Το αθλητικό δίκαιο απασχολεί διεθνώς τις γυναίκες δικηγόρους

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ME TH FIFA - ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΑ ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΡΜΠΗ

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2020 22:12

Το αθλητικό δίκαιο και οι εξελίξεις του δείχνει ότι απασχολεί διεθνώς τις γυναίκες δικηγόρους που εξειδικεύονται σε αυτό, με αποτέλεσμα να ιδρυθεί η WISLaw που είναι μια διεθνής, μη κερδοσκοπική ένωση που ενώνει γυναίκες από περισσότερες από 40 χώρες.


Πρόσφατα διοργανώθηκε στη Ζυρίχη το τρίτο παγκόσμιο συνέδριο αθλητικού δικαίου της διεθνούς ενώσεως WISLaw σε συνεργασία με τη FIFA και στο οποίο συμμετείχε η Λαρισαία δικηγόρος που εξειδικεύεται σε θέματα αθλητικού δικαίου Ιωάννα Μπαρμπή και ήταν ομιλήτρια την πρώτη μέρα του συνεδρίου.
Με την ευκαιρία της συμμετοχής της τη ρωτήσαμε για την WISLaw και ποιος είναι ο στόχος της. Μας απάντησε: «Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε τις γυναίκες στον τομέα του αθλητικού δικαίου μέσω τακτικών εκδηλώσεων εκπαίδευσης και δικτύωσης. Θέλουμε επίσης να ευαισθητοποιήσουμε για τη συμμετοχή των γυναικών στον τομέα του αθλητικού δικαίου μέσω της δημοσίευσης ετήσιων εκθέσεων. Διατηρούμε τακτικά συναντήσεις μικρής κλίμακας σε διάφορες χώρες και συζητάμε θέματα που αφορούν στο αθλητικό δίκαιο σε ένα ανεπίσημο περιβάλλον. Σύμφωνα με το Καταστατικό μας WISLaw, όλες οι γυναίκες που δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται για το αθλητικό δίκαιο μπορούν να γίνουν ενεργά μέλη του συλλόγου. Οι άνδρες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μας ή να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία μας είναι ευπρόσδεκτοι να ενωθούν μαζί μας ως «φίλοι του συλλόγου».
Φέτος τι συζητήσατε;
«Στην ατζέντα του συνεδρίου -μεταξύ άλλων- ήταν θέματα όπως ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας της FIFA, τα επαγγελματικά συμβόλαια στο αντρικό και γυναικείο ποδόσφαιρο αλλά και πιο «σύγχρονα» θέματα όπως το e-football που είναι μέρος του e-sports. Δείγμα του ενδιαφέροντος του συνεδρίου ήταν ότι έδωσε το «παρών» ο Emilio Garcia SIlvero, FIFA Chief Legal and Compliance αλλά και η Marisa Dominguez Rubio (FIFA)».
Παράλληλα, υπήρξαν και εκλογές όπου εκλέχθηκαν οι Patricia Moyersoen (Γαλλία) και Catherine Pitre (UK) στο συμβούλιο της WISLaw, που προστέθηκαν στο υπάρχον συμβούλιο που αποτελούν η Ελληνίδα Δέσποινα Μαυρομάτη, η Melanie Schärer (Τσεχία) και η Marisa Rubio Dominguez (Ισπανία).

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass