Πότε ο γονιός κάνει τον μάνατζερ...

*ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ *ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΠΕΠΦΑ ν. ΛΑΡΙΣΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΦΑΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2019 21:31

«Βρίσκω ενδιαφέρον το γεγονός ότι μερικοί από τους πιο πετυχημένους αθλητές που έχω γνωρίσει, σαν γονείς δεν πιέζουν καθόλου τα παιδιά τους να διαπρέψουν στον αθλητισμό.

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι αυτοί οι γονείς έχουν μια καλύτερη κατανόηση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Η εκμάθηση των ικανοτήτων, τα θεμέλια και η αποφυγή των "παγίδων" του ανταγωνισμού τοποθετούνται πολύ ψηλότερα από τη συλλογή μεταλλίων και διακρίσεων.
Οι γονείς αυτοί είναι εξοικειωμένοι με το μακρύ χρονοδιάγραμμα και τις θυσίες που απαιτούνται για να φτάσουμε στην κορυφή του αθλήματος. Έχουν την τάση να σέβονται περισσότερο τους προπονητές και να είναι υπομονετικοί με τη διαδικασία της προπόνησης» έγραψε ο Ματ Ρας που επί δύο δεκαετίες ασχολείται με την προπόνηση αθλητών κυρίως των εφήβων και ανέπτυξε μια ολοκληρωμένη άποψη για το τι χρειάζεται ένα παιδί για να πάει από το Α στο μακρινό Β.
Το παιδί κάνει αθλητισμό για τον εαυτό του και όχι για τους γονείς. Συχνά υπάρχει πίεση στα παιδιά να επιτύχουν καλύτερες επιδόσεις, μέσω των οποίων θα ικανοποιήσουν φιλοδοξίες ή προσωπικούς αθλητικούς στόχους που δεν πραγματοποίησαν οι γονείς.
Συχνό είναι το φαινόμενο το παιδί να απολαμβάνει τον αθλητισμό, ενώ ο γονιός να αγχώνεται καθώς περιμένει από εκείνο να αποδίδει με τρόπο αντάξιο της εικόνας που έχει ο γονέας για τον εαυτό του.
Ο ρόλος του γονιού είναι να είναι στο πλάι του παιδιού αναγνωρίζοντας και ενισχύοντας την προσπάθειά του. Ο γονιός δεν είναι manager, ο οποίος θα ζητήσει τον λόγο από τον αθλητή που είχε μια αποτυχία!
Αυτά και άλλα πολλά θα αναλυθούν στην αυριανή ημερίδα με θέμα: «Συμπεριφορές προπονητών και γονέων και ο ρόλος τους στην ψυχολογία και στην προώθηση της φυσικής δραστηριότητας των παιδιών» και θα γίνει από 18:00 ως 20:30 στο αμφιθέατρο «Κατσίγρα» της Ιατρικής Σχολής Λάρισας.
Διοργανωτές είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το τμήμα ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο δραστήριος σύλλογος της ΠΕΠΦΑ ν. Λάρισας, που προσκαλούν να βρίσκονται στην εκδήλωση προπονητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, αλλά κυρίως παιδιά με στόχο οι γονείς να προτρέψουν τα παιδιά να αθληθούν, να ενθαρρύνουν τις προσπάθειές τους και να χαρούν την πορεία μαζί τους και είναι πολύ σημαντικό να αισθάνονται τους γονείς συμμάχους και όχι κριτές....
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
18:00 – 18:30 Εγγραφές – Χαιρετισμοί
18:30 - 19:00 1η ΕΙΣΗΓΗΣΗ
«Συμπεριφορές προπονητών και γονέων και ο ρόλος τους στην ψυχολογία των νεαρών αθλητών».
ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ - ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.
19.00-19.30 2η ΕΙΣΗΓΗΣΗ
«Διαρροή νεαρών αθλητών από την Άσκηση και τον Αθλητισμό. Ο ρόλος του καθηγητή Φυσικής Αγωγής εντός και εκτός σχολείου».
ΜΑΡΙΟΣ ΓΟΥΔΑΣ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΦΑΑ Π.Θ.
Καθηγητής ΣΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Γνωστικό αντικείμενο -Ψυχολογία Φυσικής Αγωγής
19.30- 20:00 3η ΕΙΣΗΓΗΣΗ
«Παρακίνηση μαθητών μέσω του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής για περισσότερη εξωσχολική φυσική δραστηριότητα. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ IMPACT».
ΔΙΓΓΕΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΦΑΑ Π.Θ.
Αναπληρωτής Καθηγητής, ΣΕΦΑΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Γνωστικό αντικείμενο -Διδακτική στη Φυσική Αγωγή
20.00-20.30 ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Τον συντονισμό της ημερίδας θα έχει ο αθλητικός συντάκτης της «Ε» Σωτήρης Κέλλας.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΤΩΤΑΣ:
Η γνώση φέρνει
αποτελέσματα

Ο πρόεδρος της ΠΕΠΦΑ ν. ΛΑΡΙΣΑΣ Κώστα Τσιτώτας σε δηλώσεις του σχετικά με την ημερίδα τόνισε τα εξής: «Ως ΠΕΠΦΑ διοργανώνουμε κάθε χρόνο επιστημονικές ημερίδες που απευθύνονται στο ευρύ κοινό και αποφασίσαμε φέτος φέρνοντας ένα εκλεκτό επιτελείο επιστημόνων του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να μιλήσουμε για ένα θέμα που έχει σχέση με τον αθλητισμό στις μικρές ηλικίες. Και ο λόγος είναι ότι η γνώση φέρνει καλύτερα αποτελέσματα και αυτά ελπίζουμε να βελτιώσουν τη σχέση μεταξύ γονέων-προπονητών και παιδιών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass