Ηταν θέμα ανωτερότητας…

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΜΕ 3-0

Δημοσίευση: 07 Ιαν 2020 22:16

Το κρύο ήταν τσουχτερό προχθές το απόγευμα στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, όπου ο Απόλλων Λάρισας προσπάθησε χωρίς επιτυχία να κάμψει την αντίσταση του πρωτοπόρου ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος πέρασε… αέρας από τη θεσσαλική πρωτεύουσα, κερδίζοντας άνετα με 3-0.


Σε ένα ματς που διεξήχθη στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2 και στο οποίο οι φιλοξενούμενοι, παίζοντας απλά, έχοντας ουσία στο παιχνίδι τους και τη συμπαράσταση 50 περίπου φιλάθλων τους, που έκαναν έντονη την παρουσία τους, έδειξαν πως στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος δίκαια απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής.
Ο Απόλλων Λάρισας είχε να ηττηθεί στην έδρα του από τις 17 Μαρτίου του 2019, όταν έχασε από τον Καραϊσκάκη με 1-0 κι ενώ μετρούσε μέχρι προχθές οκτώ νίκες (περιλαμβανομένης και της Ξάνθης για το Κύπελλο Ελλάδος) και δύο ισοπαλίες.
Η ομάδα των Ιωαννίνων μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 4’ σε σουτ του Μπουκουβάλα η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Γκέκα.
Ίδια κατάληξη είχε και στο 5’ σουτ του Λώλη, ενώ στο 10’ ο Αποστολόπουλος έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει στη συμβολή των δοκαριών.
Στο 18’ σε κάθετη μπαλιά του Ναζίμ, πριν η μπάλα φτάσει στον Σιφναίο την πρόλαβε και την έδιωξε αμυντικός του ΠΑΣ.
Δέκα λεπτά αργότερα, στο 28’, ο Σιόντης επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Γκέκας μπλόκαρε την μπάλα.

 

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΕΞΙ ΛΕΠΤΑ
Η ανωτερότητα των φιλοξενουμένων καρποφόρησε στο 31’, όταν ο Κάστρο εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Γκέκα, που δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα και έγινε το 0-1.
Έξι λεπτά αργότερα στο 37’, έγινε το 0-2. Ο 18χρονος (γενν. στις 5/9/2002) Αλέξανδρος Λώλης, που έδειξε πως είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, με θαυμάσια κάθετη πάσα βρήκε τον Σάντι Κρίζμαν και ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ, που απέφυγε τον Καρρίκι, με ωραίο πλασέ πέτυχε το 2-0.
Λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια στο 44’, ο Αποστολόπουλος τροφοδότησε τον Κρίζμαν, ο οποίος έκανε το πλασέ με την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Γκέκα.

 

ΙΔΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Ίδιο σκηνικό είχαμε και στην επανάληψη, στο 46’ ο Παμλίδης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά στο πρώτο δοκάρι εκεί όπου ο Κρίζμαν πλάσαρε εξ επαφής με τον Γκέκα να διώχνει την μπάλα και στη συνέχεια σε νέο σουτ του Μπουκουβάλα ο Καρδιτσιώτης γκολκίπερ την μπλόκαρε.
Και στο 64’ σε σουτ του Παμλίδη έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Γκέκα.

 

ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΑ…
Οι παίκτες του Αριαν Μπελά αντέδρασαν μετά το 70’, όμως δεν μπόρεσαν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους, να παραβιάσουν την εστία του Λαρισαίου γκολκίπερ του ΠΑΣ, Λευτέρη Χουτεσιώτη.
Στο 71’ το σουτ του Τασιούλη έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ στο 73’ ο Σκούπρας έκανε τη σέντρα από δεξιά, με τον Παντελάκη στην προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι να στέλνει τη μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα από την εστία της ομάδας του σε κόρνερ.
Από αυτή τη φάση ο Λίταινας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Καρρίκι, που είχε προωθηθεί, να παίρνει την κεφαλιά, αλλά τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει.
Στο 75’ μετά από εκτέλεση νέου κόρνερ από τον Λίταινα, ο Χουτεσιώτης δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα, ο Σιφναίος δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα, ενώ το γύρισμα του Χατζή μετά την απομάκρυνση των αμυντικών πέρασε άουτ.

 

Ο ΠΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 0-3
Κι ενώ ο Απόλλων αναζητούσε το γκολ για να μειώσει το σκορ, ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε για τρίτη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα, με έναν όμορφο συνδυασμό των έμπειρων παικτών του. Στο 81’ λοιπόν ο Παμλίδης έδωσε στον Καρτάλη, αυτός άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια και ο Λεό με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της προχθεσινής αναμέτρησης.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Ντάουλας (Δυτικής Αττικής), ο οποίος είχε συνεργάτες τους κ. Πλάκα (Δυτικής Αττικής), Πετρίδη (Χίου).
Από την πλευρά του Απόλλωνα υπήρξαν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες, γιατί πριν το πρώτο γκολ που πέτυχε ο Κάστρο, προηγήθηκε φάουλ που έγινε σε βάρος του Σκούπρα, το οποίο και δεν καταλογίστηκε.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Απόλλωνα οι Κουρτεσιώτης (8’ ), Σκούπρας (26’) και Ναζίμ (33’), ενώ στο 39’ κίτρινη αντίκρισε και ο Λώλης του ΠΑΣ Γιάννινα.
Κουρτεσιώτης και Ναζίμ συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες και σήμερα θα αποφασίσει η τεχνική ηγεσία σε ποιους από τους επόμενους τέσσερις αγώνες θα εκτίσουν την ποινή τους.
Σημειώνεται πως στο επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα, έχουν δηλωθεί να εκτίσουν την ποινή τους οι Σουλιώτης, Καρρίκι, που επίσης είχαν ήδη συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Άριαν Μπελά): Γκέκας, Γκουστάβο Σάντος (60’ Τασιούλης), Σουλιώτης (84’ λ.τ. Μπρέμπος), Σκούπρας, Χατζής, Μπαστακός, Λίταινας, Κουρτεσιώτης, Καρρίκι, Σιφναίος, Ναζίμ (85’ Νύκταρης).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας (84’ Ζιούλης), Αποστολόπουλος, Κάστρο, Σιόντης, Ξύδας (71’ Καρτάλης), Λώλης (55’ Λέο), Παμλίδης, Κρίζμαν.

 

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Την πέμπτη της νίκη στη Super League 2 πανηγύρισε χθες το απόγευμα η ομάδα των Χανίων. Στο παιχνίδι, που ολοκλήρωσε την 11η αγωνιστική, οι Κρητικοί επικράτησαν στην έδρα τους με 2-1 της Δόξας Δράμας και έφτασαν τους 17 βαθμούς.
Το 1-0 έγινε στο 33’ με κεφαλιά του Ανδρέου και δύο λεπτά μετά, στο 35’, ο Κουσκουνάς με εξαιρετική κεφαλιά έγραψε το 2-0, ύστερα από μπαλιά του Βρεττού. Το μόνο που κατάφερε η Δόξα Δράμας ήταν να μειώσει στο 48’ με καταπληκτικό σουτ του Πλέγα.
*Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Σμύρνης  υπέβαλε μετά την εντός έδρας ήττα από τον Λεβαδειακό (1-0) ο Νίκος Παπαδόπουλος.
Παράλληλα, η διοίκηση εξετάζει τον αντικαταστάτη του και το όνομα του Μπάμπη Τεννέ είναι μεταξύ αυτών που ακούσθηκαν.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
*Παναχαϊκή - Πλατανιάς    2-2
(24’ Πολίμος, 39’ Μαυριάς - 32’ Κωστίκος, 55’ Λεϊρία)
*Απόλλων Λάρισας - ΠΑΣ Γιάννινα    0-3
(31’ Κάστρο, 37’ Κρίζμαν, 81’ Λέο)
*Απόλλων Σμύρνης - Λεβαδειακός    0-1
(31’ Μάντζιος)
*Απόλλων Πόντου - Εργοτέλης    1-3
(89’ πεν. Μπρίτο - 42’ Έφορντ, 67’ Μπαράτα, 73’ Ροβίθης)
*Καραϊσκάκης - Κέρκυρα    3-0
(26’, 56’ Χατζηστραβός, 47’ Τσούτσης)
*Χανιά - Δόξα Δράμας    2-1
(33’ Ανδρέου, 35’ Κουσκουνάς - 48’ Πλέγας)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)
1. ΠΑΣ Γιάννινα    21-4    27
2. Καραϊσκάκης    19-15    20
3. Απόλλων Σμύρνης    16-6    20
4. Εργοτέλης    18-17    19
5. Λεβαδειακός    11-9    17
6. Πλατανιάς    19-17    17
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
7. Απόλλων Λ.    14-13    17
8. Χανιά    13-7    17
9. Παναχαϊκή    15-11    16
10. Δόξα Δράμας    12-11    13
11. Απόλλων Πόντου    3-28    -3
12. Κέρκυρα    2-25    -3
** Ο Απόλλων Πόντου ξεκίνησε με -6 βαθμούς και η Κέρκυρα με -3

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12η)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/1
17:00 Εργοτέλης-Απόλλων Σμύρνης (ERT SPORTS)
ΚΥΡΙΑΚΗ 12/1
15:00 Καραϊσκάκης-Δόξα Δράμας
15:00 Χανιά – Απόλλων Πόντου
15:00 Κέρκυρα-Απόλλων Λάρισας
15:15 ΠΑΣ Γιάννενα –Παναχαϊκή(ERT SPORTS)
ΔΕΥΤΕΡΑ 13/1
17:00 Λεβαδειακός-Πλατανιάς(ERT SPORTS)

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass