Εχασε, αλλά δεν χάθηκε…

ΧΘΕΣ Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΦΑΙΣΤΟ ΜΕ 63-58 - ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ Ο ΧΑΜΙΛΤΟΝ;

Δημοσίευση: 24 Νοε 2019 22:25

Έχασε χθες η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ στο Κλειστό της Νεάπολης από τον Ήφαιστο με 63-58, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α1 εθνικής κατηγορίας, αλλά δεν χάθηκε παρότι ο Κολοσσός Ρόδου πέτυχε μεγάλη νίκη εκτός έδρας επί του Ιωνικού Νίκαιας, καθώς το πρωτάθλημα έχει αρκετό δρόμο και υπάρχουν περιθώρια για διορθωτικές κινήσεις.


Μια από τις διορθωτικές κινήσεις ολοκληρώνεται σήμερα, καθώς, πιθανώς, τη θέση του Μπλέικ Χάμιλτον να πάρει ο Μπράντον Ρας που αναμενόταν χθες το βράδυ στη θεσσαλική πρωτεύουσα. Πάντως λογικά ο Αγγέλου θα δει σε τι κατάσταση είναι ο Ρας και θα αποφασίσει ανάλογα.
Πάντως στο χθεσινό παιχνίδι η προηγούμενη διορθωτική κίνηση να αντικατασταθεί ο Ρέινολντς αντί του Χίκι δεν έφερε θετικά αποτελέσματα μιας και ο Αμερικανός είχε 1/10 σουτ! Έχουμε μια επιφύλαξη για την αξία του επειδή είναι το πρώτο του επίσημο παιχνίδι και ο πρότερος αγωνιστικός του βίος στο Ρέθυμνο ήταν αρκετά καλός. Ο συγκεκριμένος παίκτης ήταν το βαρόμετρο της χθεσινής αναμέτρησης.
Στο παιχνίδι παρότι έπαιζε ένας… Ήφαιστος (θεός της φωτιάς στην αρχαιότητα) αντί να πάρουν φωτιά τα καλάθια πήραν τα... στεφάνια, αφού οι δύο ομάδες ήταν υπερβολικά άστοχες. Με 10/27 δίποντα και 7/40 τρίποντα η ΛΑΡΙΣΑ μπορούσε να κερδίσει! Αυτό τα λέει όλα…
Στο ξεκίνημα του αγώνα ο τεχνικός Βαγγέλης Αγγέλου προτίμησε να βάλει (και δικαιώθηκε…) τον Φλόιντ στην αρχική πεντάδα με τον Χάμιλτον στη θέση «4». Και μπήκε με φόρα, καθώς προηγήθηκε με 16-7 στο 7’ και 18-13 στο 10’.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι «έσβησαν» ή συγκεκριμένα ο Λιτλ έσβησε τον Μπερχαμενέσκελ (8 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο) και το καλάθι έγινε... κουμπότρυπα.
Το 25-31 του ημιχρόνου ήρθε φυσιολογικά με τη ΛΑΡΙΣΑ να πετυχαίνει μόλις επτά πόντους σε ένα δεκάλεπτο. Ούτε ομάδα μίνι να ήταν…
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παρκς ξεκίνησε να κάνει πάρτι, αλλά δεν κράτησε πολύ, (40-47 στο 30’).
Στο τέταρτο δεκάλεπτο το μοναδικό εύστοχο σουτ του Χίκι -ένα τρίποντο από τα οκτώ μέτρα έκανε το 56-57, 58 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη- έκανε το παιχνίδι ντέρμπι. Όμως σαράντα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη δεν βρήκαν στόχο (56-59) τρία διαδοχικά τρίποντα των Παπαντωνίου, Χίκι, Χάρις και ο Ήφαιστος κέρδισε στο τέλος με 63-58 χάρη στην ψυχραιμία των παικτών του στις βολές.
Από την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου που ήταν άστοχη, αλλά πειθαρχημένη στο παιχνίδι καλύτερος χθες ήταν ο Φλόιντ. Εντυπωσιακός αθλητής με αλτικά προσόντα. Αν βελτιωθεί σε τεχνική ίσως παίξει μεγάλο μπάσκετ. Ακολούθησε ο Μπερχαμενέσκελ του πρώτου δεκαλέπτου. Και όμως με τόσους παίκτες σε άσχημη μέρα ο αγώνας ήταν ντέρμπι. Χάθηκε μια ευκαιρία νίκης…
Από τον Ήφαιστο καλύτερος ήταν ο Λιτλ. Ο Τζέρι Σμιθ είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ και το έδειξε στο κλειστό της Νεάπολης. Πέτυχε τους 17 από τους 63 πόντους της ομάδας του.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία των Σχοινά, Ψαριανού, Λόρτου
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-13, 25-31, 40-47, 53-68
ΛΑΡΙΣΑ (Αγγέλου): Χάμιλτον 8 (3/12 σουτ), Μπερχανεμέσκελ 11 (4/14 σουτ), Χάρις 8 (2/9 σουτ), Φλόιντ 4 (12 ριμπάουντ, 4 μπλοκ), Παπαντωνίου 10 (2/10 σουτ, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Χίκι 5 (1/10 σουτ), Χείλαρης 4, Τσιλούλης, Παρκς 8 (3/5 δίποντα, 2/2 βολές, 13 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα)
ΗΦΑΙΣΤΟΣ (Μανωλόπουλος): Μολντοβεάνου 4, Έβανς 11 (4/10 δίποντα), Σμιθ 17 (5/9 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Πελεκάνος 3 (1), Χάμοντς 6 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Σταμάτης, Τσαϊρέλης 8 (6 ριμπάουντ), Χαριτόπουλος, Μούρτος 5 (5/6 βολές), Λιτλ 9 (1)

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σε αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Λάρισα-Ήφαιστος Λήμνου    58-63
Ιωνικός Ν.-Κολοσσός Ρ.    79-86
ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο    78-56
Προμηθέας Πάτρας-Πανιώνιος    87-76
Λαύριο-ΑΕΚ    60-73
Άρης-Περιστέρι    (24/11, 17:00)
Παναθηναϊκός-Ηρακλής    (25/11, 19:00)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 8 αγώνες)
Παναθηναϊκός    14 -7αγ.
Προμηθέας Πατρών    14
Περιστέρι    13 -7αγ.
Ήφαιστος Λήμνου    13
Λαύριο    13
ΑΕΚ    12
Ιωνικός Νικαίας    12
Κολοσσός Ρόδου    12
ΠΑΟΚ    11
Ηρακλής    10 -7αγ.
Πανιώνιος    10
Ρέθυμνο    10
Λάρισα    10
Άρης    8 -7αγ.

 

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ:
Πρόβλημα στην επίθεση…

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ που είχε στον πάγκο και τον νέο του συνεργάτη Βαγγέλη Κουτσοκέρα δήλωσε τα εξής:
«Ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, όπως και το παιχνίδι στη Ρόδο. Η διαφορά ήταν στην ψυχολογική προσέγγιση. Μετά τη νίκη στη Ρόδο θέλαμε και σήμερα τη νίκη. Ξεκινήσαμε καλά. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το παιχνίδι χάλασε. Δείξαμε ανταγωνιστικότητα. Τα λάθη στο τέλος του ματς στέρησαν κατοχές, ώστε να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Κρατήσαμε τον Ήφαιστο χαμηλά στο σκορ, αλλά το πρόβλημά μας στην επίθεση παράλληλα με τα λάθη μας ήταν καθοριστικά. Από τα 17 λάθη δεχθήκαμε 16 πόντους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια».
Για τον Χίκι: «Είναι δύσκολο ένας παίκτης να μπει τόσο γρήγορα. Είναι παίκτης που θέλει την μπάλα στο χέρια του. Δεν γνωρίζει τους συμπαίκτες του και δεν τον γνωρίζουν. Οι συμπαίκτες του τον καλωσόρισαν. Και αυτός πολέμησε μαζί μας».
Για τον Ρας: «Είναι πολύ μεγάλο όνομα για την Ελλάδα. Η συζήτηση που είχαμε ήταν πως ο ίδιος ήθελε να μπει στο παιχνίδι γιατί του λείπει. Εμείς θέλουμε να μπει στα αποδυτήρια και να είναι ο μεγάλος αδερφός. Θα προσπαθήσουμε να δούμε πού μπορεί να μας βοηθήσει. Είναι επιτυχία που τον έφερε η ομάδα. Θα έρθει και θα δούμε πώς θα τον διαχειριστούμε. Έως τότε δεν φεύγει κανείς. Βλέποντας και κάνοντας».

 

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Αλέξ. Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass