Ηττα στις λεπτομέρειες για τις γυναίκες της ΕΑΛ

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΘΩΣ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΝΤ ΜΕ 3-2 ΣΕΤ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2020 22:08

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΕΑΛ ηττήθηκε χθες στο κλειστό του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας από τη ΜΕΝΤ με 3-2 σετ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Β’ φάσης του κυπέλλου Ελλάδας και αποχαιρέτησε τον θεσμό.

Σ’ ένα παιχνίδι που ουσιαστικά κρίθηκε στις λεπτομέρειες, η ΕΑΛ παρά το καλό ξεκίνημα δεν είχε την ίδια απόδοση στα δύο τελευταία σετ και υποχρεώθηκε σε ήττα, από μία ομάδα με πιο έμπειρες αθλήτριες (κάποιες από αυτές είχαν συμμετοχή και στην Εθνική ομάδα), με μεγαλύτερο μπάτζετ που στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου στην Α2 Εθνική ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο.
Η ΕΑΛ δεν μπόρεσε να επαναλάβει αυτό που είχε κάνει στο παιχνίδι του α’ γύρου με τη ΜΕΝΤ, την οποία κέρδισε με 3-1 σετ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αθλητριών. Οι φιλοξενούμενες επιθετικά στηρίχθηκαν κυρίως στις Σωτηρίου και Μπαλογιάννη, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν τόσο η Κυριακίδου όσο και η Παπαστεφάνου.
Στο πρώτο σετ η ΕΑΛ στηριζόμενη στο πολύ καλό σερβίς, το δυνατό μπλοκ αλλά και τις επιθετικές αρετές των Γεροβασιλείου, Δαμιανίδου, Τάση πήρε το προβάδισμα στο σκορ και το διατήρησε μέχρι το τέλος (25-21).
Στο 2ο σετ, αν και είχε το προβάδισμα μέχρι το 21-19, στους τελευταίους πόντους έχασε την αγωνιστική της συνοχή με αποτέλεσμα η ΜΕΝΤ να κερδίσει με 25-22.
Καλή η εικόνα της λαρισινής ομάδας στο τρίτο σετ, με δυνατό μπλοκ, καλό σερβίς και τη Γεροβασιλειου να κυριαρχεί επιθετικά, στοιχεία τα οποία έδωσαν στην ΕΑΛ τη νίκη με 25-21 και εκ νέου το προβάδισμα στα σετ (2-1).
Το 4ο σετ ήταν πολύ νωθρό για την ΕΑΛ που υπέπεσε σε πολλά λάθη και έδωσε τη δυνατότητα στη ΜΕΝΤ να πάρει γρήγορα ένα προβάδισμα 7 πόντων (19-12) και να κερδίζει με 25-16 πηγαίνοντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.
Η ΜΕΝΤ εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη της ΕΑΛ στην υποδοχή, πήρε ένα προβάδισμα τεσσάρων πόντων 6-2 και το διατήρησε μέχρι το τέλος φτάνοντας στο τελικό 15-10.
Τα σετ: 25-21, 22-25, 25-21, 16-25, 10-15
Διαιτητές: Παπαγεωργίου, Σκορδάρα
ΕΑΛ (Χρυσομαλλίδης): Τάση, Μαρκούλη, Γεροβασιλείου, Παπαστεργίου, Αλβίζου, Δαμιανίδου, Μανδραβέλη (Λ), Κουτσιαρή, Ζαφειρίου, Βελεσιώτη, Τρίμα (Λ), Καφφέ, Βλάχου.
ΜΕΝΤ (Φλώρος): Κυριακίδου, Καψαχείλη, Παπαστεφάνου, Νικολαΐδου, Σωτηρίου, Μπαλογιάννη, Καψαμπέλη (Λ), Βέντζιου, Νικούλη, Γκάλιου, Αβραμίδου (Λ).

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass