ΑΠΟΜΕΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ

Η Μπάρτσα κοντά στο ιστορικό "sextete”

*Το ιδανικό κλείσιμο της καριέρας του Πέδρο

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2015 7:37

Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο ιστορικό "sextete", τα έξι τρόπαια μέσα σε μία χρονιά, έκανε η Μπαρτσελόνα στην Τιφλίδα, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ στην παράταση (5-4), απέναντι στη Σεβίλλη. Στον Λουίς Ενρίκε και τους παίκτες του, μετά την προχθεσινή επιτυχία και τα τρόπαια του Champions League, πρωταθλήματος και Κυπέλλου, απομένουν τώρα το ισπανικό Σούπερ Καπ και το παγκόσμιο συλλόγων για να επαναλάβουν τον ιστορικό θρίαμβο της Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα, όταν το 2009 κατάφερε να κρατήσει και τα έξι αυτά κύπελλα στην αγκαλιά της μέσα σε ένα χρόνο.

Απομένει ο αγώνας με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για το ισπανικό Σούπερ Καπ, με τους Καταλανούς να έχουν κερδίσει και τις δύο προηγούμενες φορές την διοργάνωσεις έχοντας απέναντι τους Βάσκους (1983 και 2009), ενώ το μοναδικό σοβαρό εμπόδιο στο παγκόσμιο συλλόγων που θα γίνει στα μέσα Δεκέμβρη στην Ιαπωνία θα είναι η Ρίβερ Πλέιτ, του Μαρσέλο Γκαγιάρδο. Δύο τρόπαια που θα χρειαστεί να διεκδικήσει - εκτός απροόπτου- χωρίς τον Πέδρο, τον παίκτη που της χάρισε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, αλλά ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Μάντσεστερ.

Για τον Πέδρο αυτή ήταν η τελευταία φορά. Και το γκολ, που χάρισε το πέμπτο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στην Μπαρτσελόνα, έκανε τον αποχωρισμό πιο όμορφο. Ο Πέδρο διάλεξε την κατάλληλη βραδιά για να κλείσει ένα κύκλο 11 χρόνων στους Καταλανούς. Από σήμερα κιόλας, το μέλλον του ξεκινάει μακριά. Σίγουρα στο Μάντσεστερ, περισσότερο κοντά στην Γιουνάιτεντ και λιγότερο στην Σίτι.

Ήταν η μητέρα του Πέδρο, πριν δύο εβδομάδες, όταν αποκάλυψε ότι ο υιός της δεν θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα με την Μπαρτσελόνα, μιλώντας μάλιστα για το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και χθες σε Ισπανία και Αγγλία μιλούσαν με βεβαιότητα για την ολοκλήρωση της μεταγραφής στην Γιουνάιτεντ, αφήνοντας μόλις κάποιο μικρό περιθώριο στην Σίτι.

"Σημείωσα το γκολ που νικήσαμε, αλλά ήταν έργο όλης της ομάδας και είμαι χαρούμενος γι αυτό. Όταν ξέρεις ότι μπορεί να φύγεις είναι δύσκολο. Ήμουν έκπληκτος που δεν άρχισα στο παιχνίδι, όμως σέβομαι τις αποφάσεις του προπονητή και όπως πάντα προσπάθησα να είμαι επαγγελματίας, να βγω έξω και να βοηθήσω την ομάδα,", είπε μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ο Πέδρο, που πάντως εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από την αποκάλυψη του αθλητικού διευθυντή της Μπάρτσα Ρομπέρτο Φερνάντες, πως του έχει ζητήσει να φύγει από την Μπαρτσελόνα. " Ήταν λόγια ατυχή. Δεν πρέπει να μιλάνε έτσι οι άνθρωποι. Είχε τους λόγους του. Δεν θέλω να φύγω από την Μπαρτσελόνα, αλλά θέλω να αγωνίζομαι. Δεν έχει να κάνει με τα χρήματα, αλλά με το χρόνο συμμετοχής. Ο,τι κι αν συμβεί, είμαι και θα παραμείνω για πάντα οπαδός της Μπαρτσελόνα," συμπλήρωσε ο Πέδρο.

Ο Λιονέλ Μέσι, με τα δύο γκολ που σημείωσε στο ευρωπαικό Σούπερ Καπ, έφτασε τα 24 σε ισάριθμα παιχνίδια απέναντι στην Σεβίλλη, ρεκόρ που έχει και απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Χθες οι πρώτες κουβέντες του Αργεντινού σούπερ σταρ, ήταν για τον Πέδρο. "Ο Πέδρο το αξίζει, αξίζει τα πάντα. Δεν ξέρουμε τι πρόκειται να κάνει, αλλά ότι και να αποφασίσει του ευχόμαστε να είναι καλά. Στα πρώτα 50' πήραμε σαφές προβάδισμα, αλλά στην συνέχεια χαλαρώσαμε. Είμαστε επίσης κουρασμένοι και τα πράγματα έγιναν περισσότερο δύσκολα για εμάς," εξήγησε ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Ουνάι Εμερι, είδε την ομάδα του να πανηγυρίζει πρώτη, στην συνέχεια να πέφτει, να σηκώνεται και να χάνει μοναδικές ευκαιρίες για να περάσει στην διαδικασία των πέναλτυ. "Βγήκαμε έξω για να είμαστε δημιουργικοί και να προκαλέσουμε κινδύνους στην Μπαρτσελόνα. Για να φτάσεις σε ευρωπαικούς τελικούς χρειάζεται να έχεις κερδίσει το σεβασμό και να γίνει αυτό πρέπει να είσαι στην επίθεση, όπως και κάναμε,", είπε ο προπονητής της Σεβίλλης στην συνέντευξη Τύπου. "Δεν νομίζω ότι πήραμε την ανταμοιβή που μας άξιζε από το παιχνίδι. Είχαμε καθαρές ευκαιρίες και στο τέλος κάναμε την Μπαρτσελόνα να ανησυχεί," συμπλήρωσε ο Εμερι.

Απόλυτα ικανοποιημένος εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Λουίς Ενρίκε, που παρά την απουσία του Νειμάρ, επέλεξε Ραφίνια αντί Πέδρο ανάμεσα στους πρώτους ένδεκα. " Ξέραμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και αυτό πραγματικά έδειξε την αξία της ομάδας. Είναι δύσκολο να κατακτάς τρόπαια και νίκες. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που κερδίσαμε και φάνηκε η σκληρή δουλειά που απαιτείται για να φτάσεις στην επιτυχία," τόνισε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, που κατέκτησε με τους Καταλανούς το τέταρτο τρόπαιο μέσα στην χρονιά, μετά το Champions League, το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ισπανίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass