Τρίποντα στήριξης και αλληλεγγύης

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΟΥΡNΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2019 22:19

Το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού ανέδειξαν χθες στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ οι ομάδες μπάσκετ παλαιμάχων καλαθοσφαιριστών της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης και του Βόλου μαζί με τους Μαραθωνοδρόμους Λάρισας, που ένωσαν τις δυνάμεις τους στο φιλανθρωπικό τουρνουά με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για να αγοραστούν σεντόνια για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ήταν μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Λάρισας, που προέκυψε ύστερα από σχετικό δημοσίευμα της «Ε» και η οποία στέφθηκε με επιτυχία αφού ο κόσμος αγόρασε κουπόνια ενίσχυσης.
Το τουρνουά ξεκίνησε με τη λαρισινή μονομαχία ανάμεσα στον Σύλλογο Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Λάρισας και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, που έληξε 45-39. Ήταν ένα παιχνίδι με διακυμάνσεις και εναλλαγές στο προβάδισμα στο σκορ που κρίθηκε ουσιαστικά στα τελευταία λεπτά.
Στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ για να λήξει το 20λεπτο με ένα ελαφρύ προβάδισμα του ΣΠΑΚΛ (19-16 χάρη σε δύο καλάθια του Καραγιάννη). Στο 24’ ο ΣΠΑΚΛ πήγε στο +5 (22-17 με ένα έμμεσο τρίποντο του Αγοραστού), αλλά οι Μαραθωνοδρόμοι έτρεξαν ένα σερί 7-0 και πέρασαν μπροστά με 24-22 (με καλάθι του Δημότσιου στο 26’), ενώ στα τελευταία δευτερόλεπτα με τρίποντο του Μπέη και καλάθι του Ξηρομερίτη έκλεισαν το 3ο δεκάλεπτο στο +5 (31-36).
Οι Μαραθωνοδρόμοι διατήρησαν τη διαφορά μέχρι το 33’ (34-39), αλλά η συνέχεια ανήκει στον ΣΠΑΚΛ που με ένα επιμέρους 11-0 (ένα καλάθι από τον Μπατζόπουλο, ένα τρίποντο από τον Παλάσκα και δύο σερί τρίποντα από τον Τηγανή) πήρε τη νίκη με 45-39.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Παπαϊωάννου): Καραγιάννης 6, Παλάσκας 6(2), Σκουλίδης 6, Δ. Χύτας 2, Γ. Χύτας 4, Μπατζόπουλος 6, Ανδρέου, Τηγανής 6(2), Μιχαλόπουλος, Αγοραστός 4, Παρλάτζας 5(1), Γκορτσίλας.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Γούλας 1, Λιούπας, Δημότσιος 8, Ξηρομερίτης 10, Ανεστόπουλος, Γκέτσιος 2, Ανδρίτσος, Γ. Λάππας, Θ. Λάππας, Κωνσταντόπουλος, Βασιλός, Ξηροφώτος 4, Κοντονίνας, Σφακιανός, Μπίκης, Μπάτας, Μπέης 14 (4).

 

ΑΝΕΤΑ ΤΟ «2 ΣΤΑ 2»
Άνετη ήταν η επικράτηση του Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Λάρισας στο δεύτερο κατά σειρά παιχνίδι, κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπως άλλωστε καταδεικνύει και το τελικό 62-48. Τα δεκάλεπτα: 13-16, 30-22, 44-38, 62-48.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Παπαϊωάννου): Κολλάτος, Παλάσκας, Αργυρόπουλος, Δ. Χύτας, Γ. Χύτας, Μαργαριτόπουλος, Γκορτσίλας, Ανδρέου, Πιτσαρής, Τηγανής, Γιακούλας, Μουγδής, Τύμπας, Γακόπουλος.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Κουφογιάννης-Πέτρας): Γιαμπάνης, Ζωγράφος, Καραγιάννης, Κοσμάς, Μαλαμίδης, Μητακίδης, Παπαναστασίου, Παπασαραφιανός, Περατεινός, Τσέλιος, Φαρμάκης.

 

ΦΟΡΤΣΑΡΕ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ
Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα του τουρνουά η ομάδα της Λάρισας ηττήθηκε από τους Παλαιμάχους του Βόλου με 54-51. Το μη παραγωγικό πρώτο ημίχρονο στοίχισε στη λαρισινή ομάδα, η οποία αν και ανέβασε ρυθμούς στο β’ μέρος και ειδικότερα στην τελευταία περίοδο, δεν μπόρεσε να φτάσει στην ανατροπή και να πάρει την τρίτη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 8-19, 19-28, 28-44, 51-54.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Παπαϊωάννου, Αγορογιάννης, Ζαχαρέλης, Κουραμάς, Προβίδας, Ξηρομερίτης, Γκιγκιούλης, Ζουμπάς, Μύτιλης, Τσιτρούλης, Αγγελακόπουλος, Γκούλιος, Μπουλιάκης.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΒΟΛΟΥ (Καραΐσκος): Πρέκας Ε., Πρέκας Λ., Πρέκας Ν., Τζούμας Λ., Τζούμας Αγ., Κανούλης, Κατσαφούρης, Κοπάνος, Παναγιώτου, Καρακαστούνης.

 

ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Κατά τη διάρκεια του τουρνουά οι διοργανωτές τίμησαν για τη μεγάλη του προσφορά στο λαρισινό μπάσκετ και όχι μόνο τον Κ. Ζαραγκότα. Επίσης τιμήθηκαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η εφημερίδα «Ελευθερία», οι ομάδες που συμμετείχαν ήτοι ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας και οι Παλαίμαχοι Θεσσαλονίκης και Βόλου, καθώς επίσης και το παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Αρκετές προσωπικότητες της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ενώ πολλοί από αυτούς έκαναν την εμφάνισή τους και στο παρκέ δείχνοντας τις μπασκετικές τους ικανότητες.
Συγκεκριμένα παρευρέθηκαν η βουλευτής Λάρισας κ. Μπίζιου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, οι αντιπεριφερειάρχες κ. Καλομπάτσιος, Λιούπας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημότσιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ξηρομερίτης, Αργυρόπουλος και Παπαδημητρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» κ. Μιχαλόπουλος, ο διευθυντής της ΜΕΘ του ΓΝΛ κ. Κομνός, ο πρόεδρος του ΕΑΚΛ κ. Κουρδής, ο γ. γραμματέας κ. Ζήλος, η ταμίας κ. Τουρσουνίδου κ.ά.
Τους αγώνες διηύθυναν οι κ. Αγορογιάννης, Αθανασόπουλος, Δημοβέλης Στ. και Δημοβέλης Ελ., ενώ στη γραμματεία ήταν οι κ. Νανούλη, Ιωάννου, Καραγιάννη και οι κ. Παπαδημητρίου και Τσιοτινός.

 

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ Η ΕΝΑΡΞΗ
Μοναδικό αρνητικό στοιχείο της χθεσινής ημέρας στο κλειστό του Αλκαζάρ ήταν το γεγονός ότι το τουρνουά ξεκίνησε με μισή ώρα και πλέον καθυστέρηση, κάτι που γέμισε με δυσαρέσκεια τα μέλη των ομάδων. Αυτό συνέβη γιατί στις 14:00 είχε οριστεί αγώνας του παιδικού της ΕΣΚΑΘ στο κλειστό του Αλκαζάρ, κάτι που σχολιάστηκε αρνητικά, αφού όπως ελέχθη θα μπορούσε η διοργανώτρια αρχή να είχε αλλάξει την ώρα έναρξης του αγώνα για να μην προκύψει αυτό το πρόβλημα.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass