Δεν «Χ»άρηκε κανένας...

ΑΕΛ και Άρης έμειναν χθες στο στείρο 0-0 Ο Καρανίκας έσβησε τον Φετφατζίδη Τέλος ο Ντάουντα. Πωλείται ο Φατιόν Έρχεται Γάλλος αριστερό μπακ στους «βυσσινί»

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2020 22:49

Δεν «Χ»άρηκε ούτε η γηπεδούχος ΑΕΛ ούτε ο φιλοξενούμενος Άρης στο χθεσινό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στο Ael Fc Arena και συνέχισαν την παράδοση που τους θέλει στα τελευταία παιχνίδια να έρχονται ισόπαλοι. Αυτή τη φορά χωρίς κανένα τέρμα, με την ΑΕΛ να βρίσκεται στην 7η θέση και τον Άρη να παραμένει στην εξάδα που οδηγεί στα πλέι οφ.


Η ΑΕΛ πήρε έναν βαθμό απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, αλλά παράλληλα αποκαλύφθηκε και ένα «διαζύγιο» με αφορμή τη συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα του Θανάση Παπάζογλου. Αυτό είναι της ΑΕΛ με τον Ντάουντα που έμεινε εκτός δεκαοκτάδας και φανέρωσε ότι ο Νιγηριανός είναι εκτός πλάνων και αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν για τη λαρισινή ομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Λάρισα έρχεται αριστερό μπακ(χθες έπαιξε και πήγε πολύ καλά ο Καρανίκας που εκμηδένισε τον Φετφατζίδη), ενώ ο Φατιόν δεν αποδεσμεύεται αλλά πωλείται. Δεν έχει διαρρεύσει η τιμή που πωλείται ο ποδοσφαιριστής σε άλλη ομάδα.
Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ σε ένα γήπεδο που θύμισε «θέατρο», ήρθε ισόπαλη με ένα δυνατό αντίπαλο και παραμένει σε τροχιά εξάδας που οδηγεί στην Ευρώπη.
Είδαμε να μην αλλάζει το 3-5-2 αλλά να έχουμε εσωτερικές αλλαγές όπως αυτή του Καρανίκα, αλλά και την είσοδο του Παπάζογλου που όμως διανύει περίοδο προσαρμογής στη λαρισινή ομάδα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε το παιχνίδι με 3-5-2, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους: Μιχαήλ, Μόρα, Μπράλιτς, στη μεσαία γραμμή τους Καρανίκα(δεξιά) , Μπέρτο(αριστερά), αμυντικά χαφ τους Σετσέροβιτς, Κάτσε και σε ρόλο επιτελικού μέσου τον Μιλοσάβλιεβιτς, ενώ στην επίθεση ήταν οι Παπάζογλου, Ουάρντα.
Για ακόμα μια αναμέτρηση ο τεχνικός του Άρη Μίχαελ Ένινγκ επέλεξε την ίδια εντεκάδα και τον σχηματισμό 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια αγωνίσθηκε ο Κουέστα, στην άμυνα οι: Ρόουζ (δεξιά), Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι: Φετφατζίδης (δεξιά), Σάσα , Ματίγια, Γκάμα (αριστερά) και πιο μπροστά ο Λάρσον και ακόμα πιο μπροστά ο Ιντέγε.
Η ΑΕΛ στο πρώτο μέρος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τη μεγάλη ευκαιρία αφού επιχείρησε να παραβιάσει την εστία των φιλοξενουμένων με μακρινά σουτ.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε, αλλά πάλι ο Κουέστα εξουδετέρωσε κάθε «βυσσινί» σουτ, ενώ λίγο έλειψε στη μια και μαναδική ευκαιρία του Άρη ο Φετφατζίδης να πετύχει τέρμα λίγο πριν τη λήξη του αγώνα.
Συμπερασματικά η ΑΕΛ είχε περισσότερα σουτ στην εστία των φιλοξενουμένων, αλλά χωρίς να δημιουργεί κλασική ευκαιρία, με αποτέλεσμα και οι δυο ομάδες να φύγουν ευχαριστημένες με την ισοπαλία. Η ΑΕΛ πάντως κέρδισε τις εντυπώσεις...
ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
6': Σέντρα από δεξιά του Κάτσε και κεφαλιά του Παπάζογλου από το ύψος της μικρής περιοχής μπλοκάρει ο Κουέστα.
20': Ατομική ενέργεια από τον Ουάρντα που περνάει τον Δεληζήση, σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή και μπλοκάρει ο Κουέστα.
22': Από αριστερά σέντρα του Καρανίκα και ο Βέλεθ στην προσπάθειά του να αποκρούσει, λίγο έλειψε να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.
45': Μακρινό σουτ από τον Μιλοσάβλιεβιτς και η μπάλα καταλήγει άουτ.
45+2': Ο Κάτσε σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
59': Μακρινό σουτ του Γκάμα και η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κρίστινσον.
64': Μιλοσάβλιεβιτς και Κάτσε συνεργάστηκαν ωραία, με τον τελευταίο να σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή με τον Κουέστα να μπλοκάρει σταθερά.
80': Ο Καρανίκας απέφυγε τον Ρόουζ μέσα στη μεγάλη περιοχή, σουτάρει αλλά ο Κουέστα αποκρούει εντυπωσιακά.
90'+2: Κεφαλιά του Φετφατζίδη μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος από την ΑΕΛ ο Νίκος Καρανίκας που εκμηδένισε τον Φετφατζίδη στην πλευρά του και ακολούθησε ο Μόρας που ήταν υποδειγματικός στις μονομαχίες. Ο Κρίστινσον δεν πιέστηκε, ενώ Μπράλιτς, Μιχαήλ δεν πιέστηκαν και αυτοί αφού ο Μόρας «καθάριζε» τα πάντα.
Ο Κάτσε πολύ καλός, ενώ ο Σετσέροβιτς όχι κάτι εντυπωσιακό ιδίως επιθετικά.
Ο Μιλοσάβλιεβιτς, και αυτός σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ο Ουάρντα παρά την τεχνική του δεν έκανε κάτι ουσιώδες. Ο Παπάζογλου για πρώτη εμφάνιση δεν κρίνεται.
Επίσης δεν θα κρίνουμε τους: Μπούστος, Νούνιτς και Μπάλλα που έπαιξαν ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Από τον Άρη κορυφαίος ο Κουέστα που απέκρουσε όλα τα σουτ των παικτών της ΑΕΛ και ακολούθησαν οι: Δεληζήσης (πρώην παίκτης της ΑΕΛ) ο Βέλεθ και ο Γκάμα, παρότι έγιναν αλλαγές.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Δημήτρη Καραντώνη (Ημαθίας) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Παπάζογλου, Σετσέροβιτς, Σάσα, Γκάμα, Μπα.
Αψογοι στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Καρατζίκας (Αθηνών), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς (78' Μπούστος), Παπάζογλου (86' Νούνιτς), Μόρας, Καρανίκας, Σετσέροβιτς (90'+4' Μπάλλας), Μπέρτος, Κάτσε, Μπράλιτς.
ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Σάσα (63' Μπα), Ματίγια, Ρόουζ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Φετφατζίδης, Γκάμα (79' Μαρτίνες), Λάρσον (69' Ντιγκινί), Ιντέγε.

Διαμαρτυρία για ρατσιστικά συνθήματα

Ο αγώνας της ΑΕΛ με τον Άρη βρισκόταν στο 85', όταν υπήρξε διακοπή. Μια διακοπή γιατί ο Αμπού Μπα πήγε προς το μέρος του Καραντώνη τονίζοντας πως έπεσε θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς από φιλάθλους των «βυσσινί». Ο Γάλλος μέσος ήταν φανερά εκνευρισμένος, ενώ και οι συμπαίκτες του φώναζαν στον διαιτητή για την ενέργεια αυτή, με τον Ντιγκινί μετά στις δηλώσεις του να κάνει λόγο για ντροπή και τον Ρόουζ για καταστροφή.

Μ. Γρηγορίου: Αδικούμαστε από την ισοπαλία

Άδικο για την ΑΕΛ χαρακτήρισε τον βαθμό της χθεσινής ισοπαλίας με τον Άρη ο τεχνικός των «βυσσινί» Μιχάλης Γρηγορίου, ο οποίος στις δηλώσεις είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Έπειτα από την ήττα στην Ξάνθη και με τον τρόπο που ήρθε, θέλαμε να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή. Γνωρίζαμε πως ο Άρης έχει μία πάρα πολύ γρήγορη επιθετική γραμμή κι αν του δίναμε χώρο, θα το εκμεταλλευόταν. Οι παίκτες μου έδειξαν καλή εικόνα, με σωστές γραμμές και καλύψεις. Δεν θυμάμαι αν ο Κρίστινσον χρειάστηκε να κάνει κάποια επέμβαση. Μόνο ένα σουτ που πέρασε άουτ. Εμείς είχαμε καλές και ουσιαστικές ευκαιρίες κι ο Κουέστα ίσως είναι ο καλύτερός τους παίκτης. Βάσει της εικόνας μας αδικούμαστε από τον βαθμό της ισοπαλίας. Αυτή την εμφάνιση πρέπει να τη διατηρήσουμε, ειδικά τη στιγμή που ακολουθούν σε έξι μέρες τρία δύσκολα παιχνίδια. Με ανάλογες όμως εμφανίσεις θα έρθουν ξανά οι νίκες».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass