Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΡΙΖΙΚΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Όλοι έφυγαν, ο Μπρέζας έμεινε...

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2015 8:00

 

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Ο Τύρναβος 2005 στην τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ για την παραμονή στη Β’ Εθνική κατηγορία, ηττήθηκε στον Εύοσμο από τον αδιάφορο Αγροτικό Αστέρα με σκορ 1-0 και αυτό το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό, καθώς οι «κυανέρυθροι» υποβιβάσθηκαν στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Για δυο περίπου μήνες κυκλοφορούσαν φήμες ότι η ομάδα μπορεί τελικά να παραμείνει στη Β’ Εθνική, όμως οι ελπίδες αποδείχθηκαν ότι ήταν φρούδες, καθώς προχθές οριστικά έγινε γνωστό σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η τυρναβίτικη ομάδα.

Και για τον επιχειρηματία Βασίλη Μπρέζα τέθηκε το δίλημμα το αν θα πρέπει να συνεχίσει ή όχι, σε ένα δημιούργημα δικό του, που «έκτισε» με πολλούς κόπους και θυσίες.

Μετά από ώριμη σκέψη καθώς εν θερμώ οποιαδήποτε απόφαση κι αν έπαιρνε ίσως να μην ήταν και η καλύτερη στην παρούσα φάση, έμεινε στην ομάδα και συνεχίζει στην κεφαλή της διοίκησης.

Ανανέωσε ριζικά το δυναμικό και στην τεχνική ηγεσία προσλήφθηκε ο Μιλτιάδης Ζιάκας, προπονητής με τον οποίο ταυτίσθηκαν απόλυτα οι απόψεις του και άρχισε η δημιουργία μιας νέας ομάδας. Έγινε όπως λέμε επανεκκίνηση.

Πολλά νέα παιδιά που έχουν όρεξη για δουλειά, οργάνωση σε επαγγελματικά πρότυπα και συγκρατημένη αισιοδοξία, είναι τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν το καινούργιο προφίλ του Τυρνάβου, ο οποίος από το στάδιο Αλκαζάρ επιστρέφει στη φυσική του έδρα, στο δημοτικό στάδιο της πόλης.

Η «Ε» βρέθηκε σε μια από τις προπονήσεις της ομάδας και σε δηλώσεις που έκαναν διοικούντες και τεχνική ηγεσία, επισήμαναν μεταξύ άλλων τα εξής:

Βασίλης Μπρέζας: «Φέτος ο Τύρναβος αλλάζει πορεία. Επανέρχεται εκεί που στην αρχή ήθελε να καταλήξει και να δουλέψει με παιδιά από την περιοχή μας, νεαρά παιδιά.

Σταματάει να μπαίνει στην παγίδα του πρωταθλητισμού που τον ανάγκαζε να παίρνει ποδοσφαιριστές από όλη την Ελλάδα για να μπορέσει να σταθεί, στις μεγαλύτερες κατηγορίες.

Όχι ότι δεν έχουμε φιλοδοξίες. Έχουμε φιλοδοξίες, αλλά πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου και στηρίζοντας αυτά τα παιδιά που έχουν πάρα πολύ ταλέντο, μπορούν να τα καταφέρουν.

Άρα ο Τύρναβος σηκώνει τη σημαία και λέει ότι υπάρχουν ταλέντα στον νομό και είμαστε υποχρεωμένοι οι διοικήσεις όλων των ομάδων του νομού, να στηρίξουμε αυτά τα παιδιά.

Και το κάνει πρώτος ο Τύρναβος».

Νίκος Σαμολαδάς (Γενικός διευθυντής): «Σίγουρα έρχομαι σε μια ομάδα που υποβιβάσθηκε, αλλά για μένα αυτή η ομάδα είναι ένα στοίχημα προσωπικό. Συμβαδίζουν οι απόψεις που έχω αυτή τη στιγμή με τις απόψεις που έχει ο πρόεδρος φυσικά και όλο το συμβούλιο της ομάδας και το προπονητικό τιμ. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα είναι αποκλειστικά και μόνο με παιδιά από την περιοχή, με πέντε έξι προσθήκες που θα βοηθήσουνε τα παιδιά να κάνουνε κάτι καλύτερο.

Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στην ομάδα του Τυρνάβου είναι κάτι πρωτόγνωρο και νομίζω ότι πρέπει οι ομάδες της επαρχίας, να ακολουθήσουν αυτό το μοτίβο.

Και αυτό που έχω δει μέχρι τώρα με έχει εντυπωσιάσει, δεν θέλω να είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος, αλλά νομίζω ότι αν συνεχίσουν τα παιδιά με αυτό τον ρυθμό, θα δούνε οι φίλαθλοι της περιοχής αλλά και όλης της Ελλάδας, κάτι που είναι διαφορετικό από αυτό που είδανε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Στόχος φυσικά και είναι να επανέλθει η ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ψηλά, όμως δεν είναι αυτοσκοπός.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο με αυτά παιδιά και νομίζω ότι αποκτούν εμπειρίες από τα παιχνίδι.

Στο τέλος θα δικαιωθούν και αυτοί και όλοι μας, θα έχουμε δε αυτό που αντιστοιχεί και πραγματικά αξίζει, ο Τύρναβος».

Δημήτρης Κουτίνας (Γενικός αρχηγός): «Κάνουμε μια καινούργια αρχή, με νέα παιδιά που έχουν όρεξη για δουλειά και συνειδητοποιούν πάνω από όλα, σε ποια ομάδα ήρθανε.

Επιστρέφουμε στη φυσική μας έδρα στον Τύρναβο και από τη στιγμή που οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή της ομάδας στη Γ’ Εθνική κατηγορία, απευθύνουμε ένα κάλεσμα στον κόσμο, να στηρίξει τη νέα προσπάθεια που γίνεται με νεαρά παιδιά της περιοχής.

Αυτό το εγχείρημα το θέλαμε όλοι, ήταν αναγκαίο να γίνει κάποια μέρα και πιστεύω ότι μέσα από τη σκληρή δουλειά και τις οδηγίες του κ.Ζιάκα ο οποίος είναι ένας νέος και φιλόδοξος προπονητής, να πετύχουμε τους στόχους μας».

Μίλτος Ζιάκας (προπονητής): «Στη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε ο Τύρναβος εγώ καλούμαι να μετασχηματίσω σε πράξη το όραμα του προέδρου και των ανθρώπων που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου. Πιστεύουμε στο ταλέντο που υπάρχει αποδεδειγμένα στο Νομό Λάρισας για αυτό συνειδητά έχουμε προχωρήσει στην επιλογή νεαρών ποδοσφαιριστών και παρέχοντάς τους κάθε επιστημονική υποστήριξη που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο, θα μπουν μπροστάρηδες και θα είναι οι απόλυτα πρωταγωνιστές σε αυτή τη νέα προσπάθεια του συλλόγου.

Για αυτό η όλη διαδικασία θα γίνει συστηματικά θέτοντας βραχυπροθέσμους στόχους που θα έχουν να κάνουν με την συγκρότηση άμεσα ενός ισχυρά ποδοσφαιρικού συνόλου και μακροπρόθεσμους που θα αφορούν το χτίσιμο των δομών του συλλόγου. Εγώ προσωπικά πιστεύω στη δύναμη των νεαρών ποδοσφαιριστών και μαζί με τους συνεργάτες μου το απολαμβάνουμε που δουλεύουμε μαζί τους.

Σε αυτή λοιπόν τη διαφορετική προσέγγιση θέλουμε τη στήριξη και το πιστεύω των φιλάθλων μας σε αυτή τη νέα προσπάθεια όπου επικρατεί η αυτοπεποίθηση σε όλους μας ότι για να υπάρξει νόημα στην επανεκκίνηση του συλλόγου θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε νέους παίκτες.

Ξέρω ότι το όλο εγχείρημα ακούγεται γενναίο όμως πιστεύω ότι η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, όταν γίνεται με μια καλά σχεδιασμένη διαδικασία.

Εύχομαι μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά με υγεία και επιτυχίες για τις ομάδες του νομού μας».

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Ο Τύρναβος μέχρι τώρα έχει δώσει δυο φιλικά παιχνίδια, με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας και την ΑΕΛ, ενώ είναι προγραμματισμένοι να γίνουν δυο ακόμη αγώνες.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου και ώρα 18 :00 θα αγωνισθεί στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση και την Τετάρτη 26 του μηνός θα παίξει στην Κοζάνη (18:00), με την ομώνυμη ομάδα.

ΤΟ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

Έφυγαν οι: Πρίφτης, Ντάλλας, Καραμανλής, Κισκαμπάνης, Σιάτρας, Παληγεώργος, Κυριάκος, Όττα, Μιλουτίνοβιτς, Γεωργίου, Σουλιώτης, Ιβανίδης, Μούσα Ποκόνγκ, Γκούρτσας, Λαμπρόπουλος, Τσούκαλος, Αλεξίου, Στεργιανός, Ντατίδης, Εμμανουήλ, Χαλούλος, Δημητρίου, Παπασσάβας.

Ήρθαν οι: Παπαϊωάννου (Εθνικός Γαζώρου), Μπαξεβάνος (Πιερικός), Τσιρλίδης (από ομάδα Α’ Εθνικής των Σκοπίων), Κούτσικος (Τσαριτσάνη), Λούγκος, Μπαρούτας (Δωτιέας), Σβερκούλης (Αχιλλέας Φαρσάλων), Καρλιάμπας (Ηρακλής Λ.), Παπαχρήστος (επέστρεψε από τον Πιερικό), Νασιάκος (Δήμητρα Γιάννουλης), Μανιώτης (Σμόλικας), Παπαγιάννης (ΑΕΛ), Τσιάγκος, Κόκορας (Δόξα Αργυροπουλίου), Αιβάζης (Ορφέας Ελευθερούπολης), Παναγιωτίδης (Εθνικός Γαζώρου).

Από την επαγγελματική ομάδα παρέμειναν οι Λίταινας, Τασιούλης, ενώ προωθήθηκαν από την ομάδα Νέων οι: Μητσογιάννης, Παναγιώτου, Νούσιος, Πέρπερας, Γελαλής, Χατζής, Δάσιος, Αλεξίου, Χρηστίδης.

ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ-ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΙΜ

Προπονητής θα είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Μιλτιάδης Ζιάκας από τη Μελιβοία, συνεργάτης του ο Σωτήρης Αδαμάκος και προπονητής τερματοφυλάκων ο Θανάσης Τζουβάρας, που πρόσφατα ανέβηκε και τα σκαλιά της εκκλησίας.Μασέρ είναι ο Αλέξης Δασκαλόπουλος.

Όσον αφορά στο ιατρικό επιτελείο, επικεφαλής είναι ο γνωστός ορθοπαιδικός Γιώργος Μπασδέκης, με συνεργάτες τους Χριστόφορο Κατσαρό, Αποστόλη Γκανάτσιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass