ΧΘΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΠΑΡΣΤΕΛΟΝΑ-ΣΕΒΙΛΗ 5-4

Ο αγώνας της 40ετίας

*Με τρία τέρματα από φάουλ και παράταση

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2015 7:22

Στον πιο συναρπαστικό αγώνα της 40ετούς ιστορίας του Ευρωπαϊκού Super Cup, η κάτοχος του Champions League Μπαρτσελόνα, νίκησε 5-4 στην παράταση τη νικήτρια του Europa League Σεβίλη και στέφθηκε υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Πέδρο ίσως στην τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα των "Μπλαουγκράνα", πέτυχε το νικητήριο γκολ πέντε λεπτά πριν από το τέλος της παράτασης, όπως ακριβώς είχε κάνει και στον αντίστοιχο αγώνα του 2009 εναντίον της Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Προηγήθηκε όμως ένα απίστευτο 90λεπτο στο οποίο η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε 4-1, όμως η Σεβίλη επέστρεψε.

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Εβερ Μπανέγκα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Ουνάι Έμερι με απευθείας φάουλ. Η απάντηση ήταν άμεση και πανομοιότυπη. Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε δύο φορές σε διαδοχικά φάουλ στο 7΄και το 16΄και "γύρισε" το ματς, ενώ ακολούθησαν τα γκολ του Ραφίνια (44΄), Σουάρες (52΄) και με το σκορ στο 4-1 όλα έδειχναν ότι το υπόλοιπο του ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήτα.

Όμως, οι Σεβιγιάνοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Μείωσαν σε 4-2 στο 57΄ με τον Ρέγες και στη συνέχεια πλησίασαν στο ένα γκολ (4-3) με πέναλτι που κέρδισε ο Βιτόλο από τον Ματιέ και αξιοποίησε στο 72΄ ο Κέβιν Γκαμεϊρό. Στο 81΄ οι τρεις αλλαγές του Έμερι συνδυάστηκαν, Μαριάνο, Ιμόμπιλε, Κονοπλιάνκα, και ο τελευταίος ισοφάρισε! Η Σεβίλη είχε πετύχει το απίστευτο, να διαγράψει διαφορά τριών τερμάτων μέσα σε 24 λεπτά με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα!

Ο Πέδρο στο 115΄ διαμόρφωσε το τελικό 5-4, καθώς η "Μπάρτσα" γλύτωσε την ισοφάριση σε κλασικές ευκαιρίες του Κόκε (118΄) και του Ραμί (120΄)

Έτσι οι Καταλανοί κατέκτησαν το πρώτο τρόπαιο της σεζόν, ενώ ο Λουϊς Ενρίκε έγινε ο τέταρτος που κατακτά Super Cup ως παίκτης και ως προπονητής. Προηγήθηκαν οι Κάρλο Αντσελότι, Πεπ Γκουαρντιόλα και Ντιέγκο Σιμεόνε.

Σκόρερ: 3' Μπανέγκα (φάουλ), 57' Ρέγες (σουτ), 72' Γκαμεϊρό (πέναλτι), 81' Κονοπλιάνκα (σουτ) -- 7', 16' Μέσι (φάουλ), 44' Ραφίνια (σουτ), 52' Σουάρες (σουτ), 115' Πέδρο (σουτ).

Διαιτητής: Γουϊλιαμ Κόλουμ (Σκοτία)

Κίτρινες: Μαρτιέ, Πέδρο - Κριχόβιακ, Κόκε, Μπανέγκα, Κρον-Ντέλι, Ιμόμπιλε

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουϊς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ντάνι Αλβες, Μασεράνο (93΄ Πέδρο), Ματιέ, Ραφίνια (78΄ Μπάρτρα), Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα (63΄ Σέρχι Ρομπέρτο), Σουάρες, Μέσι

ΣΕΒΙΛΗ (Ουνάι ΄Εμερι): Μπέτο, Τρεμουλινάς, Ραμί, Κόκε, Κριχόβιακ, Κρον-Ντέλι, Ιμπόρα (80΄ Μαριάνο), Ρέγες (68΄ Κονοπλιάνκα), Μπανέγκα, Βιτόλο, Γκαμεϊρό (80΄ Γκαμεϊρό)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass