ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΕΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ

Επανεκκίνηση κάνει ο Δωτιέας

* Κώστας Τσανάς: «Ξεκινάμε από το μηδέν, θέλουμε τη στήριξη από όλους τους Αγιώτες»* Γιάννης Αλεξούλης: «Χάσαμε χρόνο αλλά ευελπιστώ να δείξουμε ένα αξιόλογο σύνολο»

Δημοσίευση: 15 Αυγ 2015 10:53

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Πέρυσι ο Δωτιέας, το καμάρι της Αγιάς, πέρασε από... σαράντα κύματα και παρέμεινε στο παρά πέντε, στη Γ' Εθνική κατηγορία.

Ήταν μια χρονιά με πολύ άγχος, αρχικά οι «κόκκινοι» ξεκίνησαν με όνειρα, σιγά-σιγά όμως η αγωνία χτυπούσε...κόκκινο και στο φινάλε κατάφεραν τελικά να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη σωτηρία.

Φέτος τα πράγματα δείχνουν να είναι πολύ πιο δύσκολα για το ιστορικό αυτό σωματείο, διότι άλλαξαν πάρα πολλά και για να γίνει η κατάλληλη χημεία χρειάζεται μεγάλη πίστωση χρόνου, καθώς ουσιαστικά «κτίζεται» μια καινούργια ομάδα από την αρχή.

Ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΛ Γιάννης Αλεξούλης είναι ο τιμονιέρης και οι διοικούντες στηρίζουν πολλά πάνω του, αφού τόσο ως ποδοσφαιριστής στο παρελθόν όσο και ως προπονητής σήμερα, τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν και συνεχίζουν να τον χαρακτηρίζουν είναι η δύναμη, η πειθαρχία και η τόλμη.

Του αρέσουν εξάλλου τα δύσκολα, είναι μαχητής όπως όλοι γνωρίζουμε και από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε ήταν απόλυτα ειλικρινής με τους παίκτες της ομάδας, από τους οποίους ζήτησε και προσωπικές θυσίες για να μπορέσει η ομάδα να λειτουργήσει και να υλοποιήσει τους στόχους της.

ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ

Αν και φαίνονται ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, υπάρχει παράθυρο αισιοδοξίας, με την προϋπόθεση να βοηθήσουν όλοι στην περιοχή της Αγιάς και να κρατήσουν «ζωντανό» τον Δωτιέα. Σε δηλώσεις που έκαναν ο πρώην πρόεδρος και νυν γενικός αρχηγός Κώστας Τσανάς που πάντα είναι ένας πιστός στρατιώτης και ο τεχνικός Γιάννης Αλεξούλης, επισήμαναν μεταξύ άλλων τα εξής:

Κώστας Τσανάς(γενικός αρχηγός): «Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλα τα σωματεία του νομού και στην ομάδα μας, με υγεία και χωρίς τραυματισμούς. Ξεκινάμε από το μηδέν, κάνουμε μία ριζική αλλαγή φέτος και δίνουμε βάρος στα νέα παιδιά. Πιστεύω πως με τα νέα παιδιά μέσα από σκληρή δουλειά και τις προπονήσεις αλλά και την εμπειρία κάποιων ποδοσφαιριστών, θα δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο το οποίο θα παλέψει για να κρατηθεί στην κατηγορία. Σίγουρα χρειάζεται στήριξη από όλους τους επιχειρηματίες και από τον κόσμο της Αγιάς όπου την είχαμε τα τελευταία χρόνια, για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε με επικεφαλής τον κ. Γκλέτο, που έχει προσφέρει τα πάντα σε αυτή την ομάδα. Και πρέπει να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, αλλάξανε τα δεδομένα, άλλαξε ριζικά η ομάδα, αλλά πρέπει να έχει την κατάλληλη στήριξη για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας».

Γιάννης Αλεξούλης(προπονητής): «Είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά για τον Δωτιέα. Φανταστείτε ότι πέρυσι με πληρέστερη ομάδα σώθηκε στην τελευταία αγωνιστική. Το σημαντικό είναι ότι άλλαξε η φιλοσοφία, με την έννοια ότι πλέον η ομάδα πρέπει να κερδίσει την αξιοπιστία όσον αφορά στον διοικητικό τομέα. Αυτό σημαίνει ότι έχει χαμηλώσει πάρα πολύ το μπάτζετ , αλλά τουλάχιστον δοθήκανε οι εξηγήσεις από τη διοίκηση που από δω και στο εξής ό,τι θα λέει πρέπει και να ισχύει. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει ελλείψεις και χρειάζεται πέντε-έξι βασικούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές για να μπορούμε να έχουμε κάποια ελπίδα, να μείνουμε στην κατηγορία. Παρόλα αυτά ο στόχος για εμάς είναι να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο σε σχέση με πέρυσι, με παιδιά ιδιαίτερα του νομού. Θέλουμε να αναδείξουμε κάποια ταλέντα και μετά με μεγάλη προσπάθεια να κυλήσει η χρονιά, μένοντας στον στόχο που είναι η παραμονή στην κατηγορία.

Θα ήθελα σε αυτή τη φάση να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα γιατί μας παρέχει τις εγκαταστάσεις στη Μελιβοία, μας δίνεται ο χώρος για να κάνουμε και πρωινές προπονήσεις, καθώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Μας παραχωρεί τους κοιτώνες της Μελιβοίας και μας παρέχει, διατροφή και διαμονή. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τη διοίκηση του Φιλοκτήτη, καθώς μπορούμε να έχουμε το γήπεδο για τις πρωινές προπονήσεις, ώστε να κάνουμε τα τεχνικά κομμάτια και τα τρεξίματα. Από κει και πέρα υπάρχει πολύ μεγάλη προσπάθεια από τα παιδιά, μεγάλο ενδιαφέρον από παιδιά που θέλουνε να πρωταγωνιστούνε σε αυτή την κατηγορία. Τους λείπει βέβαια η εμπειρία και νομίζω πως χρόνο με τον χρόνο παρότι χάσαμε πάρα πολύ μεγάλο διάστημα, θα καταφέρουμε να δείξουμε ένα αξιόλογο σύνολο».

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Συγκρατημένα αισιόδοξοι εμφανίζονται στις δηλώσεις οι έμπειροι ποδοσφαιριστές της ομάδας, που τόνισαν:

Βασίλης Ντακούλας: «Εύχομαι να έχουμε μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά, με υγεία πάνω από όλα. Κάνουμε μία νέα αρχή με πολλά νέα παιδιά και έναν έμπειρο προπονητή τον κ.Αλεξούλη, που βοηθάει σημαντικά σε όλη αυτή την κατάσταση. Η διοίκηση είναι κοντά μας για να επιλύει όλα τα προβλήματα της προετοιμασίας και στόχος μας καθαρά φέτος είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία, χωρίς τραυματισμούς

και την αγωνία που είχαμε πέρυσι μέχρι το τέλος».

Θωμάς Τσιρογιάννης: «Καλή χρονιά να ευχηθώ σε όλους, με υγεία και χωρίς τραυματισμούς. Κάνουμε μία νέα προσπάθεια φέτος, με πολύ νεανικό σύνολο και με έναν καινούργιο και αξιόλογο προπονητή, τον κ.Αλεξούλη. Στόχος της ομάδας είναι να δέσει γρήγορα, να παίξουμε ένα όμορφο ποδόσφαιρο και να εξασφαλίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, την παραμονή».

Γιώργος Τσατσαλίδης: «Κάνουμε μία καινούργια προσπάθεια με νέα παιδιά που έχει φέρει η ομάδα, αλλάζοντας συγχρόνως και τη φιλοσοφία της. Και με έναν προπονητή που γνωρίζουμε όλοι μας, για τη σοβαρότητα που τον διακρίνει . Στόχος μας είναι να δέσει η ομάδα, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να εξασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή στη κατηγορία».

Βαλάντης Κόκκας: «Εύχομαι να έχουμε μία καλή χρονιά , γεμάτη υγεία. Ξεκινάμε με καινούργιους στόχους σε σχέση με πέρυσι. Στόχος για εμάς είναι η παραμονή και όσο το δυνατόν να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο της ομάδας και την θέλουμε να είναι ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια και να ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο».

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ

18/8 Καλοχώρι

26/8 Γιάννουλη

22 ή 23/8 Αχιλλέας Φαρσάλων

ΤΟ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

Καινούργια ουσιαστικά ομάδα ο Δωτιέας, καθώς έφυγαν 12 παίκτες και ήρθαν 10. Αναλυτικά:

Ήρθαν: Χρήστος Μπαταβάνης (Α.Ο. Σελλάνων), Σπύρος Ιωαννίδης, Κώστας Σούλι, Στέλιος Παππάς, Γιάννης Κολοβός (Απόλλων Λάρισας), Χρήστος Δαλαμπύρας (Λάρισα 2012), Γιώργος Ακρίβος (Τύρναβος 2005), Ηλίας Μαυρομάτης, Γιώργος Φώτος, Παναγιώτης Παϊτέρης (ΠΑΕΔ Πλατυκάμπου).

Έφυγαν: Άγγελος Σταυράκης, Ηλίας Γκίκα (Νίκη Βόλου), Νίκος Πετρουζέλης (Πύδνα Κίτρους), Κατσίκης, Δημήτρης Δημολιός, Λάιος (Σπάρτη), Κοκκίνης (Ιάλισος Ρόδου), Ουέλιγκτον (Γ.Σ.Α. Ροδοχωρίου), Νίκος Μπαρούτας, Νίκος Λούγκος (Τύρναβος 2005), Αλέκος Κουβελάς(Απόλλων Λάρισας), Δημήτρης Πλιάγκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass