ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2015

Η ΑΕΛ απέκτησε τον Σεμπαστιάν Ναγιάρ

*Αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και από χθες είναι στο Καρπενήσι *Πριν πέντε χρόνια τον κοστολογούσαν ένα εκατομμύρια δολάρια!

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2015 10:33

Του Σωτ. Κέλλα

Η ΑΕΛ ανακοίνωσε χθες το πρωί την απόκτηση του Αργεντίνου Σεμπάστιαν Ναγιάρ που είχε μείνει ελεύθερος τον Μάρτιο του 2015 από την Κέρκυρα λόγω πειθαρχικού παραπτώματος πριν τον αγώνα της τότε ομάδας του με τον ΟΦΗ.

Πάντως στην Κέρκυρα έχουν καλή άποψη για τον ποδοσφαιριστή και δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες μέρες βρισκόταν στο νησί των «Φαιάκων» έκανε ατομικό πρόγραμμα και μια προπόνηση μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες κάτω από τις οδηγίες του γνώριμού μας Σάκη Τσιώλη.

Ο 27χρονος παίκτης γεννήθηκε στις 10/5/1988 στο Μπουένος Άιρες και αναδείχτηκε στους «μικρούς» της Μπόκα Τζούνιορς. Το 2008, επί Κάρλος Ίσκια, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, παίζοντας βασικός και σ’ ένα ματς (2-1, 17/5/2008) με τη Ρασίνγκ, για το Κλαουσούρα.

Η επόμενη σεζόν (2009- 10) και μετά από ένα άκαρπο ενδιαφέρον της ολλανδικής, Αλκμάαρ, τον βρήκε στον Πριμέρα Ντιβιζιόν, με τα χρώματα της Ρεκρεατίβο Ουέλβα. Σ’ ένα χρονικό σημείο όπου η αξία του υπολογιζόταν στο ένα εκατομμύριο δολάρια και πολλοί έσπευδαν να μιλήσουν για... έναν άλλο Γκάγκος (τον γνωστό παίκτη της Μπόκα Τζούνιορς, Ρεάλ Μαδρίτης, της Ρόμα και της Βαλένθια).

Λόγω, ωστόσο, μιας δικαστικής μάχης με τον Μπόκα, με αφορμή τη μετακίνησή του, άργησε να παίξει, όταν μπήκε, η Ουέλβα είχε αρχίσει να παίρνει την... κατιούσα κι έτσι, μέχρι τα τέλη του 2009, που έμεινε στην Ανδαλουσία, αρκέστηκε σε μόλις 14 αγώνες.

Συνέχισε, το 2010, σε Κολομβία (Ντεπορτίβο Κάλι) και Μεξικό (Ατλάντε) και την τελευταία διετία, για οικογενειακούς, κυρίως, λόγους, επέλεξε να αγωνιστεί στην πατρίδα του, την Αργεντινή (Αλντοσίβι, 11/0) και την Ισπανία, όπου διέμενε η σύζυγος και ο γιος του. Πρώτα, στην Οριχουέλα της Β’ (7/0) και, από τον περασμένο Ιανουάριο, στην Σαν Ρόκε Ντε Λέπε (Γ’, 12/1), απ’ όπου και τον Ιούνιο έμεινε ελεύθερος.

Στη συνέχεια πήγε στην Κέρκυρα(2013) όπου αγωνίσθηκε μέχρι τον Μάρτιο του 2015 είχε 41 συμμετοχές και πέτυχε 4 τέρματα.

Έχει ύψος 1,89 μ. και αγωνίζεται στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Τον Ιανουάριο του 2015 και μετά την αναμέτρηση Πανθρακικού-Κέρκυρας 1-0 κατηγορήθηκε από τον Σενεγαλέζο αμυντικό Πάπε Εμπόου του Πανθρακικού όταν του έκανε ρατσιστική επίθεση κάτι το οποίο διέψευσε ο Ναγιάρ οργισμένος ενώ και ο προπονητής του Μιχάλης Γρηγορίου τον στήριξε.

Ο Εμπόου είχε υποστηρίξει: «Αυτά δεν είναι καθόλου καλά πράγματα για το ποδόσφαιρο. Ήρθε και με πλησίασε το νούμερο οκτώ της Κέρκυρας (σ.σ. Ναγιάρ) και με αποκάλεσε νέγρο και μαϊμού. Σ΄ ένα παιχνίδι που το είδε κόσμος στο γήπεδο και παιδιά στην τηλεόραση, αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν. Είναι η τελευταία φορά που μιλά έτσι. Δεν πρέπει να γίνει ξανά κάτι τέτοιο. Δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο για να δούμε τι μπορεί να γίνει. Από την πλευρά μου αυτό δεν είναι αποδεκτό».

Από την πλευρά του, ο Σεμπαστιάν Ναγιάρ, διέψευσε το περιστατικό: «Έχω φίλους όπως ο Ντιόγκο και ο Φάμπιο. Δεν είμαι ρατσιστής. Σέβομαι όλες τις φυλές και όλους τους αντιπάλους. Δεν συνέβη τίποτε στη φάση, δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Εμπόου. Επάνω στο παιχνίδι ό,τι έγινε, αυτό μόνο. Δεν έχω πρόβλημα να μιλήσω με τον Εμπόου, να λυθεί η παρεξήγηση».

Από την άλλη, ο προπονητής της Κέρκυρας, Μιχάλης Γρηγορίου, είπε: «Καταδικάζω το γεγονός, αν έχει γίνει. Γνωρίζω το ήθος του Ναγιάρ. Όσο καιρό είναι στην ομάδα δεν έχει δώσει κανένα σημάδι αρνητικό. Έχουμε κι εμείς έγχρωμο ποδοσφαιριστή στην Κέρκυρα. Θα πρέπει, πάντως, να επιληφθώ επί του θέματος για να έχω πλήρη άποψη».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ για την απόκτηση του Ναγιάρ έχει ως ακολούθως:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε την απόκτηση για τα επόμενα 3 έτη, με διαφορετικές απολαβές για τη Football League και τη Super League του διεθνούς Αργεντινού Σεμπαστιάν Ναγιάρ. Είναι 27 ετών, με ύψος 1,88 και αγωνίζεται στη θέση του επιτελικού μέσου. Την τελευταία σεζόν αγωνίστηκε στην ΠΑΕ Κέρκυρα-Κασσιόπη στο πρωτάθλημα της Super League με 24 συμμετοχές και πέτυχε 5 τέρματα. Ο Ναγιάρ είναι διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες της Αργεντινής και ξεκίνησε την καριέρα του στη Μπόκα Τζούνιορς, όπου αγωνίστηκε 2 χρόνια, μέχρι να αγοραστεί από την ισπανική Ουέλβα, με την οποία αγωνίστηκε για 2 χρόνια. Έχει αγωνιστεί κι έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα σε ομάδες του Μεξικού και της Βολιβίας. Βρίσκεται ήδη στο Καρπενήσι και προπονείται υπό τις οδηγίες του κ. Ντόστανιτς και θα αγωνιστεί κανονικά στο φιλικό με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης στις 14 Αυγούστου, καθώς έχει κάνει όλη την προετοιμασία με την Κέρκυρα, με την οποία δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του, λόγω του προβλήματος που ανέκυψε με την εικονική μεταβίβαση των μετοχών και αρνήθηκε να συνεχίσει στην ΠΑΕ Κέρκυρα-Κασσιόπη στην περίπτωση υποβιβασμού της στην Football League. Είναι παντρεμένος με Ισπανίδα υπήκοο κι έχουν ένα παιδί που γεννήθηκε στην Ισπανία και βάσει νόμου σε δύο μήνες θα είναι κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου».

Η καριέρα του Ναγιάρ

Έτος   Ομάδα            Συμμετοχές / Γκολ

2013-2015     Κέρκυρα         41-4

2013   Σαν Ροκέ        12-1

2012-2013     Οριχουέλα      7-0

2010-2012     Ατλάντε           0-0

2011   Αλντοσίβι (δανεικός) 11-0

2010   Ντεπορτίβο Κάλι        1- 0

2008-2009     Ρεκρεατίβο Ουέλβα   14-0

2007-2008     Μπόκα Τζούνιορς     1-0

ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Θα κάνει τη διαφορά

* Ατυχής στιγμή η λύση της συνεργασίας

Στην Κέρκυρα ασχολούνται με τη δικαστική μάχη της παραμονής της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα αλλά σε κάποιους δώσαμε την ευκαιρία να κάνουν ένα σχόλιο για το Ναγιάρ για τον οποίο μας είπαν ότι είναι πολύ καλός παίκτης, θα κάνει διαφορά στη Β' Εθνική κατηγορία, αγωνίζεται σαν «8άρι» του αρέσει να βγαίνει μπροστά ενώ μπορεί να αγωνισθεί και σαν δεύτερο αμυντικό χαφ.

Είναι πολύ καλός παίκτης και δεν υπάρχει πρόβλημα με τον χαρακτήρα του ενώ θεωρούν ότι ήταν άτυχο το πειθαρχικό παράπτωμα(τσακώθηκε με έναν νεαρό). Ο Ναγιάρ είναι, όπως μας είπαν, και άψογος οικογενειάρχης καθώς έχει τη σύζυγό Μέρξι καταγόμενη από την Ουέλβα και ένα γιο ηλικίας 5 χρονών που τον λένε Κριστιάνο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένειά του δεν θα έρθει στη Λάρισα καθώς δεν υπάρχει ξενόγλωσσο σχολείο.

Τέλος πληροφορίες αναφέρουν ότι η αμοιβή του Ναγιάρ για τον πρώτο χρόνο θα είναι 60.000 ευρώ χωρίς τα μπόνους.

Ο παίκτης ιατρικά είναι σε πολύ καλή κατάσταση αφού ξεπέρασε ένα πρόβλημα που είχε στο γόνατό του όταν έπαιζε στη Βολιβία ενώ στη Σούπερ Λίγκα έκανε δυο εξαιρετικά παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

Μάνατζέρ του είναι ο Στέλιος Βραδέλης(η διαπραγμάτευση με τον εκπρόσωπο του πακέτου των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κουγια έγινε στην Ιτέα) γνωστός περισσότερο από τη εποχή που εκπροσωπούσε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Ρόι Καρολ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass