Με Χάμιλτον στο Περιστέρι…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΒΑΓΓ. ΚΟΥΤΣΟΚΕΡΑΣ - ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Ο ΜΠΡΑΝΤΟΝ ΡΑΣ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2019 22:00

«Τους πήραμε όλους αλλά δεν παίρνουμε νίκες...». Αυτό ήταν χθες το σαρκαστικό σχόλιο του προέδρου της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ Θόδωρου Ριζούλη όταν ρωτήθηκε για την ενίσχυση της ομάδας με τον Μπράντον Ρας (πρωταθλητής ΝΒΑ) και τον νέο συνεργάτη στην τεχνική ηγεσία Βαγγέλη Κουτσοκέρα που ανακοινώθηκε και επίσημα χθες.


Ο Μπράντον Ρας ανακοινώθηκε από τη λαρισινή ΚΑΕ, που σίγουρα η ήττα από τον Ήφαιστο με 63-58 αποτέλεσε μια ψυχρολουσία, αλλά στο Περιστέρι στον αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου θα παίξει μάλλον ο Χάμιλτον, καθώς ο νεαποκτηθείς σταρ του ΝΒΑ με το πολύ καλό συμβόλαιο θα πρέπει να περάσει αρχικά αιματολογικές και εργομετρικές εξετάσεις και να δούνε σε τι κατάσταση βρίσκεται ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.
Ο Μπράντον Ρας είναι 34 ετών (γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου 1985), με ύψος 1,98μ. Υπενθυμίζουμε ότι υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο στο ΝΒΑ, με τους Πέισερς και το 2011 μετακόμισε στους Ουόριος, και τη δεύτερη χρονιά υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με αποδοχές 8 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ήταν άτυχος καθώς τραυματίστηκε στο γόνατο.
Έτσι, το 2013 πήγε στη Γιούτα και τους Τζαζ, για να επιστρέψει στους Ουόριορς ένα χρόνο μετά, φτάνοντας στους τελικούς, όπου ηττήθηκαν από το Κλίβελαντ, για να κατακτήσει το «δαχτυλίδι» ένα χρόνο μετά πάλι με την ίδια ομάδα.
Αγωνίστηκε μία σεζόν στη Μινεσότα, ενώ υπέγραψε χωρίς να αγωνιστεί, στους Μπακς και το Πόρτλαντ.
Ολοκλήρωσε την καριέρα του στο ΝΒΑ έχοντας 4,2 πόντους, 2,1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.
Στη Λάρισα έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και στις πρώτες του δηλώσεις σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ομάδας τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι μία νέα πρόκληση και μια νέα ευκαιρία για μένα. Αυτή η νέα πρόκληση ήταν αυτό που με ώθησε να έρθω στην Ευρώπη».
Όσο για τον βαθμό ετοιμότητάς του ήταν κατηγορηματικός: «Είμαι έτοιμος…».

 

ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΚΕΡΑΣ
Εδώ και δέκα περίπου μέρες από την άφιξη του Βαγγέλη Αγγέλου και τη λύση της συνεργασίας με τον Στάθη Νετρατζάκη, ο Βαγγέλης Κουτσοκέρας είχε πιάσει δουλειά στη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ κα κάθισε στον πάγκο τόσο στο φιλικό παιχνίδι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη όσο και στο επίσημο παιχνίδι με τον Ήφαιστο.
Η επίσημη συνεργασία με το νέο μέλος της τεχνικής ηγεσίας ανακοινώθηκε χθες, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η ΚΑΕ Λάρισα ανακοινώνει την ένταξη του Βαγγέλη Κουτσουκέρα στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας σε ρόλο ειδικού συνεργάτη. Ο Βαγγέλης Κουτσουκέρας, πρωταθλητής Ευρώπης όντας στο προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού, με την τεράστια εμπειρία του εμπλουτίζει το τεχνικό μας επιτελείο στην προσπάθεια για την πλέον άρτια οργάνωση του συλλόγου, αλλά και την υψηλότερη δυνατή προετοιμασία του αγωνιστικού τμήματος για τις δύσκολες και σημαντικές της υποχρεώσεις. Ο Λαρισαίος τεχνικός έχει ήδη αναλάβει το πόστο του, σε συνεργασία με τον προπονητή μας Βαγγέλη Αγγέλου και τον Γιάννη Τζήμα».

 

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΟ
Τα... ακραία καιρικά φαινόμενα που ξέσπασαν εντός του ΟΑΚΑ και συγκεκριμένα από τα 6.75 (21/34 τρίποντα, ρεκόρ στην ιστορία των «πράσινων»), οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε ακόμη έναν περίπατο στην Α1 Ανδρών. Το «τριφύλλι» συνέτριψε με 130-81 τον Ηρακλή, στην αναμέτρηση με την οποία έκλεισε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής, διευρύνοντας 8-0 το αήττητο του στο πρωτάθλημα και υποχρεώνοντας τον «Γηραιό» στην 5η ήττα του.
Πλέον ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Βόβορα επικεντρώνεται στην αναμέτρηση που ακολουθεί με την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ (28/11, 21:00), όπου ο Έλληνας τεχνικός θα παραδώσει τα κλειδιά της «πράσινης» τεχνικής ηγεσίας στον Ρικ Πιτίνο!
Για την ιστορία, το προηγούμενο ρεκόρ του «τριφυλλιού» σε εύστοχα τρίποντα είχε επιτευχθεί στις 20/12/2008 απέναντι στον ΠΑΟΚ, όταν είχε ευστοχήσει σε 18.
Τα δεκάλεπτα: 36-15, 64-36, 95-52, 130-81
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα, Συμεωνίδης, Τσολάκος,.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βόβορας): Παπαγιάννης 4, Τζόνσον 8 (1), Φρεντέτ 24 (6), Καλάθης 5 (1), Μπεντίλ 7 (1), Τόμας 16 (4), Ράις, Παπαπέτρου 5 (1), Παππάς 12 (3), Βουγιούκας 16 (2), Ουάιλι 18, Μήτογλου 15 (2).
ΗΡΑΚΛΗΣ (Καστρίτης): Τέπιτς 6, Καββαδάς 9, Σούλερ 12 (1), Ντέιβις 11 (3), Χάνλαν 24 (3), Οκερέαφορ 3 (1), Κακαρούδης, Ζάρας 10 (2), Καλαϊτζίδης 3 (1), Γεωργαλάς, Γκάρετ 2.
*Σε αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Λάρισα-Ήφαιστος Λήμνου    58-63
Ιωνικός Ν.-Κολοσσός Ρ.    79-86
ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο    78-56
Προμηθέας Πάτρας-Πανιώνιος    87-76
Λαύριο-ΑΕΚ    60-73
Άρης-Περιστέρι    72-59
Παναθηναϊκός-Ηρακλής    130-81

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)
Παναθηναϊκός    16
Προμηθέας Πατρών    14
Περιστέρι    14
Ήφαιστος Λήμνου    13
Λαύριο    13
ΑΕΚ    12
Ιωνικός Νικαίας    12
Κολοσσός Ρόδου    12
ΠΑΟΚ    11
Ηρακλής    11
Πανιώνιος    10
Ρέθυμνο    10
Λάρισα    10
Άρης    10

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass