (72΄ Βλαχομήτρος), Βύντρα, Ρόμανιτς (78΄ Μπουλούλης), Μπιανκόνι.
ΤΡΙΚΑΛΑ: Ζαρόπουλος, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Ντόσης, Παπαγεωργίου, Ριζογιάννης, Ελευθεριάδης (76΄ Λώττας), Γρηγορόπουλος (60΄ Βέρτζος), Πέπκας, Τσίπρας, Σταμάτης (68΄ Τεγούσης).
ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Ο Παναιτωλικός πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού στον δεύτερο αγώνα της φάσης των «16» αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στην παράταση με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ο Παναιτωλικός κατάφερε να προηγηθεί στο 116΄ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μπαΐροβιτς ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 68΄ στη θέση του Ντίας. Στο 119΄ ισοφάρισε ο Πανιώνιος με κεφαλιά του Ντομίνγκες.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κότνικ, Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Λυμπεράκης (63΄ Σαραμαντάς), Παπαγεωργίου, Οικονομίδης (68΄ Παπανικολάου), Εμμανουηλίδης, Μιλόγεβιτς (111΄ Γρίβας), Τσιλούλης, Αραμπούλι.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κνετ, Σανιά, Γιοβάνοβιτς, Σίεστεντ, Μάρτιν (62΄ Τζανακάκης), Ντάλσιο, Τσιγγάρας, Ντουάρτε, Άλβαρες (83΄ Μιμίτο), Ρόσα (97΄ Φυτόπουλος), Ντίας (68΄ Μπαϊροβιτς).
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Στις δεύτερες αναμετρήσεις για τη φάση των «16» στο Κύπελλο Ελλάδας, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Ατρόμητος-Βόλος 0-2
Άρης-Ξάνθη 2-1
Λαμία-Τρίκαλα 1-1
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-1
Πανιώνιος-Παναιτωλικός 1-1 παρ. (κ.δ. 0-0)
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1
Ολυμπιακός-Καλαμάτα 4-1
ΣΗΜΕΡΑ (α’ αγώνας)
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 17:30

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass